Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Parfum eiland Nosy Be

Parfum eiland Nosy Be

 6-DAAGSE Verlenging

De fijnste aroma’s van kruiden, rum, gegrilde zeevruchten, koffie, rode peper, suikerriet, cacao & vanille en natuurlijk de zilte geur van de Indische Oceaan: als je hier voet aan land zet, word je neus verwend met de heerlijkste aroma's. Niet voor niets wordt Nosy Be ook wel het parfumeiland genoemd. Nosy Be is dé ideale eindbestemming van een Madagascar reis. Want als de reis is geweest, is het tijd voor vakantie!

Het eiland heeft veel te bieden. Zo is er een leuke boulevard met restaurantjes en zijn er gezellige cafétjes. Voor de natuurliefhebber is er nog een reservaat waar je lemuren kunt spotten. Kortom, een leuke mix voor reizigers die houden van gezellige reuring, maar ook de rust kunnen opzoeken wanneer ze dat willen. Het onderwaterleven rondom de Nosy Be archipel is fascinerend. Een snorkel mag dan ook niet ontbreken wanneer je hier voet aan wal zet.

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat! 

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1

Aankomst Nosy Be

Vandaag komt u aan op Nosy Be het parfum eiland. U kunt de komende dagen genieten aan het strand.

Nosy Be

“Nosy" betekend eiland en “Be” betekend groot. De bijnaam van Nosy Be is “Het eiland van de parfum”. Deze naam heeft het eiland geërfd door de plantages van de bloem “Ylang Ylang” die wordt gebruikt om parfum van te maken. Nosy Be is het meest toeristische eiland en heeft prachtige witte zandstranden, mooie baaien en goede hotels. Het eiland heeft een bevolking van 75.000 mensen en die leven vooral van landbouw en toerisme. Naast de Ylang Ylang wordt er veel suikerriet verbouwd en de beste rum van Madagascar komt ook van dit eiland.  Nosy Be biedt een mooie mix van rust, zon, zee en strand, maar ook is er een leuke boulevard met restaurantjes en cafétjes!

Dag 2 t/m 5

Tropisch nagenieten op Nosy Be

Beleef het lokale leven tijdens het drinken van een biertje op het strand of onderneem diverse excursies! U kunt snorkelen, duiken, een boottocht maken naar Nosy Iranja of ga op zoek naar de lemuren in het reservaat!

Excursies Nosy Be – (optioneel)

Tijdens uw verblijf op één van de eilanden zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te ondernemen en hoeft u zich geen moment te vervelen. Wilt u zich nog niet vastleggen, kunt u al deze activiteiten allemaal ter plaatse regelen. Activiteiten die u kunt ondernemen zijn:

  • Snorkeltocht naar Nosy Tanikely
  • Dagtocht naar het paradijselijke Nosy Iranja, met parelwitte stranden en azuur blauw water.
  • Wandeling door Lokobe Nationaal Park op Nosy Be op zoek naar de zwarte lemuren.
  • Snorkelen met Walvishaaien (september oktober en november)

Dagtocht Nosy Iranja – (optioneel)

Op anderhalf uur varen ligt het paradijs Nosy Iranja. Twee eilanden zijn verbonden door een lange strandpier met aan beide kanten parelwitte stranden en heerlijk helder water. Als u hier vroeg bent ziet u veel zeeschildpadden in het water. Een excursie bestaat uit de boottocht naar Iranja, een paar vrije uren om te wandelen en te zwemmen en een heerlijke verse lunch bereid door de lokale inwoners van het eiland. Heel belangrijk is genoeg water, zonnebrand, een zonnebril en hoofdbescherming als het nodig is. Deze excursie kunt u ter plaatse boeken.

Snorkelen Nosy Tanikely – (optioneel)

Rondom het eiland Tanikely, dat de vorm heeft van een schildpad, ligt het marine park Tanikely. Voor duikers en voor snorkelaars is dit een van de hotspots. Hier vindt u nog prachtig koraal en komt u zeeschildpadden tegen tijdens het snorkelen. Een snorkel excursie bestaat uit de bootvaart naar het eiland, een aantal uur snorkelen en een heerlijke uitgebreide lunch op het strand. Deze excursie kunt u ter plaatse boeken. Kortom, een heerlijk dagje uit!

Dag 6

Terug naar huis

Vandaag vliegt u terug naar huis.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Overnachtingen conform reisroute
  • Maaltijden conform reisroute
  • Transfers op Nosy Be

Let op: elke verlenging vereist een andere vlucht en type transfer. Deze zijn daarom nog niet inbegrepen in de prijs. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Nosy Be verlenging geheel naar wens