Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar Kenia

Alles wat u wilt weten over het land van safari's en stammen!

Kenia behoort tot de Afrikaanse landen met de meeste nationale parken en natuurgebieden. Ga je voor safari, voor de grote trek, avontuur, natuur of cultuur? Onze Kenia specialisten helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Op de verschillende plekken hebben we een nauwkeurige selectie gemaakt van de meest sfeervolle accommodaties op de mooiste plekken in de Afrikaanse wildernis. Matoke Tours beschikt over verschillende vervoersmiddelen. Voor kleine en grotere gezelschappen, voor verharde wegen en voor echte off-road gebieden.

Lees op deze pagina alles over Kenia, waaronder:

Video's met tips

Met Matoke Tours naar Oost-Afrika (Kenia,Tanzania, Oeganda of Zanzibar). Britt en Lynn hebben drie leuke en praktische video’s opgesteld over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan de ideale paklijst, de do’s en dont’s op de bestemmingen of andere allerhande praktische zaken. Britt en Lynn geven advies!

Beste reistijd

De beste reistijd is afhankelijk van de route die wordt bereisd, de interesses van de reiziger en het budget dat voor de reis wordt uitgetrokken. Indien de grote trek een belangrijk onderdeel van de reis is, dan is de beste reistijd juli tot oktober. Indien er graag tegen een scherp tarief gereisd wordt, dan is de periode van november tot en met juni de beste reistijd. Dit is tevens de periode dat er minder toeristen in de nationale parken te vinden zijn. Kortom de beste reistijd verschilt sterk per reiziger, onze specialisten adviseren graag wat voor u de beste periode is.

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van in koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. De laadruime is beperkt. Tevens kunnen koffers scheuren door de hobbelachtige wegen. En hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen op internationale vluchten een limiet van 30 tot zelfs 46 kilo per persoon hebben, verzoeken wij u om bovenstaande reden minder mee te nemen.

Wanneer u met een groepsreis mee gaat of privé met vier of meer personen reist, willen wij u vragen maximaal 20 kg per persoon mee te nemen in uw zachte reistas.

Heeft u een binnenlandse vlucht in Kenia dan dient u rekening te houden met een gewichtslimiet van slechts 15kg per persoon (voor handbagage en ruimbagage gezamenlijk).

Duurzaam Toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

Het geven van fooien is niet standaard, maar wordt altijd wel erg gewaardeerd. Rangers, chauffeurs en gidsen zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van fooien. U krijgt van ons richtlijnen in de reizigersinformatie, maar het blijven richtlijnen. En kunt u naar eigen inzichten en tevredenheid van hun diensten en service bepalen. Tijdens een groepsreis regelt uw gids/chauffeur dit veelal vanuit een fooienpot.

 

Inentingen

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid in Kenia te leveren. Er wordt dan ook streng geadviseerd om circa zes weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of vaccinatiebureau voor het volledige advies. In Kenia komt Malaria voor.

U kunt ook kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Klimaat

Kenia ligt op de evenaar en kent een tropisch klimaat. Door de gemiddelde hoogte boven de 1000 meter treft men het gehele jaar een prettig klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22 en 32 graden afhankelijk van waar men zich bevindt. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer zestien graden. In de hoger gelegen gebieden kan het ‘s nachts en in de vroege ochtend flink koud zijn. De officiële regenseizoenen zijn in de maanden maart – mei en oktober – november. De regenbuien zijn vaak van korte duur en vallen meestal ’s nachts. Mede door de klimaatveranderingen is het regenseizoen steeds moeilijker te voorspellen; het gehele jaar door kan er wel regen vallen.

Munteenheid & betalen

De lokale munteenheid van Kenia is Kenya Shilling. Wij raden u aan cash Euro’s mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en Visa-card kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende cash geld mee! In de lodges betaalt u meestal cash, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk. Activeer uw pinpas wel naar Wereld, anders kunt u niet pinnen in Kenia. Een maand voor vertrek krijgt u de reisbescheiden per e-mail toegestuurd, in deze documentatie wordt verder ingegaan op geldzaken specifiek voor uw reis.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Kenia nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Per 1 januari 2021 is het verplicht uw visum voor Kenia voor vertrek online aan te vragen! Mocht u Kenia combineren met Oeganda en/of Rwanda dan dient u een Oost–Afrika visum aan te vragen, deze kunt u alleen aanvragen via de Ambassade en kost US$ 100,- per persoon. Combineert u Kenia met Tanzania dan koopt u beide aparte visa bij aankomst op het vliegveld of aan de grens. Voor meer informatie drukt u op de knop hieronder.

Visum Kenia

Reisbegeleiding

U wordt tijdens onze groeps- of privéreizen begeleid door een professionele, Engelssprekende Keniaanse chauffeur/gids. In de meeste nationale parken wordt u vergezeld door een ranger, die vol passie extra informatie geeft over het park, dieren en alles wat u onderweg tegenkomt.

Taal & cultuur

In Kenia worden veel verschillende talen gesproken, verbonden aan de diverse stammen en zijn vaak zeer regionaal. De lingua franca van het land zijn KiSwahili en Engels. In Kenia wordt veel waarde gehecht aan groeten. Ook al wilt u de weg vragen, is het gebruikelijk om te vragen hoe het met de persoon gaat. Zorg dat u er verzorgt uitziet tijdens de reis. U kunt gewoon in een korte broek lopen en shirt. Echter bij een bezoek aan de lokale bevolking of dorpjes is het voor vrouwelijke reizigers gepast om schouders en knieën te bedekken.

Traveldoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd.

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Kenia is een relatief veilig land, met vriendelijke bevolking, waar u tijdens de reis voldoende heeft aan een gezonde dosis waakzaamheid. Als reiziger heeft u vaak veel geld op zak en camera apparatuur bij u, wees daarom altijd op uw hoede. Rond verkiezingsperiodes kan het onrustig zijn in Nairobi en andere grotere steden zoals Kigoma. Met name rond bus- en taxiparken, markten en uitgaansgelegenheden is het raadzaam geen waardevolle bezittingen bij u te hebben en alert te zijn voor zakkenrollers. Als u ’s avonds over straat loopt, draag dan geen waardevolle spullen al te opzichtig op uw lichaam. Ga ook zeker niet pinnen bij een bank na zonsondergang. In verreweg de meeste gevallen wordt u begeleid door een professionele gids die volledig op de hoogte is van de veiligheidssituatie.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!