9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Madagascar  avontuurlijk

Madagascar avontuurlijk

 22-DAAGSE Groepsreis

VANAF € 2.595,- PER PERSOON

Een groepsreis die in drie weken een groot deel van Madagascar bezoekt, avontuurlijk is, maar ook zorgt voor veel variatie in activiteiten, accommodaties en natuur! Een reis die u naar de bekende Baobab Avenue brengt en waarin u gaat wandelen in de regenwouden op zoek naar de lemuren. 

Ruige Westen
Een avontuurlijke groepsreis dat is het zeker. U gaat namelijk naar het ‘Wilde Westen’ van Madagascar en dat mag met recht wild genoemd worden. Wild vanwege de ruige natuur en de enorm ruige wegen. Via kleine pontjes en hobbelige wegen rijdt u naar het Tsingy de Bemaraha nationaal park, maar niet voordat u een stop heeft gemaakt bij de majestueuse Baobab Avenue. De Baobab Avenue is zo ontzettend fotogeniek dat zelfs een amateur fotograaf hier met het grootste gemak de mooiste foto’s uit zijn of haar toestel kan toveren. Het uiteindelijke doel in het ruige westen is het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park. Hier wandelt u over de spitse punten van dit rots massief. Voor de echte avonturiers gaat de wandeling hier dwars door de Tsingy’s, u kruipt, klimt en klautert over de grijze stenen met als doel de uitzichttoren met zicht over het immense gebied!

Route National 7
Vervolgs daalt u af en via de hoofdweg die vanaf de hoofdstad richting het zuiden loopt, maakt u kennis met de vele verschillende facetten die Madagascar rijk is. Zo heeft u ieder uur een ander uitzicht, elke twee uur een ander landschap en ziet u onderweg veel van de lokale cultuur. U reist via de regenwouden van Andasibe Nationaal park naar de rotsachtige omgevingen van Isalo Nationaal park. Onderweg passeert u een hoge bergketen en de vruchtbare akkers rondom Ambalavao. U overnacht in de leukste, mooiste en fijnste accommodaties die we voor u hebben kunnen vinden. Midden in de natuur en altijd kleinschalig, zoals u van Matoke Tours gewend bent. Uw reis langs de hoofdweg van Madagascar (RN7) zal eindigen aan de kust, waar u geniet van de tropische zeevruchten, onder het genot van een echt Malagassy biertje of een lekkere cocktail. U ziet er de vissersdorpen, het lokale leven, ruikt de geur van het kampvuurtje en de zilte zeelucht. Hier komt u tot rust en beleeft u alle avonturen van de afgelopen weken opnieuw en dat is zeker geen straf!

Hoogtepunten tijdens deze reis: Baobab Avenue – Tsingy de Bemaraha – Ranomafana – Andringitra – Isalo – Tulear

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika is voor mij hét continent waar gastvrijheid tot kunst is verheven en avonturen voor het oprapen liggen. Na een lange reis dwars door Afrika heb ik het continent in mijn hart gesloten om haar natuurlijke schoonheid en haar bewoners!”

van Jan Daudey, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen meteen normale conditie kan deelnemen aan deze reis. Wel dient u rekening te houden met soms lange reisdagen over wegen die niet heel comfortabel zijn.

De activiteiten zijn over het algemeen voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Er wordt redelijk wat gelopen tijdens de verschillende excursies. De zwaarste tocht is die in de Tsingy’s, overleg hier goed met de gids of deze voor u haalbaar is.

Heeft u vragen of twijfelt u of deze reis voor u geschikt is, neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij hebben deze reis zelf gedaan en kunnen u er daarom alles over vertellen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!