9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Ile Sainte Marie

Hoogtepunten

Ile Sainte Marie

Het pirateneiland

Ile Saint Marie staat vooral bekend om de honderden bultrug walwissen die hier ieder jaar in juli, augustus en september in grote getale te zien zijn met hun pasgeboren baby’s. Wanneer deze reuzen ieder jaar onderweg vanaf Antarctica in het warme water hun baby’s komen voeden, kun je rekenen op een werkelijk onvergetelijke ervaring. 

Tropisch eilandleven

Op Ile Saint Marie kunt u bij uitstek genieten van het tropische eilandleven. Dit eiland biedt de perfecte faciliteiten voor een paar dagen zon, zee en strand, weg van de dagelijkse drukte op het hoofdeiland. Denk daarbij aan kokospalmen en strandhutjes langs het warme zand en de groene heuvels in het achterland.

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om één of meerder walvistochten te ondernemen, waarschijnlijk hoeft u niet lang te wachten voor u deze machtige dieren te krijgt! Ook is de kans groot dat u deze zee reuzen voor uw accommodatie door ziet zwemmen.

Het eiland staat ook bekend om de piraten. In de hoogtijdagen van de piraten hebben deze zich hier gevestigd. Er zijn op het eiland nog veel sporen van de piraten te vinden.
Zo is er op een mooi punt gelegen een groot piratenkerkhof te vinden. Ook doen veel namen op het eiland herinneren aan deze tijd, ver terug in de tijd.

 

Activiteiten in Ile Sainte Marie

Walvissenspotten

Ile Sainte Marie is het eiland om walvissen te spotten, wandelen, vissen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden:
Ile Saint Marie is bij uitstek populair om walvissen te spotten, te snorkelen bij de mooie koraalriffen en om te zonnen. U kunt het hoogste punt van het eiland, Davolo, beklimmen tijdens een prachtige wandeling. Als u genoeg gewandeld heeft, kunt u per pet boot een bezoekje brengen aan de mangroven of gaan vissen met de lokale vissers. Om letterlijk nog wat van de overgebleven piratencultuur te proeven moet u zich zeker aan de vele soorten lokale rum wagen in een van de vele lokale barretjes. Verder kunt u een bezoek brengen aan het mysterieuze piratenkerkhof en aan de kruidnagel-, rijst-, en vanille plantages.

Ile Aux Nattes
Ile Aux Nattes is een klein schiereiland, net onder de kust van Ile Sainte Marie en alleen te bereiken door met een Tuk Tuk naar het zuidelijkste puntje van het eiland te rijden. Daar aangekomen steekt u over met een kleine kano, en komt u terecht in een oase van rust. De eilandbewoners zijn vriendelijk en leven in een klein dorpje samen, zonder auto. U komt er alleen een enkele brommer tegen.
In ongeveer twee uur kunt u rond het eiland lopen en komt idyllische baaien tegen en kunt u af en toe een duik nemen om af te koelen.
Ook zijn er een paar lodges en goede restaurants.
Een bezoek aan Ile Aux Nattes is zeker een absolute aanrader.

 

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Ile Sainte Marie? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Ile Sainte Marie
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!