9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Diego Suarez

Hoogtepunten

Diego Suarez

Stad

De stad Diego Suarez wordt ook wel Antsiranana genoemd. Diego Suarez heeft net zoals Rio de Janeiro, een eigen, kleinere versie, van de suikerbroodberg. Een must see bij een bezoekje aan Diego Suarez zijn de drie baaien (Les Trois Bais) van Sakalava. Deze reeks van prachtige, turquoise baaien zijn bekleed met lange witte stranden. In de Sakalava baai liggen ook nog 3 eilandjes. Deze baai is een uitgelezen plek voor surfers door de perfecte golven die de Indische Oceaan hier aanlevert. Ook is het een prachtige plek om de zon in de zee te zien zakken.

‘s Avonds zijn de terrasjes van de lokale bars erg aanlokkelijk. Diego Suarez is sowieso erg gezellig en sfeervol met haar koloniale gebouwen, ambachtelijke werkplaatsen en de oude, overdekte markt. De haven is een van de diepste havens in de Indische Oceaan. Toch wordt de haven niet veel gebruikt voor vrachtschepen, voornamelijk door de afgelegen locatie en het feit dat de wegen naar het Zuiden zo onbegaanbaar zijn. De stad heeft wel een luchthaven waardoor deze toch relatief goed verbonden blijft met de rest van het land.

Een strategische ligging

Diego Suarez is vernoemd naar twee Portugezen, die in 1543 naar de baai kwamen. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Madagascar, onder andere als bruggenhoofd. Zowel de Franse als de Britse bezetters gebruikten deze havenstad als uitvalsbasis voor hun pogingen het eiland te koloniseren. Ook bleef de stad een militaire basis van de Fransen na de socialistische revolutie en de onafhankelijkheid van de Malagasy bevolking. Deze historie vindt u overal terug in de stad. Vanaf de oude militaire wijk, ten noorden van de Place Foch, komt u op een schiereiland dat uitzicht geeft op de haven. Als u rondloopt in Diego heeft u bijna bij elke hoek die u omslaat, weer een prachtig uitzicht over de romantische baaien.

Activiteiten in Diego Suarez

Kasteel bezoeken

Diego Suarez is een stad met de leukste plekken om te bezoeken. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Vanuit Diego Suarez rijdt u binnen 2 uurtjes naar de Tsingy Rouge toe. De omgeving van Diego Suarez is erg droog, maar een stukje verderop vindt u de Amberbergen (Montage d’Ambre) in het tropische regenwoud, inclusief watervallen en reuzenvarens. Met een 4×4 kunt u naar de uiterste noordpunt van het land en u kunt het kasteel van Windsor and the Courier Bay bezoeken. Verder kunt u uiteraard genieten van het gezellige stadje, de haven en de tropische stranden.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Afrika inspiratie & ervaringen

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen