9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Andringitra

Hoogtepunten

Andringitra

Nationaal Park

Het Andringitra gebergte heeft de hoogste bergtoppen van Madagascar. Verder staat het park bekend om de Pic Boby. Dit is de hoogste, beklimbare berg van Madagascar 2660 meter boven zeeniveau en de op één na hoogste berg van het land. Ambalavao is het hoofdstadje van dit prachtige berggebied. Ambalavao ligt op de nationale weg RN7 naar het Zuiden en vanuit hier zijn prachtige natuur- en cultuur wandelingen te maken. De Tsaranoro Vallei is ruim een uur van Ambalavao over een zeer slechte weg. In de vallei zijn een aantal accommodaties te boeken en ook hier kun je schitterende wandelingen maken. Het Andringitra park zelf is nog niet zo oud en wordt ook nog niet door heel veel toeristen bezocht. De reden is de erbarmelijke weg er naartoe, namelijk 5 uur hobbelen voor 40 kilometer. Je moet er dus wel een aantal dagen voor uit trekken om het park te bezoeken.  

Wel is het een van de meest biologisch-diverse parken van Madagascar. Het grootste deel van de 106 vogelsoorten, 55 kikkersoorten en 54 zoogdiersoorten zijn inheems en komen alleen op Madagascar voor. Ook de 30 verschillende soorten orchideeën en de wilde bloemen op de prairies zijn inheems. In totaal zijn er wel meer dan 1000 plantensoorten en het park heeft de meeste verschillende soorten lemuren. Andringitra is een ruig gebied met diepe dalen en hoge ruggen, mooie valleien en veel rotsen. Het is een schitterend gebied om te wandelen, met regenwoud in het lagere gedeelte in het oosten en hoge bergen en prairies in het westen. In dit park zult u absoluut de mooiste foto’s van uw reis maken. 

Activiteiten in Andringitra

Wandelingen

Andringitra is het park met ruim aan 100 kilometer wandelpaden, 5 kampeervelden en mooie watervallen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Andringitra gebergte

Het Andringitra gebergte is eigenlijk alleen toegankelijk voor meerdaagse hikes. De meest gevarieerde en gebalanceerde wandeling is de driedaagse trek door het park. Vanuit Ambalavao rijdt u naar Namoly, dat de entree van het nationaal park is. Vroeg in de ochtend begint u te wandelen en overnacht op het plateau en overnacht in het kamp in het park. De volgende dag begint u te klimmen richting Pic Boby. Ook hier overnacht u in een kamp in de bergen. Vervolgens klimt u naar de top en daalt u af naar de Tsaranoro vallei waar u aankomt bij een van de hotels. 

Ambalavao 

Ambalavoa heeft veel te bieden op natuurlijk en cultureel vlak. Vlakbij het stadje ligt het bijzondere Parc d’Anja. Hier kunt u een grote groep ringstaart maki’s bezoeken en van dichtbij fotograferen. Ook leven er kameleons, bladstaartgekko’s, Boa’s en andere endemische diersoorten in het park.  

De omgeving van Ambalavao biedt ook prachtige wandelingen. U kunt in een dag de berg “de Kapitein” beklimmen en de trofee is een magnifiek uitzicht over alle toppen van dit gebied. Ook kunt u een wandeling maken door rijstvelden, wijngaarden, dorpjes en veel mooie foto’s maken van het lokale leven van de Betsileo. Op woensdag en donderdag is er de grootste koeienmarkt van het land, wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.    

Tsaranoro Vallei 

In de Tsaranoro vallei kunnen verschillende wandelingen ondernomen worden. De meest gangbare is door het “heilige bos” en naar het natuurlijk zwembad Een wat meer zware wandeling is er een met beklimming van de rots die “de kameleon” genoemd is. En dan de zwaarste wandeling met een klim op de Tsaranoro rots. Een immense steile rots.     

 

andere hoogtepunten

in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwieren er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen. En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle hoogtepunten op Madagascar! De meest bekende zijn:

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen