Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ngorongoro

Hoogtepunten

Ngorongoro

Natuurbeschermingsgebied

Het Ngorongoro natuurbeschermingsgebied is vernoemd naar haar voornaamste kenmerk, de Ngorongoro krater, ’s werelds grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel). Het gebied staat bekend als één van de wereldwijde natuurwonderen vanwege de geologische kenmerken. De krater dient als een toevluchtsoord voor diverse grote Afrikaanse zoogdieren en de naam ‘Ngorongoro’ is afgeleid van het geluid dat wordt gemaakt door de bellen om de nekken van het Masai vee.

Dichtstbevolkte wildgebied en hoogste concentratie roofdieren van Afrika

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Er leven naar schatting 25.000 dieren op de kraterbodem. Met een doorsnee van 17-21 kilometer en een oppervlakte van circa 260 km2 maakt dit de kans op het spotten van veel wild groot.  Daarnaast is de krater ‘Big 5′ gebied bij uitstek; leeuwen, olifanten en buffels zijn bijna met zekerheid te zien, de neushoorn wordt vaak gespot vanaf een afstand en zelfs een luipaard in uw zicht krijgen, behoort tot de mogelijkheden. De giraf zult u niet spotten in de krater, hij kan namelijk de afdaling van de steile kraterrand niet maken. ’s Nachts beklimmen kuddes zebra’s en olifanten de rand van de krater om door te trekken richting het Serengeti Nationaal Park.

De Ngorongoro Hooglanden

De Ngorongoro krater is terecht bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en de overvloed aan wilde dieren. Echter heeft dit gebied nog veel meer te bieden. De omringende hooglanden bestaan uit zeven uitgedoofde vulkanen en spectaculaire landschappen. Daar dit gebied geen nationaal park is maar een beschermd natuurgebied mag de bekende Masai stam hier nog wonen en leven. Deze komt u dan ook zeker tegen. De beste manier om de hooglanden te ontdekken is door middel van een prachtige wandeling door dit gebied! Wilt u hier meer over lezen? Klik dan op onderstaande link en lees het reisverhaal van Tanzania specialisten Rob en Karlijn!

Activiteiten in Ngorongoro

Jeepsafari, wandelen, vulkaanbeklimmingen

Ontdek en beleef het Ngorongoro Natuurbeschermingsgebied tijdens onderstaande excursies:

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Ngorongoro Hooglanden? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen