9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Nosy Komba

Hoogtepunten

Nosy Komba

Het tropische pareltje van Madagascar

Nosy Komba is het ongerepte, vulkanisch eilandje ten noordwesten van Madagascar. Het ligt tussen het vasteland en Nosy Be. Kano’s vertrekken vanaf Hell-Ville op Nosy Be en u bereikt Nosy Komba binnen 20 minuten. Vanaf Ankify op het vasteland van Madagascar kunt u met de boot naar Nosy Komba en anders met een binnenlandse vlucht vanaf Antananarivo (naar Nosy Be).

Nosy Komba

Pure ontspanning en genieten van een ongerept eilandleven

Heuvels rijzen op vanuit het water en creëren zanderige baaien en beschutte havens voor knusse vissersdorpjes. Het eilandje is bedekt met tropisch regenwoud, waardoor de flora en fauna excentriek en exotisch is. De stoffige straten van de dorpjes zijn erg rustig en men voelt zich hier compleet afgesloten van de buitenwereld. Geen elektriciteit, geen verharde wegen en geen drukte. Alleen de zachte straling van de frisse zeewind, het geluid van de golven en het mooie gezang van de vogels. De verlaten baaien rondom het eiland kunt u te voet gaan verkennen. Ook zijn er allerlei geheimzinnige wandelpaadjes die naar boerderijtjes leiden. In de heuvels kunt u genieten van de frisse eilandlucht en de vele vogels die er rondvliegen. De mooie stranden en ongereptheid van Nosy Komba maken het tot een heerlijke bestemming voor liefhebbers van pure ontspanning. Er zijn hier prachtige overnachtingsmogelijkheden, ideaal voor een romantische afsluiter of als honeymoon.

Eiland van de zwarte lemuren

Nosy Komba is een prachtig eilandje voor pure rust, veel kalmer dan Nosy Be. Het eilandje staat bekend om de vele zwarte lemuren die er leven en verder wonen er nog ongeveer 4.000 mensen. De maki’s worden er als heilig beschouwd door de lokale bevolking en dus laten ze deze zoveel mogelijk met rust in de natuur. Ook kunnen de slome kameleons uiteraard niet ontbreken op dit eiland. De belangrijkste nederzetting van Nosy Komba is Ampangorinana. Daar houden de dorpelingen hun kleine economie draaiende door de verkoop van gevlochten manden, houtsnijwerk en mooie geborduurde kleden. Verder wordt er uiteraard veel gevist en er wordt rijst geoogst in de bergen. Het eiland is ongeveer 8 kilometer in diameter. De vulkaan Antaninaomby is met 622 meter het hoogste punt van Nosy Komba. Deze vulkaan is gelukkig niet actief.

Activiteiten op Nosy Komba

Wandelen, duiken, snorkelen

Wandelen
U kunt op Nosy Komba heerlijk rondwandelen, het leven van de Malagassy van dichtbij bekijken en genieten van de pracht van de natuur. De vele vogels, lemuren en kameleons maken het plaatje compleet.

Duiken en Snorkelen
Waarschijnlijk is dit één van de mooiste plekken van Madagascar om te snorkel en duiken. Dit gebied staat bekend om de vele zeeschildpadden, maar daarnaast zijn ook de koraalriffen nog erg mooi!

Walvissen spotten
In het juiste seizoen heeft u hier ook de mogelijkheid, net als op Ile Sainte Marie, om op zoek te gaan naar de walvissen. De zee reuzen komen ook hier voor, maar ze zijn wat moeilijker te spotten dan op Ile Sainte Marie.

Walvishaaien
De periode is wat moeilijk aan te geven, maar globaal kunt u van september tot en met november snorkelen met deze vriendelijke reuzen. De plankton eters zijn erg kalm en storen zich niet aan uw komst. Het voelt erg speciaal om op soms slechts één of twee meter afstand van deze dieren te zwemmen.

Nosy Iranja
Wanneer u aan een paradijs denkt, denkt u aan Nosy Iranja. Twee kleine eilandjes verbonden door een witte strook zand. Aan beide kant fel blauw water waar veel zeeschildpadden in zwemmen. Hier wordt u zeker even stil van, zo mooi. Het eiland biedt ook een mooi uitzichtpunt waar u zicht heeft op het blauwe water en de witte zandstrook. Onderweg naar Nosy Iranja heeft u ook een grote kans dolfijnen of walvissen te spotten.

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Nosy Komba? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Nosy
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen