9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Canal des Pangalanes

Hoogtepunten

Canal des Pangalanes

Rust in een prachtige natuur

Het Pangalanes kanaal is, met 655 kilometer, een van de langste kanalen ter wereld. Vele meren, lagunes en rivieren zijn door hand gegraven geulen aan elkaar verbonden door de Fransen in de koloniale tijd voor het transport van goederen. De Indische Oceaan was te ruw voor kleine transportschepen, dus dit was de ideale oplossing voor rustig vaarwater. Tegenwoordig groeien er zoveel waterlelies en hyacinten in het kanaal, dat het niet echt geschikt meer is voor professionele scheepvaart. Het kanaal is op sommige plekken, maar 100 meter verwijderd van de kust en de vele nijvere vissers uit de kleine dorpjes op deze strook land maken veel gebruik van beide wateren. Ze gaan met de traditionele kano’s het kanaal op om te vissen, ook wassen ze zich in dit water en gebruiken het zelfs als drinkwater.

Een paradijs voor toerisme

Omdat het water in het kanaal brak is (zoet en zout) is er een uniek ecosysteem ontstaan langs het Canal des Pangalanes. Het kanaal is een perfecte toeristische bestemming waar u uw rust kan vinden, het witte zand en het heerlijke zwemwater maakt het tot een perfecte plek om te genieten van dit paradijs. Hier kunt u ook watersporten beoefenen.

Het nationale symbool van het land is een karakteristieke reizigerspalm. De reizigerspalm ziet u overal langs het kanaal samen met vele eucalyptus planten, de zeldzame ‘olifantenoren’ en raffia palmen. Het rijkdom aan flora en het voedzame water maken het een thuis voor de vele unieke vogelsoorten.

Ankanin’ny Nofy (nest van dromen) en Manambato zijn bij uitsteek de mooiste plekjes voor toeristen. Hier vindt u lemuren in overvloed die over het algemeen wat brutaler zijn geworden door de bezoekers, dus ook dichterbij komen (lees: uit je hand eten). Kameleons, slangen en kikkers zijn ontelbaar langs het kanaal. De krokodillen zijn grotendeels uitgeroeid door de lokale bevolking, maar met een beetje geluk vindt u er nog een als u met een bootje het kanaal op gaat. Het prachtige zeestrand leent zich voor mooie strandwandelingen en fijne uurtjes in de zon, maar kijk uit voor de sterke stroming en haaien die hier voor de ruige kust zwemmen.

Activiteiten in Canal des Pangalanes

Op zoek naar de Aye Aye

Het kanaal des Pangalanes is geschikt voor meerdere activiteiten, en is ideaal om een dag tot rust te komen, even niet rijden en geen drukte om u heen, maar alleen de pure natuur!

Boottocht over het kanaal

Tijdens een aantal uren durende boottocht gaat u genieten van de rust, ziet u het lokale leven aan u voorbij gaan en maakt u kennis van de flora en fauna die dit gebied zeker het bezoeken waard maken. Onderweg kunt u een stop maken bij een vissersdorp waar u het lokale leven van dichtbij kunt bekijken. Ook ziet u hoe dichtbij de woeste oceaan daadwerkelijk is.

Aye Aye tocht
Tijdens deze Aye Aye tocht gaat u samen met een gids per boot langs de eilandjes, op zoek naar dit bijzondere en zeldzame dier. Het is een nachtactief dier en houdt zich overdag schuil in de bebossing.
Het dier heeft één lange vinger waarmee hij insecten uit de bomen haalt, hier dankt hij de bijnaam ‘vingerdier’ aan.

Het Palmarium Reservaat – Ankanin’ny Nofy
Het Palmarium reservaat is gelegen nabij de lodge op een schiereiland en is een prachtig natuurgebied.
Hier maakt u een wandeling (met of zonder gids) en gaat u op zoek naar de dansende Sifaka’s, Indri Indri’s, de zwarte lemuur en nog veel meer lemuursoorten.
Ook vindt u er een aantal vleesetende planten. Dit is de ideale plek om de bijzonderste inwoners van Madagascar vast te leggen op de gevoelige plaat.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen