Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ol Pejeta

Hoogtepunten

Ol Pejeta

Neushoorns en chimpansees

Ol Pejeta is een van de meest toegankelijke gebieden van het veel grotere Laikipia Plateau Nationaal Reservaat dat het grensgebied vormt tussen de centrale hooglanden en de noordelijke woestijngebieden. Een enorm plateau ontstaan door het Grote Riftvallei met steile hellingen, uitgestrekte open graslanden, bossen en spectaculaire kloven.

WITTE EN ZWARTE NEUSHOORNS

Ol Pejeta is het grootste natuurbeschermingsgebied voor neushoorns in Oost–Afrika met meer dan 80 zwarte en ten minste 10 witte neushoorns. Onlangs heeft Ol Pejeta ook vier van de laatste acht kritisch bedreigde noordelijke witte neushoorns verwelkomd. Naast de neushoorns leven er olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, netgiraffen, hartebeesten, de beisa oryx, gerenoek en meer dan 500 vogelsoorten.

SWEETWATERS CHIMPANSEE RESERVAAT

Onderdeel van het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied is het Sweetwaters Chimpansee reservaat waar de enige chimpanseepopulatie van Kenia leeft.  Het gebied wordt in tweeën gedeeld door de Ewaso Nyiro rivier. Aan weerszijden van de rivier leven in totaal 40 chimpansees die eerder beschermd zijn in het Jane Goodall Instituut in Burundi. De chimpansees worden beschermd in een door hekken omgeven gebied waar u met een ranger een kijkje kunt nemen. In het informatiecentrum leert u over deze bijzondere primaten.

Activiteiten in Ol Pejeta

Op zoek naar de 'Big Five' en chimpansees

In het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied zijn veel verschillende activiteiten mogelijk. Bekijk hieronder een greep uit de mogelijkheden:

JEEPSAFARI

Tijdens de safari komt u het gehele jaar door wilde dieren tegen, waaronder uitzonderlijk veel zwarte en witte neushoorns. Naast de neushoorns is de gehele ‘Big Five’ aanwezig. Ondanks dat het gebied is omgeven met een hekwerk is dit geen belemmering voor safari’s door savanne gebieden en meer bosrijke gebieden. Bij helder weer ziet u in de verte de witte piek van Mount Kenya.

WANDELSAFARI

Een wandelsafari wordt aangeboden door de rangers van Ol Pejeta. In de ochtend of in de namiddag als de zon al wat lager staat is dit een uiterst ontspannen activiteit, waarbij u één bent met de Afrikaanse natuur.

NACHTSAFARI

Nachtsafari’s worden eveneens aangeboden door de rangers van Ol Pejeta. Net voor het diner vertrekt u met een open voertuig van het natuurbeschermingsgebied en gaat u op zoek naar nachtdieren zoals genetkatten, aardvarks, grootoorvossen, luipaarden, galago’s en wie weet zelfs jagende leeuwen.

BEZOEK AAN SWEETWATERS CHIMPANSEE RESERVAAT

Tijdens het bezoek aan het informatiecentrum leert u over de chimpansees, waar zij vandaan komen en over de problemen met de stroperij. Vervolgens neemt u onder begeleiding van een ranger een kijkje bij de chimpansees vanaf een balustrade en wordt er verteld over de verschillende chimpansees. U wordt ook meegenomen naar de Ewaso Nyiro rivier waar de chimpansees ook gezien kunnen worden.

BEZOEK AAN MORENI CENTER EN BARAKA

Het informatiecentrum Moreni is vernoemd naar de zwarte neushoorn Moreni die naast het centrum leefde en een icoon van Ol Pejeta was. In het centrum leert u over de verschillende diersoorten die in Ol Pejeta leven alsmede over het werk dat het natuurbeschermingsgebied doet om de neushoorns te beschermen. Om een zwarte neushoorn echt van dichtbij te zien kunt u tevens een bezoek brengen aan Baraka die nu in het gebied van Moreni leeft en de nieuwe ambassadeur van Ol Pejeta is.

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!