Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Visum Madagascar

Visum Madagascar

Visum Madagascar

Een toelichting op ...

U heeft plannen om naar het mooie ‘Rode’ eiland Madagascar te reizen. Geweldig, u zult versteld staan van de mooie natuur en variatie van landschappen. Geniet van lemuren, maki’s en andere endemische diersoorten. Voordat u vertrekt moet u even stilstaan bij de praktische zaken. Heeft u een visum nodig of niet? En wat zijn de vereisten. Hieronder geven wij u zo uitgebreid mogelijk deze informatie.

Kosten en benodigdheden

de feiten op een rij

Visumplicht

Voor de meeste Afrikaanse landen geldt een visumplicht, zo ook voor Madagascar. De hieronder vermelde gegevens gelden voor Nederlandse en Belgische nationaliteiten. Indien u een andere nationaliteit heeft kunt u bij de ambassade informeren welke documenten u nodig hebt.

Visum voor Madagascar

U kunt eenvoudig een visum voor Madagascar aanvragen via de e-visa website (https://evisamada-mg.com/en/home). Hou er rekening mee dat het tot 72 uur kan duren voordat u reactie heeft. Doet u het liever direct in Madagascar bij aankomst op het vliegveld is dat ook nog mogelijk. U kunt het visum betalen met Euro’s of US Dollars. Probeer zo gepast mogelijk met briefgeld te betalen, wisselgeld is meestal in Ariary. Op de luchthaven treft u ook een elektronisch bord met de exacte kosten van de visa.

Let op: Het evisa systeem ligt er tijdelijk uit, dus is het op dit moment alleen mogelijk om het visum bij aankomst te verkrijgen. (31-05-2024)

Kosten visum

  • € 10,- per persoon, 15 dagen geldig, single entry
  • € 35,- per persoon, 30 dagen (1 maand) geldig, single entry
  • € 40,- per persoon, 60 dagen (2 maanden) geldig, single entry

Geldig paspoort

Voor reizen naar Madagascar dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Madagascar geldig is.

Overige verplichtingen

  • U dient te beschikken over een retour- of doorreisticket.
  • U dient een bewijs van voldoende financiële middelen (cash/creditcard) te kunnen overhandigen indien hier om gevraagd wordt.
  • Een bewijs van inenting tegen gele koorts is mogelijk vereist. Voor meer informatie zie de website van de LCR.

Reizen met minderjarige kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft met minderjarige kinderen. De regels zijn bovendien nog strenger als er maar één ouder meereist of als beide ouders niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

NB: Bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit, voor andere nationaliteiten checkt u dit met de Ambassade of consulaat van Madagascar.

Opmerkingen

vanuit de Madagascar immigratiedienst

  • U heeft nog minimaal 2 lege pagina’s in uw paspoort!
  • Vult u altijd alle gevraagde informatie correct in. Dus uw namen, data (maand-dag-jaar), paspoortnummer, geboortedatum etc.
  • Houd het adres van uw eerste overnachtingsadres bij de hand bij aankomst op de luchthaven, deze moet u invullen op een disembarkation card.

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Madagascar:

Reisinformatie | Verlengingen | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure