9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Tsingy Rouge

Hoogtepunten

Tsingy Rouge

Nationaal Park

De Tsingy Rouge ligt in het Noorden van Madagascar is een goed verborgen creatie van de natuur. Dit relatief kleine gebied heeft prachtige rotsformaties in de kleuren vanille tot bijna donkerrood. De spitse rotsen staan op kleigrond. Het indrukwekkende kleurenpalet verandert in de loop van de dag. We raden u dan ook aan om de Tsingy Rouge niet in de vroege ochtend te bezoeken.

Omdat deze Tsingy niet uit kalksteen, maar uit zandsteen bestaat is het zeer broos. Er staan bordjes om bezoekers te bewegen de Tsingy rotsen niet aan te raken, maar hier en daar ziet u toch afgebroken stukken liggen. Het zandsteenmassief bestaat nog maar ongeveer 50 jaar en is het gevolg van de ontbossing. De aarde van Madagascar bestaat voor een groot gedeelte uit klei. Deze klei zit vol mineralen en voornamelijk veel ijzeroxide (lateriet). Daardoor is de grond zo mooi rood.

De dichte klei zorgt er ook voor dat regenwater niet door de grond geabsorbeerd wordt, maar grotendeels gewoon wegstroomt. Deze kleigrond begon the eroderen na de ontbossing en het roze zandsteen kwam tevoorschijn en vormde de Tsingy zoals u die vandaag kunt bezoeken. Een uniek landschap om te zien, zeker in het felle contrast met de groene bomen en een helderblauwe lucht. Omdat de erosie nog doorgaat verwacht men dat andere secties van het rozige zandgesteente ook nog worden blootgesteld. Het is een kwestie van tijd.

Vlijmscherpe rotsformaties

Tsingy betekent letterlijk ‘op de tenen lopen’. In het westen van Madagascar is er een populair Tsingy gebied genaamd Tsingy de Bemaraha maar in vergelijking met de Tsingy Rouge zijn die rotsformaties vlijmscherp, aangezien die Tsingy de Bemaraha van kalksteen is. Ook de (zand)weg van en naar de Tsingy de Bemaraha in het Westen is een stuk extremer, 200 kilometer aan gaten, sloten en omleidingen rond oude wegen die volledig zijn uitgehold, zoals vele wegen in Madagascar. De weg naar de Tsingy Rouge is lang niet zo vermoeiend en uitdagend en deze excursie past dan ook veel beter in het reisprogramma.

Het kan erg warm worden in het Noorden van Madagascar dus een zonnehoed, zonnebrand en een fles water in de tas zijn erg aan te raden tijdens dit soort excursies.

andere hoogtepunten

in madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen