Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Amboseli

Hoogtepunten

Amboseli

Nationaal Park

Het Amboseli Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Kenia op de grens met Tanzania en behoort door haar ligging aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro tot de meest iconische safarigebieden van Afrika. Het klassieke beeld van olifanten of giraffen die de savannevlaktes oversteken met op de achtergrond de besneeuwde top van Afrika’s hoogste berg mag niet aan uw safari ontbreken. De Kilimanjaro ligt in Tanzania, maar vanuit het Amboseli Nationaal Park geniet u van het beste uitzicht op deze schitterende berg.

ENORME OLIFANTENPOPULATIE

Het nationale park bestaat uit savannevlaktes, acaciabossen, moerasgebieden en is een relatief klein park dat deel uit maakt van een groter ecosysteem aan weerszijden van de grens tussen Kenia en Tanzania. Het park is tevens bekend om de imposante olifantenpopulatie van 600, waaronder verschillende dieren met zeer grote slagtanden. Andere dieren die veel gezien worden zijn zebra’s, buffels, giraffen en wildebeesten.

KIOKO MEER

Centraal in het park ligt het ondiepe Kioko meer waar flamingo’s en pelikanen leven. Het meer valt droog in het droge seizoen, waardoor er as achterblijft, hieraan dankt het park haar naam. Het as dat achterblijft wordt namelijk door de Masai bevolking Amboseli genoemd. De ligging aan de voet van de Kilimanjaro zorgt niet alleen voor een spectaculair uitzicht, maar tevens heeft de hoogste berg van Afrika grote invloed op het ecosysteem van het park. Het smeltwater en ondergrondse rivieren gevoed door de Kilimanjaro creëren moerasgebieden waar de meeste dieren, waaronder grote kuddes olifanten, te vinden zijn. Naast de zoogdieren zijn ook de meeste vogelsoorten rondom het moeras te vinden.

Activiteiten in Amboseli

Ontdek ze allemaal!

Amboseli is een nationaal park waardoor de focus binnen de parkgrenzen vooral op jeepsafari ligt. In de natuurbeschermingsgebieden rondom het park zijn meer mogelijkheden:

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!