Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Andasibe

Hoogtepunten

Andasibe - Mantadia

Nationaal Park

Het Andasibe-Mantadia Nationaal Park staat voornamelijk bekend om de Indri Indri lemuur. Dit is de grootste halfaap ter wereld en komt alleen voor in het oosten van Madagascar. Het is een lemuur met een vacht als een panda. Het geluid lijkt op een brandweeralarm.

De luide roep van deze grote pluizige lemuren is werkelijk indrukwekkend en op een afstand van 2 kilometer nog te horen. Door hun enorme harde roep zijn ze dus ook betrekkelijk eenvoudig te vinden in het dichte, groene regenwoud. Als u geluk heeft, ziet u ze ook op de grond en niet alleen hoog in de bomen. U ziet dan dat de Indri Indri acrobaat net zo groot is als een kind van 1 meter. Met een ferme afzet van zijn achterpoten springt hij gemakkelijk enkele meters hoog. Om deze bedreigde halfaap-soort met eigen ogen van dichtbij te kunnen zien en fotograferen, moet u van de gebaande paden af het woud in met de gids. Dit is een spannend maar ongetwijfeld onvergetelijk avontuur.

Het 155 km2 grote park grenst aan het Périnet park en het is gemakkelijk te vinden. Het is dan ook een zeer populair park onder toeristen. Een bezoek aan Mantadia Nationaal Park is het gehele jaar mogelijk. Er valt gemiddeld rond de 240 dagen per jaar regen, maar de droogste maanden in dit regenwoud zijn september tot november, daardoor kunt u juist in het oosten van Madagascar de meest exotische flora en fauna ontdekken. Hier is de beroemde, unieke natuur van Madagascar op haar best. Het is erg vochtig en daardoor begroeid met mos, lianen en zeer unieke plant- en boomsoorten, waaronder palmen en bamboe. Tussen oktober en februari bloeien de orchideeën uitbundig. De kennis en de ervaring van de professionele gidsen geeft ongetwijfeld toegevoegde waarde aan uw beleving in het park.

Soorten lemuren
Er zijn 14 soorten lemuren; onder andere de Indri Indri, Aye Aye, Sifaka, Ringstaart Maki, Rode Muis lemuur en Bruine Bamboe lemuur.

Activiteiten in Andasibe

Wandelen

Andasibe is het park met de leukste routes om te wandelen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden:

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!