9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Arusha

Hoogtepunten

Arusha

Nationaal Park

Arusha Nationaal Park is één van de kleinste nationale parken van Tanzania, maar daarom absoluut niet minder indrukwekkend. Het park is erg divers door haar spectaculaire landschappen, opgedeeld in drie verschillende gebieden. Het westen van het park is ruig en bergachtig, hier ligt dan ook de Meru krater en de op één na hoogste berg van Tanzania, Mount Meru (4565m). De in het zuidoosten gelegen Ngurdoto krater bestaat voornamelijk uit grasland en wordt ook wel de kleine Ngorongoro krater genoemd. De ondiepe Momella meren in het noord oosten kleuren in het broedseizoen van de flamingo’s prachtig roze.

Hoewel er geen leeuwen en jachtluipaarden in het park leven, komt men tijdens de activiteiten veel andere dieren zoals giraffen, impala’s, buffels en een breed scala aan vogelsoorten tegen. Tevens staat het park bekend om de galante black & white colobus monkeys die in de bossen leven. Arusha Nationaal Park is een geweldige introductie op het noordelijke safari circuit en wordt door Matoke Tours dan ook veelal in het begin van de reizen aangeboden!

Activiteiten in Arusha

Wandelsafari, kano safari, jeepsafari, beklimming Mount Meru

Arusha Nationaal Park is een ideale kennismaking met Tanzania en de safari’s. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse excursiemogelijkheden. 

Wandelsafari

Arusha National Park is één van de weinige parken in Tanzania waar u onder begeleiding van een gewapende ranger een wandelsafari kunt ondernemen. Tijdens deze rustige wandeling treft u verschillende soorten dieren aan zoals; buffels, giraffen, olifanten, antilopen, bavianen en diverse vogelsoorten. Heerlijk om op deze manier van al het natuurschoon te genieten. Na een half uur wandelen bereikt u de waterval wat zorgt voor een verfrissende douche!

Kano safari

Ook het kanovaren is een actieve manier om dichtbij het Afrikaanse wildleven te komen. Onder begeleiding van een ervaren gids vaart u langs de oevers van de Momella meren waar dieren als giraffen, waterbokken en buffels de dorst komen lessen. Bij helder weer is vanuit de kano zowel Mount Meru als de besneeuwde top van Mount Kilimanjaro te zien!

Jeepsafari

Bovenstaande activiteiten worden vrijwel altijd met een game drive gecombineerd. Tijdens een safari in Arusha National Park rijdt u langs de verschillende Momella meren omgeven door bosgebied. Aan het einde van de game drive wordt de Ngurdoto krater aangedaan. Net als de bekende Ngorongoro krater is dit een caldera (ingestorte vulkaankegel) en hoewel kleiner biedt deze krater ook prachtige vergezichten!

Beklimming Mount Meru

In tegenstelling tot Mount Kilimanjaro heeft Mount Meru één route, startende vanaf de Momella gate. Mocht u graag een berg beklimmen, maar niet zo veel tijd hebben, dan is Mount Meru een geweldig alternatief op de beklimming van Mount Kilimanjaro. Tijdens de beklimming heeft u een prachtig uitzicht over het Grote Riftvallei en Mount Kilimanjaro!

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips