Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Isalo

Hoogtepunten

Isalo

Nationaal Park

Isalo is een heel populair park onder de bezoekers aan Madagascar. Het beslaat ongeveer 820 vierkante kilometer. Het park geeft een prachtig zicht over het grote Zuiden. Dit woestijnachtige gebied doet enigszins denken aan Arizona in combinatie met Colorado in de USA. Het biedt alle aspecten van de wilde natuur en spectaculaire uitzichten over een uitzonderlijk landschap.

Het park ligt aan de rand van het hoogland waardoor het natuurschoon erg gevarieerd is. Er zijn weidse graslanden, droge savannes, tapia bossen en diepe kloven met ooibossen. Door deze canyons stromen verschillende rivieren die het park doorkruisen. Om deze reden is het park dan ook een van de belangrijkste zoetwater reservoirs van het zuiden. De massieve zandstenen in het park stammen uit het Jura tijdperk. De vele gespleten rotsen en stenen hebben in de zon alle kleuren van de regenboog. Er zijn veel aloëvera planten en de geneeskrachtige plant Catharantu Ovalis, komt alleen in Isalo voor en nergens anders ter wereld. Daarnaast heeft Isalo park veel Satrana palmen die bestemd zijn tegen vuur. De lokale bevolking in de omringende dorpen, gebruiken deze planten voor het maken van allerlei producten vanwege de sterke vezels van de palm.

De geheimen van het Zuiden

In Isalo kunt u hele mooie wandelingen maken met onderweg verschillende verrassingen. U komt misschien oog in oog te staan met groepen lemuren en staat u recht voor een helderblauwe verfrissende zwemvijver in het midden van de droogte. Dit natuurlijke zwembad wordt gevoed door een kleine waterval en is omringd door palmbomen. Een ware oase om af te koelen van de warmte en om van de meegebrachte lunch te genieten. Verspreid over het park liggen er vele graven van de Bara stam verborgen. Zij zien elke rots en grot als een potentieel plekje voor een gestorven geest om te rusten in vrede. De gids kan u vele verhalen vertellen over de mysterieuze tradities van deze stam en hun unieke relatie met hun voorouders in combinatie met de natuur. Een ander magisch onderdeel van dit park is het beroemde ‘raam van Isalo’. Deze rots, in de vorm van een raam, geeft een prachtig uitzicht over de vlakte en voornamelijk bij zonsondergang is dit plaatje indrukwekkend. In de avonden koelt het snel af en daarvoor is het goed om voor de nachten wat warmers mee te nemen.

lemuren
7 soorten lemuren waaronder de dwergmuis maki, de ringstaart maki, de vetstaartkat maki en de roodstaartwezel maki. Er zijn 80 vogelsoorten en ontelbaar veel reptielen waaronder zeer bijzondere kikkers zoals de regenboogkikker. 

Activiteiten in Isalo

Wandelen en paardrijden

Bekijk hier de mogelijkheden:

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Isalo
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!