Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Keniaanse kust

Hoogtepunten

De kust van Kenia

Witte stranden en Swahilicultuur

De Keniaanse kust is onderdeel van de exotische Swahilikust die zich uitstrekt van Noord-Kenia tot en met Noord-Mozambique. Dit is de plek waar de Keniaanse cultuur voor het eerst in aanraking is gekomen met de rest van de wereld. Met de moessonwinden arriveerden koopvaardijschepen vanuit Perzië en de Arabische wereld. Door de jaren heen vestigden steeds meer handelaars zich permanent aan de kust van Kenia en zo is de Swahili cultuur ontstaan. Vandaag de dag zijn de historische overblijfselen nog steeds te zien nabij Watamu en in het bijzonder in Lamu dat in 2001 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

KUSTPLAATSEN EN ACCOMMODATIES

Tegenwoordig trekken de hagelwitte stranden reizigers die uitsluitend voor een zonvakantie komen alsmede reizigers die tropisch nagenieten na een intense safari. De kust van Kenia kent verschillende kustplekken die nogal van elkaar verschillen, waardoor de keuze van het juiste gebied doorslaggevend kan zijn om een safarireis succesvol af te sluiten. Tevens kan ook de keuze van het type accommodatie invloed hebben op de ervaring. In Kenia kan er gekozen worden voor een groot resort, kleinschalig boetiekhotel of voor een zelfservice villa met privé kok.  De kleinschalige accommodaties en zelfservice villa’s passen het best bij het concept van Matoke Tours en zijn voornamelijk terug te vinden in het accommodatie overzicht. Het is uiteraard ook mogelijk om in de grotere resorts te overnachten. Onze specialisten adviseren graag om zodoende de juiste accommodatie te kiezen.

DIANI BEACH

Ten zuiden van Mombasa ligt dit verbluffende 20 kilometer lange zandstrand dat al sinds de allereerste dagen van het toerisme in Kenia reizigers trekt. Desalniettemin is Diani Beach niet zo zwaar ontwikkeld als men zou vermoeden. Hoewel het inlandse stadje Ukunda door de aanwezigheid van het vliegveld verstedelijkt is, vindt men in het netwerk van wegen dat dichter bij de oceaan loopt een ontspannen sfeer, met een stroom van moderne infrastructuur, waaronder winkels, restaurants, winkelcentra en zelfs een golfbaan. De grootste trekpleister is het weergaloze strand met poederfijn zand waar veel accommodaties te vinden zijn in verschillende comfort niveaus. Na het hagelwitte strand en de wuivende palmbomen begint de prachtige tropische vegetatie en de wouden van Diani Beach. In deze bossen leven diverse aapsoorten waaronder de prachtige zwart witte franjeapen. Lokale natuurbeschermers hebben boven de wegen van Diani bruggen gebouwd waarover deze sierlijke primaten zich op een veilige manier tussen de bomen verplaatsen.

Naast diverse strandactiviteiten is er in de omgeving ook van alles te beleven, wordt er genoten van verse zeevruchten en het comfort van sfeervolle onderkomens. In de talloze restaurants waarvan verschillende aan het witte strand zijn gelegen is het heerlijk vertoeven voor de lunch of een sfeervol diner. De luchthaven van Diani Beach is Ukunda dat zelfs vanuit verschillende nationale parken te bereiken is. Kortom, Diani Beach is een gezellige en comfortabele afsluiter na een indrukwekkende safari.

WATAMU

Ongeveer 120 kilometer ten noorden van Mombasa ligt het veel rustigere Watamu, nabij het Watamu Marine Nationaal Park en de mangroves van Mida Creek. Watamu heeft een klein traditioneel dorp met verschillende Italiaanse restaurants en lokale winkeltjes. Watamu heeft prachtige witte stranden waar nauwelijks ‘beachboys’ (verkopers) actief zijn en heerlijk gewandeld kan worden. Ook in Watamu is het genieten van kwalitatief goede restaurants op mooie plekjes gelegen. In de omgeving zijn verschillende excursies te ondernemen, waaronder een snorkeltocht in het Watamu Nationaal Park, een bezoek aan het Arabuko Sokoke Forest en de Swahili ruïnes van de verloren stad Gedi.

MALINDI

Op 20 kilometer ten noorden van Watumu ligt de levendige stad Malindi. De Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama zette in 1498 voor het eerst voet aan wal toen hij met de heersende sjeik van Malindi een handelsovereenkomst heeft afgesloten. De meeste accommodaties bevinden zich iets ten zuiden van het drukke stadscentrum. Nog zuidelijker ligt het Malindi Marine Nationaal Park waar gesnorkeld en gedoken kan worden.

Activiteiten aan de Kust van Kenia

Cultuur of actie? Er is van alles te beleven!

Langs de uitgestrekte kust van Kenia is van alles te beleven. Diverse nationale parken met wilde dieren, een schitterende onderwaterwereld, een boeiende geschiedenis en een perfecte wind voor kitesurfers bieden voor ieder wat wils. De excursies kunnen bij iedere accommodatie die Matoke Tours aanbiedt geboekt worden.

Verlenging uitgewerkt

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Diani Beach? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!