9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Mto wa Mbu

Hoogtepunten

Mto wa Mbu

Volop Tanzaniaanse cultuur!

Het dorpje Mto wa Mbu is gelegen in de groene en vruchtbare omgeving nabij Lake Manyara. In Mto wa Mbu zijn verschillende culturele activiteiten mogelijk als afwisseling op uw reis. De Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV heeft hier een aantal duurzame excursies uitgezet. Door het toerisme in Mto wa Mbu profiteert de lokale bevolking, waardoor de gemeenschap langzaam groeit. Als duurzame touroperator steunt Matoke Tours graag goed georganiseerde projecten en biedt dan ook onderstaande excursies aan.

Activiteiten in Mto wa Mbu

Wandelen, Mountainbiken, Swahili lunch

Mto wa Mbu is het dorpje met misschien wel de meeste excursie mogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Village walk Mto wa Mbu

Naast de verschillende natuur en wildlife belevingen biedt Matoke Tours ook verschillende culturele, actieve belevingen aan. Zoals een village walk in het dorpje Mto wa Mbu nabij Lake Manyara. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking en krijgt u van een lokale gids informatie over de lokale gebruiken van de bevolking. Vast onderdeel van de wandeling is het bezoeken van een dranklokaal waar het proces van het bananenbiertje wordt toegelicht. Uiteraard gaat u ook het bijzondere brouwsel proeven. Een gezellige, ongedwongen wandeling waarbij u ook een andere kant krijgt te zien van het mooie Tanzania!

Mountainbike tour Mto wa Mbu & Lake Manyara

Mocht u liever op de fiets springen dan is een mountainbike tour zeker aan te bevelen. Ook dit project wordt ondersteund door SNV. Een afwisselende fietstour van 2 á 3 uur door Mto wa Mbu, bananenplantages, een stukje woud en uiteindelijk Lake Manyara! Op weg naar Lake Manyara komt men bavianen, zebra’s, wildebeesten, wrattenzwijnen en uiteraard de flamingo’s bij het meer tegen!

Swahili lunch

De village walk of mountainbike tour is goed te combineren met een echte lokale Swahili lunch! Samen met Bibi (één van de oudste bewoners van het dorp) worden pilau, ugali, pili pili, wali en machareri op traditionele wijze bereid.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!