Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ol Pejeta

Hoogtepunten

Ol Pejeta

Neushoorns en chimpansees

Ol Pejeta is een van de meest toegankelijke gebieden van het veel grotere Laikipia Plateau Nationaal Reservaat dat het grensgebied vormt tussen de centrale hooglanden en de noordelijke woestijngebieden. Een enorm plateau ontstaan door het Grote Riftvallei met steile hellingen, uitgestrekte open graslanden, bossen en spectaculaire kloven.

WITTE EN ZWARTE NEUSHOORNS

Ol Pejeta is het grootste natuurbeschermingsgebied voor neushoorns in Oost–Afrika met meer dan 80 zwarte en ten minste 10 witte neushoorns. Onlangs heeft Ol Pejeta ook vier van de laatste acht kritisch bedreigde noordelijke witte neushoorns verwelkomd. Naast de neushoorns leven er olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, netgiraffen, hartebeesten, de beisa oryx, gerenoek en meer dan 500 vogelsoorten.

SWEETWATERS CHIMPANSEE RESERVAAT

Onderdeel van het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied is het Sweetwaters Chimpansee reservaat waar de enige chimpanseepopulatie van Kenia leeft.  Het gebied wordt in tweeën gedeeld door de Ewaso Nyiro rivier. Aan weerszijden van de rivier leven in totaal 40 chimpansees die eerder beschermd zijn in het Jane Goodall Instituut in Burundi. De chimpansees worden beschermd in een door hekken omgeven gebied waar u met een ranger een kijkje kunt nemen. In het informatiecentrum leert u over deze bijzondere primaten.

Activiteiten in Ol Pejeta

Op zoek naar de 'Big Five' en chimpansees

In het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied zijn veel verschillende activiteiten mogelijk. Bekijk hieronder een greep uit de mogelijkheden:

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!