Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Zambia de Luangwa ontdekkingsreis

Zambia de Luangwa ontdekkingsreis

 14-DAAGSE Privéreis

VANAF € 8.275,- PER PERSOON

Dé Luangwa ontdekkingsreis: een avontuurlijke reis waarbij het bekendere South Luangwa gecombineerd wordt met de onontdekte Nsefu regio, Luambe en de ongerepte wildernis van North Luangwa!
 
South Luangwa
In deze rondreis speelt de Luangwa rivier de hoofdrol! U start in de wildrijke vallei van South Luangwa. Bekend om o.a. haar hoge aantallen luipaarden én de aanwezigheid van de wilde honden. Er staan twee locaties geselecteerd zodat u de bekendere Mfuwe regio vanuit Flatdogs Camp beleeft maar ook het onontdekte Nsefu gebied vanuit Zikomo Camp.

Luambe en North Luangwa
Vervolgens wordt u naar het sprookjesachtige Luambe gebracht. Dit park kent slechts één accommodatie, aan de Luangwa rivier gelegen, waardoor u het gehele park vrijwel voor u zelf alleen heeft. Daarna vliegt u door naar North Luangwa. Gemiddeld trotseren jaarlijks slechts tweehonderd reizigers deze wildernis. Een ware ontdekkingsreis waarbij u van de gebaande paden treedt om zo in afzondering van de olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en meer kunt genieten.

Jeep- & wandelsafari’s
Tijdens de rondreis ligt de nadruk op jeep- en wandelsafari’s. Traditioneel gaan de wandelsafari’s in de vroege ochtend van start. Dit is tevens dé beste manier om de woeste vlaktes en bossen van North Luangwa te ervaren. De namiddagsafari’s wordt altijd afgesloten met een borrel bij ondergaande zon (sundowner). Daarna gaan de spotlichten aan en start de nachtsafari. De dagen worden zo gevuld met niets anders dan safari’s!

‘Een met de natuur’- overnachtingsplekken
De geselecteerde accommodaties zijn allen kleinschalig van karakter en liggen midden in de natuur. In Luambe en North Luangwa zijn de beschreven accommodaties zelfs de enige in de weide omgeving. In South Luangwa verblijft u in leuke middenklasse varianten. In Luamba overnacht u in het luxe Luambe Safari Camp. Het safarigevoel komt tot een hoogtepunt in North Luangwa waar u in het bushcamp van Buffalo Camp verblijft! Hier ervaart u het beste hoe het is om ‘een met de natuur’ te zijn.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Lusaka – South Luangwa – Luambe – North Luangwa – Lusaka

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis is overal één accommodatie beschreven. Op sommige plekken is dit de enige mogelijkheid of de door ons aanbevolen accommodatie in deze omgeving. Er zijn ook plekken waar wel meer accommodaties beschikbaar zijn, op diverse niveaus. Nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika is voor mij hét continent waar gastvrijheid tot kunst is verheven en avonturen voor het oprapen liggen. Na een lange reis dwars door Afrika heb ik het continent in mijn hart gesloten om haar natuurlijke schoonheid en haar bewoners!”

van Jan Daudey, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!