9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
West-Tanzania – Het einde van de Wereld

West-Tanzania – Het einde van de Wereld

Dag 1

Karibu Tanzania

U vertrekt met rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel en komt in de avond aan op het Kilimanjaro Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in zo'n 45 minuten naar de eerste accommodatie in de weelderige omgeving van Arusha. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Tanzania!

Dag 2

Vlucht naar ongerepte wildernis

Vandaag vliegt u vanuit Arusha naar één van de meest afgelegen safariparken van Afrika, Katavi. Onderweg maakt u een stop in Tabora om te tanken. Bij aankomst in Katavi staat de gids van het Nomad Chada Katavi Camp al op u te wachten en volgt de eerste safari naar het kamp. 

Katavi Nationaal Park

Het zeer afgelegen Katavi Nationaal Park behoort tot de best bewaarde safarigeheimen van Afrika. Katavi is het derde grootste nationale park van Tanzania en onderdeel van de Grote Riftvallei. Het park bestaat zowel uit savannes, graslanden, moerassen, rivieren en tijdelijke meren. In het regenseizoen lopen veel savannes over wat ze juist weer zo vruchtbaar maken in het droge seizoen wanneer de savannes droog liggen. De verschillende ecosystemen en afwezigheid van reizigers maakt dit park uiterst aantrekkelijk voor de ervaren safarireiziger.

Dag 3 & 4

Safari activiteiten in Katavi Nationaal Park

Vandaag staat volledig in het teken van al het safarispektakel in het Katavi Nationaal Park. U verblijft op basis van game package in het Chada Katavi Camp. Alle jeep-, wandel- en nachtsafari’s zijn inclusief. U bespreekt met de manager hoe u uw tijd in wilt delen.

Safari activiteiten

Door de afgelegen ligging van Katavi Nationaal Park staan de safari activiteiten garant voor een authentieke safaribeleving.

Tijdens de jeepsafari in het Katavi Nationaal Park gaat u op zoek naar een overvloed aan wilde dieren op de twee enorme vlaktes, Chada en Katasunga. In het droge seizoen staan deze vlaktes droog en concentreert het wildleven zich rondom de Katuma en Kapapa rivieren. In deze rivier komen honderden nijlpaarden samen en liggen gigantische krokodillen op de oever. Op de vlaktes leven duizenden lierantilopes, impala’s, zebra’s en waterbokken. Tevens is Katavi door de enorme hoeveelheden buffels en eveneens vele leeuwen één van de betere parken om getuige te zijn van botsingen tussen deze machtige diersoorten. Vaak wordt er een picknickontbijt en misschien zelfs een picknicklunch meegenomen die op de mooiste plekjes geserveerd worden. U trekt diep het park in en u zult volledig ondergedompeld worden in de wildernis van Katavi.

Ook kunt u een wandelsafari ondernemen onder begeleiding van een gewapende ranger. Tijdens de wandelsafari langs de rivier worden honderden nijlpaarden gezien en soms worden in de verte ook leeuwen op de vlaktes gezien. Tijdens de nachtsafari wordt er gezocht naar de nacht actieve dieren, zoals genetkatten, civetkatten en hyena’s. Ook is dit het moment dat honderden nijlpaarden de rivier uit komen om te gaan grazen en komt u misschien zelfs jagende leeuwen tegen.

Dag 5

Safari en flycamp in een afgelegen gebied

Deze ochtend kunt u wederom vroeg op safari gaan om nog meer van het park te ontdekken of kunt u er voor kiezen om rustig te ontwaken en te genieten van een uitgebreid ontbijt. In de loop van de middag pakt u de benodigdheden voor een overnachting in de bush, de flycamp staat op het programma! (Mocht u liever in het Chada Katavi Camp overnachten dan is dat uiteraard ook mogelijk)

Fly camping

Fly camping kan op een aantal plekken in Afrika worden beleefd en de flycamp vanuit Chada Camp behoort tot de beste van Afrika. Het Katavi Nationaal Park is al afgelegen en tijdens de fly camp wordt er binnen dit gebied een afgelegen plek bezocht. Dit brengt een geheel nieuwe dimensie van safaribeleving tot stand. Diep in de wildernis is een comfortabel kampement opgebouwd, het kampvuurtje brand, de zon gaat langzaam onder en u drinkt een verkoelend drankje. De chef kok bereid een heerlijke maaltijd en bij het kampvuur luistert u naar alle dierengeluiden om vervolgens onder de Afrikaanse sterrenhemel in slaap te vallen.

