9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Baobab Avenue

Hoogtepunten

Baobab Avenue

De mooiste laan van Madagascar

De baobablaan ligt op een klein uur rijden van Morondava op de weg richting Kirindy en Tsingy de Bemaraha. De laan bestaat uit ongeveer 25 bomen van soms wel 800 jaar oud en zijn de restanten van wat ooit een tropisch bos was. De Malagasi noemen deze bomen “Renala” en dat betekent ‘moeder van het bos’. Betreurenswaardig dat veel van deze ‘moeders’ in de loop der tijd zijn gekapt voor het verbouwen van rijst.

Een klein stukje verderop staan twee baobabs die elkaar omhelzen. Lokaal ook wel “Baobab Amoureux” genoemd.

Wanneer te bezoeken

Het mooiste moment om deze laan te bezoeken is in de namiddag als het landschap rood kleurt van de ondergaande zon. Bent u een volle dag in Morondava dan is het gemakkelijk om op en neer te rijden en rustig te genieten van dit moment. Zo heeft u alle tijd om prachtige foto’s te maken.

Het is ook mogelijk om op de terugweg van Tsingy de Bemaraha naar Morondava te stoppen bij de laan en na zonsondergang het laatste stukje af te leggen naar Morondava.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Afrika inspiratie & ervaringen

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen