9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Tsingy de Bemaraha

Hoogtepunten

Tsingy de Bemaraha

Nationaal Park

Op een volle dag rijden ligt ten noorden van Morondava het bijzondere park Tsingy de Bemaraha. Dit park bestaat uit een natuur reservaat en een nationaal park, samen staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bemaraha is een karstplateau waar grondwater, regen en wind een vlijmscherp stenen woud heeft geslepen vol met grotten en kloven. De naam Tsingy is gegeven door de lokale mensen en betekent letterlijk “op je tenen lopen”.

Er leven door dit bijzonder ruige landschap ook bijzondere plant- en diersoorten, welke zich ongestoord hebben kunnen ontwikkelen. Er leven 11 lemuursoorten, 6 endemische vogelsoorten en 17 endemische reptielen. Ook leeft hier de kleinste kameleon soort, die uiteraard niet eenvoudig te spotten is.

Activiteiten in Tsingy de Bemaraha

Kies uit verschillende wandelingen

Wandeling door de kleine Tsingy

Voor iedereen is er een mogelijkheid om de Tsingy’s en de omgeving te ontdekken. Een wandeling van ongeveer twee tot drie uur brengt u door het loofbos en bij de Tsingy’s. Een niet al te moeilijk pad geeft een inkijk in deze overweldigende natuur. De schoonheid en tegelijkertijd het ruige van dit gebied doen u beseffen dat u in een hele bijzondere omgeving bent.

Tocht door de grote Tsingy

Deze tocht van ongeveer vijf tot zes uur brengt u diep in de Tsingy’s, via smalle paden, stijle trappen, nauwe doorgangen, gezekerd met een klimgordel. Het is een spectaculaire manier om de Tsingy’s te ontdekken. Onderweg geniet u van mooie uitzichten op de bizarre rotsformaties en de bijzondere flora en fauna. De tocht is niet geschikt voor mensen met extreme claustrofobie of extreme hoogtevrees.

Boottocht over de Manambolo rivier

Een boottocht over de Manambolo rivier duurt ongeveer twee uur. Onderweg bezoekt een aantal grotten en ziet u veel mooie vogels voorbij komen. De tocht is heerlijk ontspannend en u geniet een paar uur van het geluid van het kabbelende water.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen