9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Reisinformatie

Tanzania

Op reis naar Tanzania

Alles wat u wilt weten over het wildparadijs van Afrika!

Bezoek in Tanzania de vele hoogtepunten, allen met hun eigen karakter. Gaat u voor safari, avontuur, natuur of de prachtige Swahili kust? Onze Tanzania specialisten helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Op de verschillende plekken hebben we een mooie selectie gemaakt van de mooiste accommodaties op plekken in de natuur of op een leuke plek in de stad. Matoke Tours beschikt over verschillende vervoersmiddelen. Voor kleine en grotere gezelschappen, voor verharde wegen en voor echte off-road gebieden. Alle gebieden in Tanzania zijn ons bekend.

Lees op deze pagina alles over Tanzania, waaronder:

Beste reistijd

Tanzania ligt dicht bij de evenaar en heeft daardoor een tropisch klimaat met een gemiddeld verschil tussen de hoogste en de laagste temperatuur van niet meer dan vijf graden. Het kustgebied en Zanzibar is bijna het hele jaar door warm en vochtig met temperaturen tussen 22 en 30°C en een luchtvochtigheid tussen 75 en 80% – maar door de verkoelende zeewind is het meestal heel goed uit te houden. De warmste tijd van het jaar is over het algemeen oktober – februari; het koelst is de periode juni – oktober.

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van in koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. De laadruime is beperkt. Tevens kunnen koffers scheuren door de hobbelachtige wegen. En hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen op internationale vluchten een limiet van 30 tot zelfs 46 kilo per persoon hebben, verzoeken wij u om bovenstaande reden minder mee te nemen.

Wanneer u met een groepsreis mee gaat of privé met vier of meer personen reist, willen wij u vragen maximaal 20 kg per persoon mee te nemen in uw zachte reistas.

Heeft u een binnenlandse vlucht in Tanzania, houdt u er rekening mee dat op vluchten naar Zanzibar het limiet over het algemeen 23kg per persoon is (uitzonderingen daargelaten). Op overige vluchten dient u rekening te houden met een gewichtslimiet van 15kg per persoon (voor handbagage en ruimbagage gezamenlijk). Uw specialist kan u vertellen wat voor u van toepassing is.

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

Het geven van fooien is niet standaard, maar wordt altijd wel erg gewaardeerd. Rangers, chauffeurs en gidsen zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van fooien. U krijgt van ons richtlijnen in de reizigersinformatie, maar het blijven richtlijnen. En kunt u naar eigen inzichten en tevredenheid van hun diensten en service bepalen. Tijdens een groepsreis regelt uw gids/chauffeur dit veelal vanuit een fooienpot.

Inentingen

In plaats dat u naar de GGD of huisarts moet voor de inentingen, is er nu een alternatief namelijk Thuisvaccinatie. Dan komt er een huisarts bij u thuis en geeft hij de benodigde inentingen. U moet verplicht de inenting hebben voor de gele koorts.

luxe reis

Klimaat

Tanzania ligt op de evenaar en kent een tropisch klimaat. Door de gemiddelde hoogte boven de 1000 meter treft men het gehele jaar een prettig klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22 en 32 graden afhankelijk van waar men zich bevindt. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer zestien graden. In de hoger gelegen gebieden kan het ‘s nachts en in de vroege ochtend flink koud zijn. De officiële regenseizoenen zijn in de maanden maart – mei en oktober – november. De regenbuien zijn vaak van korte duur en vallen meestal ’s nachts. Mede door de klimaatveranderingen is het regenseizoen steeds moeilijker te voorspellen; het gehele jaar door kan er wel regen vallen.

Munteenheid & betalen

In Tanzania betalen ze met de Tanzaniaanse Shillings. Shillings zijn niet buiten Tanzania verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan cash Euro’s mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en Visa-card kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende cash geld mee! In de lodges betaalt u meestal cash, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk. Wel kunt uw pinpas mee nemen vergeet deze niet op Wereld te zetten, anders kunt u niet pinnen in Tanzania.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Daarnaast moeten er ook 2 lege pagina’s in uw paspoort zitten. U moet in bezit zijn van een visum bij aankomst in Tanzania. Dit kan via de Tanzaniaanse Ambassade/consulaat of ter plaatse op het vliegveld in Tanzania. Druk op de knop hieronder voor uitgebreide informatie.

Visum Tanzania 2

Reisbegeleiding

U wordt begeleid door een professionele en Engelssprekende privé chauffeur/gids. In de nationale parken zal er een ranger vol passie extra informatie geven over het park en alles wat u onderweg tegenkomt.

Safariboek Matoke Tours

Bekijk hier het Matoke Safariboek.

Taal & cultuur

In Tanzania wordt veel waarde gehecht aan groeten. Ook al wilt u de weg vragen, is het gebruikelijk om te vragen hoe het met de persoon gaat. U mag gewoon in een korte broek lopen en shirt. Maar let op als u naar een kerkdienst gaat, wordt u verwacht in nette kleding, schouders en knieën moeten gedekt zijn.

Traveldoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd. 

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Tanzania is een relatief veilig land maar u moet zoals overal natuurlijk wel op uw hoede zijn. Met name rond bus- en taxiparken, markten en uitgaansgelegenheden is het raadzaam geen waardevolle bezittingen bij u te hebben en alert te zijn voor zakkenrollers. Als u ’s avonds over straat loopt, draag dan geen waardevolle spullen al te opzichtig op uw lichaam.

Zwaarte tijdens het reizen

Reizen in Tanzania is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen in de meeste reizen optioneel te maken. De ervaring leert dat de indrukken, vele activiteiten en soms pittige reisdagen invloed kunnen hebben op de zwaarte van de reis. Stelt u zich daar op in. Weet echter ook dat Matoke Tours er heel bewust voor heeft gekozen om bijna overal 2 nachten te verblijven.

Het spreekt voor zich dat voor een lange trekking of de beklimming van de Kilimanjaro andere fysieke eisen worden gesteld.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

Meer reisinformatie over Tanzania:

Reisinformatie | Accommodaties | Verlengingen | Vervoer | Beste reistijd | Brochure