Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Amberbergen

Hoogtepunten

Amberbergen

Nationaal Park

Montagne d’Ambre (Amberbergen) National Park bevindt zich in het noordwesten van Madagascar in de Diana regio, op 27 km van Diego Suarez. Aan de voet van het massief ligt het plaatsje Joffreville dat een voormalig toevluchtsoord was voor Franse officieren.

Het park is ontstaan in 1958 en beslaat een gebied van 182 km². Het ligt in een vulkanisch gebied en heeft een tropisch klimaat. Het regent veel in de Amberbergen en dat maakt het park een groene oase die oprijst uit een droge regio. Het lagere gedeelte bestaat uit loofbos, maar het hogere gedeelte is tropisch bergregenwoud. Het laagste punt is 800 meter en het hoogste punt tegen de 1500 meter.

Endemische diersoorten

In Montagne d’Ambres zijn er zes kratermeren en drie watervallen te vinden, en dat is natuurlijk een paradijs voor endemische dieren. Denk aan de gekroonde Maki en de Sanfords Maki, de Madagascar visarend, mangoesten en bladstaartgekko’s. Maar de echte highlight van de amberbergen is de kleinste kameleon ter wereld; de Brookesia Nana, een dwergkameleon. Zo groot als een vingertop!

De beste tijd om dit park te bezoeken is van juli tot begin december. In januari begint het cyclonen seizoen en dat kan doorlopen tot april.

Activiteiten Amberbergen

Wandelen en watervallen

andere hoogtepunten

in madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!