Lake Eyasi Tanzania - safari reis Lake Eyasi

Lake Eyasi

Lake Eyasi is een zoutwater meer op ongeveer een 1000 meter hoogte, het meer ligt ten zuidoosten van de Serengeti. Het gebied rondom het meer, evenals het grote riftvallei, is gevormd door vulkanische activiteit en de wanden van de riftvallei (tot 650 meter hoogte) stijgen indrukwekkend uit boven het meer.

Het meer grenst aan kraterhooglanden in het noorden, en tropische bossen in het zuiden, er is dus een sterk variërend landschap. Lake Eyasi is niet het gebied voor het grote wild; hier leven vooral vele vogelsoorten aan de oevers van het meer. Een prachtig gebied om één of twee dagen door te brengen tussen uw safari's door, om te genieten van prachtige natuur en wandelsafari's.


Het meer is onder meer bekend om zijn bewoners, de Datoga en Hadzabe die hier al meer dan 10000 jaar wonen. Ze spreken door middel van klik geluiden, en stammen af van de San, dit is een volk afkomstig uit Zuid Afrika. Verder leven er ook Masaï en verschillende Bantu groeperingen. Dit volk leeft nog op traditionele wijze, ze jagen nog voor hun vlees, en melken hun koeien, en eten de wilde vruchten uit de bossen rondom het meer.


Oppervlakte park:1050 km2
Locatie: afstand vanaf Arusha 3,5 uur
Activiteiten: Wandel safari, bezoek Hadzabe en Datoga stam

Activiteiten in Lake Eyasi

Wandelsafari
Lake Eyasi is een mooie omgeving om te wandelen door de afwisselende natuur rondom het meer. Liefhebbers van vogels zijn hier op de juiste plek! Er komen verschillende soorten vogelsoorten voor dus tijdens het wandelen kunt u verschillende prachtige exemplaren bewonderen!

Bezoek Hadzabe en Datoga stammen
Door middel van een bezoek aan de Hadzabe en Datoga stammen kunt u daadwerkelijk beleven hoe deze stam al meer dan 10000 jaar in de omgeving van Lake Eyasi leven. Tijdens deze activiteit gaat u al vroeg in de ochtend mee jagen met de Hadzabe mannen en mocht u een goede prooi vangen dan kunt u er eventueel nog van smikkelen! Na het jagen wordt er verteld door een Engelstalige gids over de gebruiken en gewoontes van de Hadzabe en Datoga stammen.

Bent u op zoek naar pure cultuur?
In dat geval is een bezoek aan de Masaï stammen nabij Lake Natron volgens Matoke Tours een betere keuze. Hier leven de mensen nog op traditionele wijze en door het geringe aantal toeristen is dit weten te behouden. Belt of mailt u ons gerust voor aanvullende informatie over de culturele mogelijkheden in Tanzania!