Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Beste reistijd

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Kenia?

Kenia ligt op de evenaar en kent daardoor een tropisch klimaat dat wordt gedomineerd door het droge seizoen en regenseizoen. Temperaturen verschillen nogal door de uiteenlopende hoogte verschillen. Zo ligt het noorden van Kenia op gemiddeld 600m boven zeeniveau en zijn daar de temperaturen veel hoger dan in het centrale hoogland.

Klimaat aan de kust
Het kustgebied, ook wel de Swahilikust genoemd, is het gehele jaar door warm en vochtig met temperaturen tussen 22 graden en 35 graden en een hoge luchtvochtigheid tot wel 80%. In de hoger gelegen bergachtige gebieden, zoals Mount Kenia en de Aberdare Mountains zijn de temperaturen aangenaam en soms zelfs koud.

Zomer en winter
De koele periode is over het algemeen van juni tot en met oktober en de warmste periode van oktober tot en met februari. De neerslag varieert sterk en is onregelmatig over het land verdeeld. Over het algemeen kan aangehouden worden dat half november en december het korte regenseizoen betreft en maart, april en mei het lange regenseizoen.

Invloed tijdens het reizen
De buien in het regenseizoen zijn over het algemeen kort en krachtig en vallen vooral in de namiddag en de nacht. De nationale parken in Kenia zijn tijdens het regenseizoen geopend en tijdens de safari wordt veel wild gezien. Sommige wegen in afgelegen gebieden kunnen niet gebruikt worden en soms zal een flinke plas getrotseerd moeten worden. Iedereen die rekening houdt met iets meer water in de parken en iets meer regen zal absoluut genieten van de nationale parken in Kenia.

Lagere prijzen, weinig toeristen
Het grote voordeel van reizen in het regenseizoen zijn de lage prijzen die de accommodaties hanteren. Veel accommodaties geven 30% tot 40% korting waardoor de totaalprijs aanzienlijk lager uitvalt en sommige reizigers juist kiezen voor de luxere lodges en tentenkampen. Tevens treft u veel minder andere toeristen dan de hoogseizoenmaanden en zijn de nationale parken prachtig groen en weelderig!

Beste reistijd
De beste reistijd is afhankelijk van de route die wordt bereisd, de interesses van de reiziger en het budget dat voor de reis wordt uitgetrokken. Indien de grote trek een belangrijk onderdeel van de reis is dan is de beste reistijd juli tot oktober. Indien er graag tegen een scherp tarief gereisd dan is de periode van november tot en met juni de beste reistijd. Dit is tevens de periode dat er minder toeristen in de nationale parken te vinden zijn. Kortom de beste reistijd verschilt sterk per reiziger, onze specialisten adviseren graag wat voor u de beste periode is.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren we u graag met onze ervaringen en tips!