Dag 6

Vlucht naar 'het einde van de wereld'

Na afscheid te hebben genomen van het vriendelijke personeel vliegt u middels een korte, fotogenieke vlucht de beboste bergen van het Mahale Mountains Nationaal Park tegemoet. De uitgestrekte savannevlaktes maken al snel plaats voor de enorme, diepgroene watermassa van het immense Lake Tanganyika. Tijdens het laatste stuk van de reis vaart u met een traditionele zeilboot het romantische Greystoke Mahale tegemoet, dit is het einde van de wereld!

Mahale Mountains Nationaal Park

Het afgelegen Mahale Mountains Nationaal Park ligt aan de oevers van Lake Tanganyika, in het uiterste westen van Tanzania. Dit magische nationale park staat bekend om de zeer goede chimpanseetrekkingen, zonder twijfel één van de beste van Afrika. Het is een weelderige plek met rivieren, watervallen en naast de primaatsoorten is dit ook het leefgebied van tropische vogelsoorten. Er zijn geen wegen of andere infrastructuur binnen de parkgrenzen, de enige manier om het park in en uit te gaan is via een boot op het meer. De oever van het diepste meer van Afrika is een strand van hagelwit zand, waarachter een reeks indrukwekkende bergen oprijst, die bedekt zijn met groene tropische vegetatie. Grote kleurrijke vlinders fladderen boven de beken en de geluiden van het oerwoud zorgen voor een serene rust. Naast de chimpansees leven hier gele bavianen, rode franjeapen, blauwe meerkatten en roodstaartmeerkatten die samen de dichtste populatie primaten van Tanzania vormen.

Dag 7 & 8

Chimpanseetrekking in Mahale Mountains

Deze dagen staan in het teken van het paradijselijke Nomad Greystoke Mahale en alle fantastische mogelijkheden in het weelderige regenwoud en op het kraakheldere Tanganyika meer. Na de activiteiten is het genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat boven de heuvels van Congo, van een heerlijke maaltijd in het romantische restaurant en uiteindelijk van een kampvuur op het strand. 

Activiteiten Mahale Mountains

Chimpanseetrekking

In het woud van Mahale leven ongeveer duizend chimpansees. U onderneemt de chimpanseetrekking onder begeleiding van professionele en zeer bekwame gidsen die u alles over de verschillende individuen kunnen vertellen. Aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en de doordringende roep gaat u op zoek. De Mimikire clan bestaat uit 56 chimpansees en is al sinds 1965 gewend aan onderzoekers, waardoor de chimpansees zeer ontspannen zijn en dus is het mogelijk om ze van heel dichtbij te volgen en te observeren. Het is onmogelijk om de waarnemingen van de chimpansees te garanderen, maar het is normaal om op de meeste dagen de dieren te treffen. Meestal kun je gaan zitten en kijken hoe ze foerageren, verzorgen, worstelen, kibbelen en voor hun jongen zorgen. Zittend in het bos, kijken naar chimpansees die bezig zijn met hun dagelijkse leven is fascinerende ervaringen en een must voor iedere dierenliefhebber.

Overige activiteiten

Naast de chimpanseetrekking kunt u vanuit de traditionele zeilboot het meer in duiken, bij zonsondergang een kanotocht maken richting Congo en speuren naar de nijlpaarden die over de bodem van het kraakheldere meer zweven. In het woud leven vele andere soorten primaten, insecten en vogelsoorten die gezocht kunnen worden tijdens wandelingen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan een typisch Tanganyika dorpje en een gevoel krijgen bij het goede werk dat hier door Nomad Tanzania wordt verricht. 

Dag 9

Laatste dag in het paradijs

In de ochtend geniet u nog van de laatste momenten op deze bijzondere plek. Misschien nog een boottocht op het meer? Of lekker rustig ontbijten en genieten in het kamp. Vervolgens verlaat u dit paradijs met herinneringen voor het leven en vliegt u terug naar de bewoonde wereld. U wordt afgezet op het Kilimanjaro airport vanwaar u uiteindelijk terugvliegt naar Amsterdam of Brussel. 

Indien gewenst kunt u de reis verlengen naar bijvoorbeeld Fundu Lagoon op Pemba Island. 

Dag 10

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.