Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Tsavo West

Hoogtepunten

Tsavo West

Nationaal Park

Tsavo West vormt samen met Tsavo East veruit het grootste nationale park van Kenia. Alleen al het oostelijke gedeelte is negen keer groter dan het Masai Mara natuurreservaat. Het gigantische natuurgebied wordt in tweeën gedeeld door de spoorweg die in koloniale tijden is aangelegd. Hoewel Tsavo West en Tsavo East een naam delen zijn het twee totaal verschillende ecosystemen. De begroeide, heuvelachtige landschappen met zwarte lavastromen van Tsavo West Nationaal Park en de veel vlakkere, meer open vlaktes die het Tsavo East Nationaal Park kenmerken.

Daar waar het belangrijkste safari gebied van Tsavo East in het uiterste zuiden ligt vormt het gebied ten noorden van de Tsavo rivier het meest wildrijke gebied in Tsavo West. Het gebied is vulkanisch en goed bewaterd waardoor bosgebieden worden afgewisseld door savannes. Door de verschillende habitats is er in Tsavo West Nationaal Park een brede variëteit aan wildleven te vinden, hoewel door de dichtere begroeiing soms ook uitdagender om te vinden. Op de verschillende uitzichtpunten in het park is het genieten van de Afrikaanse zonsondergang en op heldere dagen het uitzicht op de majestueuze Kilimanjaro.

LUMO & TAITA HILLS
Ten zuiden van Tsavo West ligt het Lumo Community Natuurbeschermingsgebied, direct grenzend aan het bekende Taita Hills. Bezoekers kunnen in beide gebieden safari’s ondernemen. Midden in het gebied ligt boven op een heuvel de accommodatie Lions Bluff met prachtig uitzicht over de vlaktes van Lumo en in de verte de Kilimanjaro.

Activiteiten in Tsavo West

Safari activiteiten

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!