Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Marojejy NP

Hoogtepunten

Marojejy NP

Het paradijs voor de natuurliefhebber!

In het noordoosten van Madagascar, in het regio waar de vanille van Madagascar vandaan komt, ligt Marojejy Nationaal Park. Het park is 600km2 groot en de hoogste top ligt op 2100 meter. Marojejy biedt een ongelooflijke rijkdom aan endemische dieren en planten door de verschillende klimaatzones in het gebied. In Marojejy vindt je de diepste regenwouden en hoogste bergbossen, vol met rivieren, kreken en watervallen. Het meest populaire dier om te spotten is de zeldzame Zijdesifaka, prachtig gefilmd in David Attenborough BBC documentaire. Marojejy is een genot voor elke wandelaar en natuurliefhebber!

Een weinig bezocht paradijs in Madagascar

Marojejy kunt u het beste bezoeken tussen april en november, met als droogste maanden van augustus tot november. Het regent veel in Marojejy, dus ben altijd voorbereid op regenbuien tijdens een trektocht in dit gebied. Deze maanden zijn ook het beste om de bijzondere dieren van het park te zien. En die zijn er veel in Marojejy!

Marojejy is het leefgebied van de uiterst zeldzame en bedreigde zijdesifaka (Silky Sifaka). Lokaal worden zij de “Engelen van het bos” genoemd. Naast deze lemuursoort vindt je er nog 10 andere lemuursoorten, zoals de Aye Aye en bamboe Maki’s. Ook leeft hier de Helm Vanga, de Brookesia kameleon en de pygmeekameleon. Ook veel gekleurde Mantella kikkers zijn er te vinden verschillende bladstartgekko’s. Kortom, een waar genot voor de natuurliefhebber.

Overnachten in het park

Voor een goed beeld van het park heeft u minimaal twee overnachtingen in het park nodig, maar het is nog beter om drie nachten in Marojejy NP te verblijven. Het park heeft drie kampen waar men goed kan overnachten. Ze zijn voorzien van slaapkabines of tenten, sanitaire voorzieningen, een kookgelegenheid en een algemene ruimte. U kunt er ook voor kiezen een eigen tent mee te nemen.

Activiteiten in Marojejy

Wandelen met overnachtingen

Ga op trekking door het park, aan u de keus om twee of drie nachten te gaan, voor een makkelijke of uitdagende route. Lees hieronder meer:

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Afrika inspiratie & ervaringen