Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Selous

Hoogtepunten

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika!

Selous Game Reserve is het grootste wildreservaat van het Afrikaanse continent. Het is ongeveer even groot als Zwitserland en drie keer groter dan de Serengeti. 

Selous Game Reserve staat tegenwoordig bekend onder de naam “Nyerere National Park” maar wordt in de volksmond nog steeds Selous of Selous Game Reserve genoemd.

Selous is onderverdeeld in drieënvijftig sub regio’s. Slechts drie regio’s hiervan zijn geopend voor toeristische doeleinden. Deze drie regio’s worden geroemd vanwege de hoge aantallen buffels, olifanten, wildebeesten, gnoes, nijlpaarden en leeuwen. Extra bijzonder is de aanwezigheid van de wilde honden. Selous behoort samen met South Luangwa (Zambia) tot de beste plek voor het spotten van de zeer bijzondere wilde hond.

De Rufiji rivier als voedingsbron

Het bekendere ‘merengebied’ behoort tot de mooiste regio binnen Selous! Het omvat de levensader van het reservaat, de Rufiji rivier. Daarnaast vinden reizigers hier de ondergelopen oorspronkelijke oevers welke zijn veranderd in de hedendaagse vijf meren. Rondom deze meren leven o.a. verschillende groepen leeuwen, waardoor de safari’s hier veelal erg succesvol zijn. Selous kent daarnaast dichtbegroeide bossen, open savannes en waterrijke kanalen welke zijn omgeven door palmbomen. Deze verschillende ecosystemen herbergen allen ander wildleven wat de verschillende regio’s erg interessant maakt.

Verscheidenheid aan safariactiviteiten

Door de aanwezigheid van het water worden in Selous ook bootsafari’s uitgevoerd. Het is zelfs één van de weinige parken in Tanzania waar dit mogelijk is! Afhankelijk van de accommodatielocatie is het mogelijk om een dagdeel of volle dag op bootsafari te gaan. Voor vogelliefhebbers behoort een bootsafari tot een absolute must. Het ruime vogelbestand wordt het gemakkelijkst in en rond de oevers gezien. Uiteraard staat de jeepsafari centraal tijdens de safari’s in Selous. Via de verschillende uitgezette paden ontdekken reizigers Selous. Ook wordt het merengebied vaak tijdens de jeepsafari aangedaan omdat de concentraties wild hier hoog zijn. Tot slot worden er in Selous ook wandelsafari’s aangeboden. Deze worden uitgevoerd onder begeleiding van ervaren en bewapende rangers. Door het weids scala aan safarimogelijkheden (jeep-, boot- en wandelsafari’s) is Selous dé meest gevarieerde safaribestemming van Tanzania.

Onontdekt en wild

Slechts een paar procent van alle reizigers naar Tanzania bezoekt de zuidelijke wildparken, waartoe ook Selous behoort. En dat maakt dat de safari’s hier extra bijzonder zijn. Reizigers kunnen hier een pure safaribeleving verwachten zonder andere hordes toeristen tegen te komen. Er zijn slechts een handvol leuke accommodaties in Selous te vinden welke allen kleinschalig zijn en doorgaans een eco-vriendelijk karakter hebben. Een bezoek aan Selous staat garant voor een pure ontmoeting met het wildleven.

Beste safari periode

Tijdens het regenseizoen, van medio maart t/m mei, sluit Selous haar deuren. De rivier treedt buiten haar oevers, de paden worden onbegaanbaar en door het hoge gras wordt het onmogelijk om wildleven te spotten. Vanaf juni worden reizigers getrakteerd op prachtige groene plaatjes, vruchtbare bossen en een rijkelijk gevulde rivier. Naarmate het droge seizoen vordert, worden de safari’s steeds succesvoller omdat het wild zich gemakkelijker laat zien. De beste reismaanden zijn vanaf augustus tot maart.

Activiteiten in Selous Game Reserve

Wandel,- boot,- jeep- en vogelsafari's

Selous Game Reserve biedt een wijd scala aan safariactiviteiten aan. Nergens in Tanzania hebben reizigers de keuze uit zoveel leuke activiteiten! Dobberend op het water, wandelend vanaf de oever of per 4wd … reizigers beleven het hier allemaal! Bekijk hieronder de safarimogelijkheden: 

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips