9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Ankarana

Hoogtepunten

Ankarana

Reservaat

Ankarana Speciaal Reservaat ligt ongeveer 110 kilometer ten zuiden van Diego Suarez. Het reservaat is ongeveer 180 km2 groot. Dit gebied staat bekend om haar uitgebreide grottenstelsel en netwerk van ondergrondse rivieren, naar zeggen het grootste ondergrondse netwerk van Afrika. Ook ligt er een heilig meer in het park verborgen. In die rivieren leven onder andere krokodillen maar ook heel veel andere reptielen en amfibieën.

Het grootste deel van het reservaat bestaat uit droog loofbos en in dit bos vindt men de hoogste dichtheid aan primaten ter wereld volgens de Bradt Madagascar Wildlife. Het is een prachtig bos om in te wandelen. De vele vogels, mangoesten, gekko’s, kameleons en uiteraard de lemuren verstopt in het woud, maken deze wandelingen tot een ware belevenis, die je nergens anders ter wereld kunt ervaren. Er zijn al 330 verschillende plantensoorten ontdekt in Ankarana.

Vlijmscherpe Tsingy rotsen

U raakt van de ene in de andere verbazing als u door het bos eenmaal bij het Tsingy gebied aankomt, de beroemde kalksteen rotsen. Een vergelijkbaar landschap is te vinden in het Westen van Madagascar, de Tsingy de Bemaraha en de zandstenen Tsingy Rouge in het Noorden. Deze stekelige rotspunten hebben randen zo scherp als messen. Het landschap vormt een zee van ribbels en diepe kloven. Een uniek landschap waarbij u zich afvraagt hoe de natuur zulke formaties creëert.

Tijdens de 6 uur durende wandeling komt u langs mooie uitzichten over de diepe vallei. Het lopen op de oneven rotsen vraagt wel om wat voorzichtigheid en een avontuurlijke instelling. Verder in de kloof kom je bij de diepe vleermuizengrot. Gewapend met zaklampen kun je de vleermuizen zien en kom je bij de stalagmieten en stalactieten. In totaal zijn er 14 soorten vleermuizen in Madagascar en 7 daarvan kunt u vinden in Ankarana, onder andere de grootste én de kleinste vleermuis ter wereld.

Soorten lemuren: 11 soorten lemuren, onder andere de gekroonde maki, de bruine maki, de Sanfords maki, de zwarte maki, de noordelijke sportieve lemuur en dwerg lemuren. Een verscheidenheid aan kameleons en bladstaart gekko’s zijn ook te vinden in het reservaat.

Activiteiten in Ankarana

Wandelen

Ankarana is een speciaal reservaat, waar u mooie wandelingen kunt maken. Als u bij het Tsingy gebied aankomt, ziet u de beroemde kalksteen rotsen. Ontdek tijdens de wandeling de diepe vleermuizengroet. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Wandeling door de Tsingy

Er zijn twee routes mogelijk en een meerdaagse wandeling. De kleine Tsingy bestaat uit een bezoek aan een vleermuizengrot en een klim tussen de puntige rotsen van de Tsingy en de grote Tsingy bestaat uit een uitgebreide wandeling door het mooie bos en een flinke trek door de Tsingy met zelfs loopbruggen.

Soorten lemuren11 soorten lemuren, onder andere de bekroonde maki, bruine maki Sanford’s, gekroonde maki, zijn de bekroonde en gekroonde maki anders? zwarte maki Perrier, de noordelijke sportieve lemuur en dwerg lemuren. Een verscheidenheid aan kameleons en bladstaart gekko’s zijn ook te vinden in het reservaat. 

 

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen