Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ambalavao

Hoogtepunten

Ambalavao

Het rijk van de Betsileo!

Het Haute Matsiatra massief heeft de hoogste bergtoppen van Madagascar. Het belangrijkste stadje in deze regio is Ambalavao. Het nationaal park Andringitra ligt 47 kilometer ten zuiden van Ambalavao en het verbindt de parken Isalo en Ranomafana met elkaar. Helaas is het park slecht bereikbaar en moet je hier minstens vier dagen voor uittrekken. Maar ook het gebied om het gebergte heen is adembenemend en de moeite waard om een aantal dagen te verblijven.

Ambalavao ligt op de nationale weg RN7 naar het Zuiden en vanuit hier zijn prachtige natuur- en cultuur wandelingen te maken. Ook ligt hier het kleinschalige park Anja aan de voet van de bergen, waar je een grote familie ringstaartmaki’s kunt bewonderen en fotograferen.

De Tsaranoro Vallei is ruim een uur van Ambalavao over een zeer slechte weg. In de vallei zijn een aantal accommodaties te boeken en ook hier kun je schitterende wandelingen maken. 

Een bijzonder stukje Madagascar!

Het Haute Matsiatra massief is één van de meest biologisch-diverse gebieden van Madagascar. In deze hele regio zijn 106 vogelsoorten, 55 kikkersoorten en 54 zoogdiersoorten te vinden die alleen hier voor komen. Ook de 30 verschillende soorten orchideeën en de wilde bloemen op de prairies zijn inheems. De regio is een ruig gebied met diepe dalen en hoge ruggen, mooie valleien en veel rotsen. Het is een schitterend gebied om te wandelen, met regenwoud in het lagere gedeelte in het oosten en hoge bergen en prairies in het westen. In dit gebied zult u absoluut de mooiste foto’s van uw reis maken. 

Activiteiten rond Ambalavao

Wandelen, fietsen en ringstaartmaki's!

Het bergachtige gebied van Ambalavao biedt tal van activiteiten. Deze regio leent zich uitstekend voor stevige wandelingen. U kunt er met een gids op uit, maar u kunt zelf op pad gaan en een van de toppen rond Betsileo Country Lodge beklimmen zoals “De Kapitein” of de “Slapende vrouw”. Ook zijn er fietsen te huren en is er het kleinschalige park Anja te bezoeken om een grote familie ringstaartmaki’s te zien. 

 

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!