9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Kirindy

Hoogtepunten

Kirindy

Forest Reserve

Kirindy Forest Reserve is een privé stuk bos in een zeer bedreigd natuurgebied van Madagascar. Het bos is 1200 hectaren groot en er leven hier hele bijzondere diersoorten.

Kirindy is een droog bos, maar in het regenseizoen (december tot februari) is het grootste deel van het bos overstroomd en dus erg groen en vol leven. Helaas het daardoor in die periode ook onbegaanbaar. In het koele en droge seizoen zijn veel amfibieën en reptielen in winterslaap en dus moeilijk te zien. Maar er is genoeg ander leven in Kirindy dus het zal u nooit vervelen.

Er leven erg veel bijzondere diersoorten in Kirindy. Er is een goede kans om de vijand van de lemuur “de Fossa” te spotten. Daarnaast leven hier de Madagascar reuzenrat en een paar unieke kameleon soorten. Bovendien leven er in Kirindy acht verschillende soorten lemuren, waaronder de Sifaka’s en verschillende muismaki’s. Dus bent u een dierenliefhebber en reist u naar het westen dan is Kirindy een aanrader om in uw reis op te nemen. De gemiddelde temperatuur is rond de 30 graden, maar in het hete en natte seizoen kan het oplopen tot wel 40 graden.

Activiteiten in Kirindy Forest Reserve

Wandelen

Kirindy Forest Reserve is het bos met de leukste routes om te wandelen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Er kan een ochtend/dag wandeling worden gemaakt en een avond wandeling. De wandelingen zijn vooral gericht op het vinden van de Fossa, lemuren en vogels. De avond wandeling is gericht op de Madagaskarreuzenrat (die erg zeldzaam en moeilijk te spotten is), de nachtlemuren en kameleons en amfibieën. De avond wandeling in Kirindy is de meest spectaculaire avondwandeling in Madagascar. U gaat hier namelijk echt diep het woud in wanneer het al aardedonker is.

andere hoogtepunten

in madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Afrika inspiratie & ervaringen

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen