9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Visum Tanzania

Visum Tanzania

Visum Tanzania

Een toelichting op ...

U gaat op safari. Op zoek naar de Big 5 en de migratie, rijdend over uitgestrekte savannes en turend naar wild. Of u gaat sportief de Kilimanjaro beklimmen of juist relaxen aan de Swahilikust. Voordat u onbezorgd in de het vliegtuig stapt en kan gaan genieten, is het belangrijk na te denken over de juiste reisdocumenten. Hieronder zetten we uiteen hoe het is geregeld met visa voor Tanzania. 

Kosten en benodigdheden

de feiten op een rij

Visumplicht

Ook geldt er een visumplicht voor de Afrikaanse landen, dat geldt ook voor Tanzania. De hieronder vermelde gegevens gelden voor Nederlandse en Belgische nationaliteiten. Indien u een andere nationaliteit heeft kunt u bij de ambassade informeren welke documenten u nodig hebt.

Visum voor Tanzania

Het aanvragen van het visum voor Tanzania kan op meerdere manieren. Ter plekke is het visum verkrijgbaar op de luchthaven van Kilimanjaro Airport, Dar es Salaam of Zanzibar. Het aanvragen van het visum bij aankomst is een tijdrovende bezigheid (duur: circa 2 uur). Het is ook mogelijk om voor vertrek een e-visum online aan te vragen. Let op, het online aanvragen van het e-visum kan circa twee tot drie weken duren. Vertrekt u op korte termijn naar Tanzania, dan adviseren wij dus om het visum ter plekke op de luchthaven aan te vragen.

Kosten visum

 • US$ 50 per persoon voor Tanzania, 30 dagen geldig, single entry

Geldig paspoort

Voor reizen naar Tanzania dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Tanzania geldig is.


Reizen met minderjarige kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft waarbij een ouder, of beide ouders, niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Overige verplichtingen / bijzonderheden

 • U dient te beschikken over een retour- of doorreisticket.
 • U dient een bewijs van voldoende financiële middelen (cash/creditcard) te kunnen overhandigen indien hier om gevraagd wordt.
 • Een bewijs van inenting tegen gele koorts is mogelijk vereist. Voor meer informatie zie de website van de LCR.

NB: Bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit, voor andere nationaliteiten checkt u dit met de Tanzaniaanse Ambassade of consulaat.

Opmerkingen

vanuit de Tanzaniaanse immigratiedienst

 • Vult u alle informatie correct in. Dus al uw namen volgens paspoort, data, aantal dagen voor het visum, paspoortnummer, geboortedatum etc.
 • Kijk het nog een keer goed na voordat u alles definitief opstuurt/inlevert
 • Als achteraf blijkt dat u toch een foutje heeft gemaakt kan het zijn dat u de aanvraag opnieuw moet doen en ook opnieuw moet betalen (er is dan helaas geen restitutie van de eerder gemaakte kosten mogelijk)

 

Aanvragen visum Tanzania

diverse mogelijkheden

Het e-visum voor Tanzania is online aan te vragen via de immigratie service van de Tanzaniaanse overheid. Tevens kan het visum bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro Airport of Dar es Salaam of Zanzibar aanvraagt worden (circa 2 uur). Heeft u voorafgaand aan de reis een visum aangevraagd, dan kunt u bij aankomst in Tanzania de rij “No Visa” volgen. Dit gaat wel een stuk snellerLet op, het online aanvragen van het e-visum kan circa twee tot drie weken duren. Vertrekt u op korte termijn naar Tanzania, dan adviseren wij dus om het visum ter plekke op de luchthaven aan te vragen.

Online visumaanvraag

Het e-visum voor Tanzania kunt u online aanvragen indien u via één van de onderstaande luchthavens of grensovergangen Tanzania binnen komt:

 • Kilimanjaro International Airport (JRO)
 • Julius Nyerere International Airport (DAR)
 • Abeid Amani Karume International Airport (ZNZ)
 • Namanga grens (Indien u vanuit Nairobi (Kenia) naar Arusha (Tanzania) de grens oversteekt)

Komt u binnen via de onderstaande luchthaven of grensovergang dan kunt u het visum het best ter plekke aankopen. Deze punten zijn nog niet uitgerust voor het accepteren van een e-visum:

 • Mwanza International Airport (MWZ)
 • Isebania grens (Indien u vanuit Kenia middels de ‘Lake Victoria route’ Tanzania binnen komt)

Voor het aanvragen van het e-visum gebruikt u de volgende link: https://eservices.immigration.go.tz/visa/.

Bij aankomst

Het visum voor Tanzania is bij aankomst op de luchthavens te regelen (dit duurt circa twee uur). In het vliegtuig ontvangt u al een Arrival Declaration Card, of deze liggen bij aankomst op de luchthaven voor de douane. Volg hiervoor de rij met de borden NO VISA. U betaalt ter plaatse in US Dollars (u kan ook in euro’s betalen, men vraagt dan wel 50 euro) en krijgt dan het visum in uw paspoort gestempeld. Grootste nadeel: mocht u als laatste uit het vliegtuig zijn gestapt of er is net voor u een ander vliegtuig geland, dan is de rij voor de immigratie erg lang! Gebruik wat US Dollars betreft in ieder geval biljetten van 50 of kleiner en van het jaar 2006 of jonger.

Via de Tanzaniaanse ambassade/consulaat

U kunt ook de aanvraag doen via de Ambassade. Dat is omslachtiger en tijdrovender, u moet er namelijk twee keer naar toe. De eerste keer om uw paspoort met ingevuld formulier en gevraagde documenten in te leveren (tussen 10.00-13.00 uur) en dan enkele dagen later om uw paspoort met visum weer op te halen (tussen 10.00-13.00 uur). Grootste voordeel: zekerheid dat u een visum heeft en de veel kortere rij bij de immigratie na aankomst in Tanzania.

Wat heeft u hiervoor nodig?

 • paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Tanzania geldig is
 • volledig ingevuld visumformulier (te downloaden via website van de ambassade)
 • twee recente pasfoto’s (paspoort standaard 4.5 x 3.5 cm)
 • Visakosten €50 p.p euro voor een single entry visum (€100 voor multiple entry)
 • retourticket of bevestiging van uw vluchten
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

Meer reisinformatie over Tanzania:

Reisinformatie | Verlengingen | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure