Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Busanga Plains en South Luangwa

Busanga Plains en South Luangwa

 14-DAAGSE Privéreis

VANAF € 7.255,- PER PERSOON

Deze safari-reis naar Zambia is de droom van elke safariliefhebber. De nadruk ligt op heel veel wildleven spotten, ver van de gebaande paden. U gaat op avontuur in centraal Kafue, de afgelegen Busanga Plains en South Luangwa, zo ervaart u het beste van wat Zambia’s wildparken te bieden hebben. Daarbij zult u de safariparken vrijwel geheel voor uzelf hebben. Solitair genieten van de luxe lodges, bushcamps en prachtige safari’s die te voet, per jeep en vanaf het water worden uitgevoerd.

Kafue, Busanga Plains en South Luangwa
De reis start in de hoofdstad Lusaka. Na een heerlijke overnachting bij het mooiste boetiekhotel van Zambia, l’Atitude 15, vertrekt u naar centraal Kafue. Vanuit de spectaculaire Ila Safari Lodge gaat u drie nachten op boot- en jeepsafari. Dit is het toneel van olifanten, cheeta’s, leeuwen, nijlpaarden en bijzondere watervogels. Een heerlijke start van de reis! Per safarivlucht vliegt u naar de uitgestrekte Busanga Plains. Deze uiterwaarden zijn zo vruchtbaar dat elk droogseizoen, van juni t/m oktober, de vlaktes vol met grazers staan. Dat trekt natuurlijk veel roofdieren aan! Vanuit de exclusieve boomhutten van Chisa Busanga struint u vier dagen over de afgelegen Busanga Plains. De safari’s komen wellicht tot het hoogtepunt in South Luangwa. Via de regionale vlucht arriveert u in het onontdekte Nsefu gebied, bekend om de hoge aantallen wilde honden en luipaarden. Een perfecte vierdaagse afsluiter waar u de dagen per jeep- of wandelend slijt aan de wildrijke Luangwa rivier!

Duurzaam en exclusief karakter
De geselecteerde accommodaties, zoals Ila Safari Lodge, hebben allen een duurzaam en exclusief karakter. Zo zijn de safarivoertuigen in de parken (veelal) elektronisch waardoor de koolstofuitstoot verkleint wordt. Daarnaast zijn de voertuigen veel stiller waardoor de ontmoetingen tussen reizigers en het wildleven prettiger en rustiger is. De boten in Kafue hebben zonnepanelen waardoor ze louter op zonne-energie voortbewegen. Ook de boten zijn daardoor vrijwel geheel stil waardoor de geluiden van de natuur, nijlpaarden en passerende olifanten nog overweldigender is. Tot slot hebben de lodges allerlei lokale projecten geïnitieerd voor het behoud en de ondersteuning van conservering en lokale gemeenschappen. Wanneer reizigers hier in geïnteresseerd zijn, kan een safariactiviteit ingewisseld worden voor een project bezoek in het dorp!

Hoogtepunten tijdens deze reis: Lusaka – Kafue Centraal – Busanga Plains – South Luangwa

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis is overal één accommodatie beschreven. Het betreft veelal de meest duurzame en exclusieve optie in regio waardoor privacy, service en het niveau van de rangers gewaarborgd wordt. Geniet van de meest unieke lodges gelegen om de mooiste plekken in Zambia, ver van de gebaande paden. Nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika is voor mij hét continent waar gastvrijheid tot kunst is verheven en avonturen voor het oprapen liggen. Na een lange reis dwars door Afrika heb ik het continent in mijn hart gesloten om haar natuurlijke schoonheid en haar bewoners!”

van Jan Daudey, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!