9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Pirateneiland Ile Sainte Marie

Pirateneiland Ile Sainte Marie

 5-DAAGSE Verlenging

Ile Saint Marie staat vooral bekend om de honderden bultrug walwissen die hier ieder jaar in juli, augustus en september in grote getale te zien zijn met hun pasgeboren baby’s. Deze reuzen komen jaarlijks in deze periode vanuit Antarctica naar de baaien van Ile Saint Marie om daar, in het warme water, hun pasgeboren baby’s te voeden. Bezoekers kunnen dan rekenen op een werkelijk onvergetelijke ervaring. 

Ook is het idyllische Ile Aux Nattes zeker een must visit, een klein eilandje onder Ile Saint Marie en alleen te bereiken met een kano. Er rijden geen auto’s of andere motorvoertuigen en u komt hier dan ook echt tot rust. Het eiland is 2,7 kilometer lang en 1,3 kilometer breed en kan zo op de voorkant van een exotische ansichtkaart. De overblijfselen van de piraterij zijn op Ile Saint Marie nog goed zichtbaar. Aan het einde van de 17e en 18e eeuw was Ile Sainte Marie een geliefde uitvalsbasis voor piraten vanwege dichtbijgelegen handelsroutes.

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat! 

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1

Naar het pirateneiland Ile Sainte Marie

Voor deze verlenging van uw prachtige reis door Madagascar is het nodig om een binnenlanse vlucht te maken. Op naar het pirateneiland Ile Sainte Marie.

Dag 2 t/m 4

Tropisch nagenieten op Ile Sainte Marie

Drie dagen om walvissen te spotten! Dit kan vanuit uw luie stoel met een verrekijker, maar de allerbeste manier is om met een boot het water op te gaan. Natuurlijk is een dagje strand op het kleine Ile Aux Nattes ook geen straf en de tocht er naar toe belooft al een spektakel op zich te worden.

Ile Sainte Marie

Sainte Marie met zijn kleinere broer Iles aux Nattes zijn heerlijke tropische eilanden met mooie stranden, een uitbundige tropische vegetatie, weinig toeristen en een hele relaxte sfeer. Het eiland is 50 km lang en heeft prachtige baaien en lagunes die makkelijk te bereiken zijn en waar je altijd kunt zwemmen. Er zijn veel goede hotels te vinden en de lokale bevolking is erg vriendelijk. Het grote hoogtepunt van Sainte Marie is het walvisseizoen van juni tot september. Er wordt zelfs een festival georganiseerd ter ere van de komst van deze machtige waterreuzen. De walvissen komen van Antarctica om te overwinteren en te kalven. Voor de walvisliefhebber en ware hotspot!

Walvistocht – Duur: 3 tot 4 uur (optioneel)

In het walvisseizoen van juli tot september organiseren vrijwel alle hotels een walvistracking op open zee. Een boot en schipper varen u naar open zee en samen gaat u op zoek naar de signalen, zoals opspuitend water, om zo bij de walvissen te komen en ze van dichtbij te aanschouwen.

Dag 5

Terugvlucht naar Antananarivo

Aan al het mooie komt een einde! Met een binnenlandse vlucht wordt u terug gebracht naar de hoofdstad waar u na een overnachting begint aan uw reis, terug Nederland of België.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Overnachtingen conform reisroute
  • Maaltijden conform reisroute
  • Transfers op Ile Sainte Marie

Let op: elke verlenging vereist een andere vlucht en type transfer. Deze zijn daarom nog niet inbegrepen in de prijs. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Ile Sainte Marie verlenging geheel naar wens