Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Arusha NP

Hoogtepunten

Arusha

Nationaal Park

Arusha Nationaal Park is één van de kleinste nationale parken van Tanzania, maar daarom absoluut niet minder indrukwekkend. Het park is erg divers door haar spectaculaire landschappen, opgedeeld in drie verschillende gebieden. Het westen van het park is ruig en bergachtig, hier ligt dan ook de Meru krater en de op één na hoogste berg van Tanzania, Mount Meru (4565m). De in het zuidoosten gelegen Ngurdoto krater bestaat voornamelijk uit grasland en wordt ook wel de kleine Ngorongoro krater genoemd. De ondiepe Momella meren in het noord oosten kleuren in het broedseizoen van de flamingo’s prachtig roze.

Hoewel er geen leeuwen en jachtluipaarden in het park leven, komt men tijdens de activiteiten veel andere dieren zoals giraffen, impala’s, buffels en een breed scala aan vogelsoorten tegen. Tevens staat het park bekend om de galante black & white colobus monkeys die in de bossen leven. Arusha Nationaal Park is een geweldige introductie op het noordelijke safari circuit en wordt door Matoke Tours dan ook veelal in het begin van de reizen aangeboden!

Activiteiten in Arusha

Wandelsafari, kano safari, jeepsafari, beklimming Mount Meru

Arusha Nationaal Park is een ideale kennismaking met Tanzania en de safari’s. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse excursiemogelijkheden. 

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips