Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Tsavo East

Hoogtepunten

Tsavo East

Nationaal Park

Tsavo East vormt samen met Tsavo West veruit het grootste nationale park van Kenia. Alleen al het oostelijke gedeelte is negen keer groter dan het Masai Mara natuurreservaat. Het gigantische natuurgebied wordt in tweeën gedeeld door de spoorweg die in k oloniale t ijden is aangelegd. Hoewel Tsavo East en Tsavo West een naam delen zijn het twee totaal verschillende ecosystemen. De begroeide, heuvelachtige landschappen met zwarte lava stromen van Tsavo West Nationaal Park en de veel vlakkere, meer open vlaktes die het Tsavo East Nationaal Park kenmerken.

ENORME KUDDES STOFRODE OLIFANTEN

Tsavo East staat het meest bekend om zijn enorme kuddes stofrode olifanten, meer dan 10.000 van deze prachtige dieren banen zich een weg door het gebied. De noordelijke regio van Tsavo East kent vrijwel geen infrastructuur en wordt dan ook nauwelijks aangedaan. De Galana rivier ontspringt in de centrale hooglanden en is één van de grootste rivieren van Kenia. Seizoen stromen vormen rivieren die de Galana rivier voeden. Rondom de rivier is de vegetatie begroeider en in het droge seizoen trekken de wilde dieren massaal naar de oevers van de verschillende rivieren om de dorst te lessen.

 

BAOBABBOMEN EN BIJZONDERE DIERSOORTEN

De begroeiing in Tsavo East wordt gedomineerd door korte grassen, doornstruiken en twee soorten bomen, waarvan de baobab de meest iconische is. In de baobab bomen wonen verschillende insecten- en vogelsoorten, waaronder de neushoornvogel die in de boom nestelt. De vanuit Noord – Afrika overgekomen doumpalm is de tweede kenmerkende boomsoort die het park rijk is. Hoewel de wilddichtheid in Tsavo lager is dan in sommige andere parken is de variëteit in het dierenleven groot. Tijdens de safari’s worden vaak leeuwen en jachtluipaarden gezien, alle grote grazers worden gezien en natuurlijk veel olifanten die zich bij de verschillende waterpoelen en de rivier ophouden. Enkele hebben enorme slagtanden. Ondanks de ligging in Zuid-Oost Kenia is het park zoölogisch verbonden met Noord – Kenia en leven bijzondere diersoorten zoals gerenuk, Somalische struisvogel en de prachtige Grevy’s zebra ook in Tsavo. Ook zwarte neushoorns leven in het gebied al worden deze maar zelden waargenomen.

Activiteiten in Tsavo East

Safari activiteiten

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!