9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Lake Nakuru

Hoogtepunten

Lake Nakuru

Zwarte en witte neushoorns

Het relatief kleine Lake Nakuru Nationaal Park ligt direct naast de stad Nakuru en is ondanks het geringe formaat een populaire stop door haar rijke biodiversiteit en gunstige ligging. Het meer van Nakuru is een van de meren in de Grote Riftvallei. Centraal in het park ligt het meer van Nakuru waarvan de omvang afhankelijk is van het seizoen waarin het wordt bezocht. Rondom het meer kenmerkt het park zich door graslanden, moerassen, rotspartijen en bossen. 

FLAMINGO’S

Het meer van Nakuru was ooit beroemd om de gigantische zwermen roze flamingo’s die grote delen van het ondiepe water bedekte. Het aantal flamingo’s verschilde sowieso al van jaar tot jaar, maar sinds de grote overstromingen van 2012 tot 2014 zijn er nog maar zeer weinig flamingo’s over die hier komen nestelen en te foerageren. Laat u niet misleiden door sommige touroperators, dit behoort niet meer tot de trekpleisters van Lake Nakuru. Voor het zien van grote hoeveelheden flamingo’s reist u tegenwoordig naar Lake Bogoria.

NEUSHOORNS

Lake Nakuru Nationaal Park is één van de beste plekken in Oost – Afrika voor het spotten van de zwarte en witte neushoorn. Naast de zwarte en de witte neushoorn en worden tijdens een safari ook luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden gezien. Door de grote variëteit in leefgebieden kent Lake Nakuru een rijk vogelleven van meer dan 400 soorten.

Activiteiten in Lake Nakuru

Ontdek ze allemaal!

Lake Nakuru is een nationaal park waardoor de focus binnen de parkgrenzen op safari ligt, buiten de parkgrenzen zijn nog meer mogelijkheden:

JEEPSAFARI

Tijdens de safari worden er het gehele jaar door wilde dieren gezien, waaronder uitzonderlijk veel zwarte en witte neushoorns. De safari’s worden langs de oevers van het meer, verschillende savanne gebieden en de meer bosrijkere gebieden ondernomen. In de bosrijke gebieden worden regelmatig zeldzame uilen gezien.

MENENGAI KRATERWANDELING

Niet ver van Lake Nakuru Nationaal Park ligt de Menengai krater dat een van de grootste vulkanische kraters van de wereld is. Doordat er geen gevaarlijke dieren voorkomen is het een ideaal wandelgebied met warmwaterbronnen, rotspartijen en een weids uitzicht. De Menengai kraterwandeling kan als dagtocht van Lake Nakuru Nationaal Park ondernomen worden.

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen