9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Masai Mara

Hoogtepunten

Masai Mara

Eén van de meest bekende parken van Afrika

Het Masai Mara natuurreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze een weg door heen banen in de maanden juli tot oktober. De Masai Mara staat garant voor uitzonderlijk veel ontmoetingen met het Afrikaanse dierenrijk en zal u tevens versteld doen staan van adembenemende vergezichten.

Het Masai Mara natuurreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek in de maanden juli tot oktober door heen trekt. Op het moment dat het gras van de zuidelijke savannevlaktes in de Serengeti groen kleurt trekt de megakudde verder om zich op te maken voor de geboortegolf van december, januari en februari. Naast de migrerende wildebeesten en zebra’s komt u tijdens een safari in de Masai Mara ook grote troepen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen, olifanten en misschien zelfs neushoorns tegen.

Het hoofdreservaat van de Masai Mara is het gedeelte dat direct aan het Serengeti Nationaal Park grenst en wordt onderverdeeld in de vier onderstaande gebieden.

Mara Confluence

Mara Confluence is ‘het hart van de Masai Mara’ gelegen aan de oostkant van de Mara rivier in het gebied waar de Mara rivier en de Talek rivier samen komen. De glooiende graslanden met de meanderende rivieren en in de verte het Oloololo gebergte zorgen voor magnifieke vergezichten tijdens de safari. Door de vruchtbaarheid van het gebied rondom de Mara rivier kent het gebied het gehele jaar door een hoge concentratie grazers zoals hartebeesten, giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen en gazelle soorten. Hierdoor zijn ook het gehele jaar door de leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en jakhalzen alom vertegenwoordigd. Aan de oevers van de Mara rivier groeit bos waar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden leven. In de Mara rivier leeft de gigantische nijlkrokodil die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden. Mara Confluence is de beste plek om in de maanden juli tot oktober de grote trek door de Mara rivier heen te zien trekken, de nijlkrokodillen wachten hier een jaar op en zorgen voor een ongekend spektakel.

Mara Govenors

Ten noorden van de Mara Confluence, eveneens ten oosten van de Mara rivier, ligt Mara Govenors. Het gebied is beroemd om de bekende BBC-documentaire Big Cat Dairy die hier is opgenomen van 1996 tot 2010. De natuur is vergelijkbaar met de natuur in Mara Confluence en wordt gedomineerd door de Mara rivier, glooiende savanne vlaktes en een hoge concentratie wilde dieren. In het gebied komen nauwelijks rivieroversteken van de wildebeesten en zebra’s voor, hiervoor gaat u op safari naar Mara Confluence. Daarentegen is Mara Governors de originele plek voor de ballonsafari, waarbij u boven de rivier vliegt en de wilde dieren vanuit de ballon kunt bewonderen.

MARA TRIANGLE

Mara Triangle is het gebied tussen de Mara rivier en het Oloololo gebergte in het westen van het Masai Mara wildreservaat. De uitgestrekte savanne vlaktes met acaciabomen en op de achtergrond de Grote Riftvallei maken het een uitmuntend gedeelte van de Masai Mara. Evenals in Mara Confluence en Govenors vindt u hier het gehele jaar door wildleven inclusief zebra’s, wildebeesten, giraffen, impala’s en elanden. De aanwezigheid van deze grazers zorgt ook voor een aanzienlijke hoeveelheid roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s en jakhalzen. Het gebied ligt aan de andere kant van de rivier ten opzichte van Mara Confluence en is daarmee ook zeer geschikt voor het bijwonen van een rivieroversteek in de maanden juli tot oktober. Het gebied is bereikbaar middels twee bruggen, waarvan één in het uiterste noorden en de andere in het uiterste zuiden te vinden is.

PRIVÉ NATUURBESCHERMINGSGEBIEDEN MARA KEEKOROK

Mara Keekorok is een gigantisch gebied centraal in de Masai Mara gelegen. Door het ontbreken van de Mara rivier die hier niet doorheen stroomt treft u hier vooral savanne dieren. Door de centrale ligging kent het landschap weinig heuvels en wordt het landschap heel anders ervaren dan de eerdergenoemde gebieden. Ook in Mara Keekorok zijn ballonsafari’s mogelijk, waarbij de nadruk op de enorme uitgestrektheid van de Masai Mara ligt.

De andere helft van het immense Masai Mara natuurreservaat bestaat uit verschillende kleinere privé natuurbeschermingsbieden waar u de intiemere tentenkampen vindt en de bezoekersaantallen geringer zijn. In deze gebieden mag er van de wegen geweken worden tijdens de safari’s, tevens worden er wandelsafari’s, nachtsafari’s en bushmaaltijden aangeboden. Door de exclusieve aard van de accommodaties vallen deze ook in het duurdere segment. Een aantal interessante gebieden zijn MARA NORTH, MARA OLARE OROK, MARA MOTOROGI en MARA NABOISHO. Voor meer informatie over deze gebieden neemt u contact op met een van onze specialisten.

Activiteiten in Masai Mara

Ontdek ze allemaal!

In het Masai Mara Natuurreservaat kunt u op de meest uiteenlopende manieren op safari en  zodoende optimaal van het natuurschoon te genieten:

JEEPSAFARI

Het gehele jaar door kunt u uitstekend op safari in het Masai Mara natuurreservaat. In de hoogseizoen maanden juli tot oktober maakt u zelfs kans op het bijwonen van een rivieroversteek van de grote trek. In de hierboven beschreven gebieden kunt u uiteenlopende safari’s maken waarbij u de Mara rivier volgt, geniet van de eindeloze vlaktes met 360 graden uitzicht of specifiek op zoek gaat naar bepaalde diersoorten. De Masai Mara is een walhalla voor reizigers die al jaren op safari gaan alsmede voor diegenen die voor het eerst gaan.

BALLONSAFARI

Geruisloos zweven boven de meanderende Mara rivier terwijl u op zoek bent naar roofdieren die nog actief zijn in de vroege uurtjes behoort tot de absolute hoogtepunten van Oost–Afrika. Op verschillende plekken in de Masai Mara kunt u een ballonsafari beleven, het is ooit begonnen in Mara Govenors en kan tegenwoordig ook in Mara Keekorok ondernomen worden. Na een kleine twee uur durende vlucht landt u midden in de bush voor een heerlijk ontbijt. U deelt de ballonvlucht altijd met andere reizigers.

WANDELSAFARI

Een wandelsafari wordt uitsluitend aangeboden in een aantal privé natuurbeschermingsgebieden aan de rand van de Masai Mara. Bijvoorbeeld in Mara Naboisho kunt u onder begeleiding van een Masai krijger heerlijk wandelen en oog in oog komen te staan met wilde dieren. In de ochtend of in de namiddag als de zon al wat lager staat is dit een uiterst ontspannen activiteit, waarbij u één bent met de Afrikaanse natuur.

NACHTSAFARI

In verschillende accommodaties worden nachtsafari’s aangeboden. Net voor het diner vertrekt u met een open voertuig van de accommodatie en gaat u op zoek naar nachtdieren zoals genetkatten, hyena’s, luipaarden en galago’s.

andere hoogtepunten

in Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen