9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Tulear & Ifaty

Hoogtepunten

Tulear & Ifaty

Havenstad

Tulear is de havenstad in het zuidwesten van Madagascar. De havenstad is gelegen aan het Mozambique kanaal en is de hoofdstad van de Atsimo-Andrefana regio. Tulear is ook de hoofdstad van de Toliara provincie. Deze stad met ongeveer 150.000 inwoners is relatief modern en wordt ook wel ‘de stad van de zon’ genoemd. De stad is omringd door duinen en mangroves, er is toegang tot een rif met prachtig koraal van 18 kilometer lang en 3 kilometer breed langs de kust. Duiken en snorkelen bij dit rif is voornamelijk populair in het strandplaatsje Ifaty.

Ifaty is idyllisch en ongerept

Ifaty is ongeveer 30 kilometer verwijderd van Tulear. De wegen zijn slecht, daarom duurt het ritje vanaf Tulear ongeveer 2 á 3 uur met de 4×4 auto. In verband met de moeilijke bereikbaarheid van dit plaatsje is het nog altijd idyllisch en ongerept. Ifaty is ontstaan uit de samenvoeging van twee oude vissersdorpjes. Er zijn enkele duikscholen en tientallen sfeervolle, simpele strandhutjes langs de kust, een perfecte plek om een aantal dagen, weg van de hectiek van het hoofdeiland, van de schoonheid van de kust te genieten. In juli en augustus is de kans groot dat je hier walwissen zult spotten. Ook kunnen toeristen met de lokale bevolking mee in de bootjes om te gaan vissen. Vanuit Ifaty maken veel toeristen een dagtrip naar het Reniala Natuur Reservaat voor een dag. Dit doornbos is een woestijnachtige omgeving vol cactussoorten en baobabs en het is een paradijs voor vogelspotters.

Activiteiten in Tulear & Ifaty

Dagbezoek aan Reniala, Tortoise Village

Activiteiten: Ifaty is beroemd vanwege het prachtige strand met wit zand en helder water. Behalve een dagbezoek aan Reniala kunnen bezoekers ook naar Tortoise Village, een opvangcentrum voor landschildpadden. In Tulear kun je het museum van de kunsten en tradities van Zuid Madagascar bezoeken. Tulear heeft ook een levendige en interessante lokale markt waar je schelpen, mooie lokale doeken (lambas) en andere souvenirs kunt kopen.

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen