9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ngorongoro

Hoogtepunten

Ngorongoro

Natuurbeschermingsgebied

Het Ngorongoro natuurbeschermingsgebied is vernoemd naar haar voornaamste kenmerk, de Ngorongoro krater, ’s werelds grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel). Het gebied staat bekend als één van de wereldwijde natuurwonderen vanwege de geologische kenmerken. De krater dient als een toevluchtsoord voor diverse grote Afrikaanse zoogdieren en de naam ‘Ngorongoro’ is afgeleid van het geluid dat wordt gemaakt door de bellen om de nekken van het Masai vee.

Dichtstbevolkte wildgebied en hoogste concentratie roofdieren van Afrika

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Er leven naar schatting 25.000 dieren op de kraterbodem. Met een doorsnee van 17-21 kilometer en een oppervlakte van circa 260 km2 maakt dit de kans op het spotten van veel wild groot.  Daarnaast is de krater ‘Big 5′ gebied bij uitstek; leeuwen, olifanten en buffels zijn bijna met zekerheid te zien, de neushoorn wordt vaak gespot vanaf een afstand en zelfs een luipaard in uw zicht krijgen, behoort tot de mogelijkheden. De giraf zult u niet spotten in de krater, hij kan namelijk de afdaling van de steile kraterrand niet maken. ’s Nachts beklimmen kuddes zebra’s en olifanten de rand van de krater om door te trekken richting het Serengeti Nationaal Park.

De Ngorongoro Hooglanden

De Ngorongoro krater is terecht bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en de overvloed aan wilde dieren. Echter heeft dit gebied nog veel meer te bieden. De omringende hooglanden bestaan uit zeven uitgedoofde vulkanen en spectaculaire landschappen. Daar dit gebied geen nationaal park is maar een beschermd natuurgebied mag de bekende Masai stam hier nog wonen en leven. Deze komt u dan ook zeker tegen. De beste manier om de hooglanden te ontdekken is door middel van een prachtige wandeling door dit gebied! Wilt u hier meer over lezen? Klik dan op onderstaande link en lees het reisverhaal van Tanzania specialisten Rob en Karlijn!

Activiteiten in Ngorongoro

Jeepsafari, wandelen, vulkaanbeklimmingen

Ontdek en beleef het Ngorongoro Natuurbeschermingsgebied tijdens onderstaande excursies:

Jeepsafari

Aangezien de Ngorongoro krater vele male kleiner is als bijvoorbeeld Serengeti Nationaal Park of Tarangire Nationaal Park is een halve dag in de krater voldoende om dit natuurwonder te aanschouwen en de verschillende diersoorten te ontmoeten.

Wandeling over de kraterrand

Een wandeling over de kraterrand is een indrukwekkende belevenis en fijne afwisseling na de verschillende jeep safaris in de verschillende parken. Tijdens deze 2 uur durende wandeling ontdekt u de verschillende vegetaties en ziet u in de verte de dieren op de kraterbodem. Door de hoge ligging is het klimaat, met een temperatuur van ongeveer 20 graden, heerlijk.

Olduvai Gorge

Olduvai Gorge is een diepe kloof van ongeveer 45 kilometer lengte in het grote riftvallei, tussen Ngorongoro en Serengeti. De kloof is genoemd naar de wilde sisalplant, waarvan de Masai naam Oldupaai luidt. Olduvai Gorge is één van de belangrijkste vindplaatsen van de prehistorische mens ter wereld en Oost-Afrika is dan ook de bakermat van de mensheid. Louis en Mary Leakey verrichtten hier in de jaren vijftig van de vorige eeuw pionierswerk en sindsdien hebben hun nazaten de zoektocht naar de oudste mens voortgezet. In 1974 is hier dan ook ‘Lucy’ gevonden, tot dan toe de oudste mens ooit gevonden.

Wandelen in de Ngorongoro Hooglanden

Met deze 2-daagse (of 3-daagse) wandeling ontdekt u de Masai cultuur op een authenthieke manier en geniet u daarnaast ongestoord van de verschillende landschappen.  Van uitgestrekte vlaktes tot actieve vulkanen en beboste gebieden, je ziet het allemaal zonder enige toerist tegen te komen. Het is mogelijk om deze hike met een paar dagen te verlengen en bijvoorbeeld de Ol Doinyo Lengai vulkaan te beklimmen.

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Ngorongoro Hooglanden? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen