Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Naivasha en Hells’s Gate

Hoogtepunten

Lake Naivasha en Hell's Gate

Erg goed te combineren!

De naast elkaar gelegen natuurgebieden Lake Naivasha en Hell’s Gate Nationaal Park zijn goed te combineren vanuit een accommodatie aan het meer van Naivasha. In tegenstelling tot de andere meren in Kenia is Naivasha een zoetwatermeer. In het meer leeft een aanzienlijke populatie nijlpaarden, krokodillen en bijzonder veel Afrikaanse visarenden. Hell’s Gate Nationaal Park is bij uitstek het park voor avontuurlijke wandelingen en fietstochten door een rotsachtig gebied.

LAKE NAIVASHA

Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van Kenia (1884 meter) en diende in de koloniale tijd als belangrijkste luchthaven van Kenia. De watervliegtuigen met post vanuit Londen landden op het meer om de lange vlucht naar Kaapstad te onderbreken. Rondom het meer staan verschillende koloniale gebouwen waar kan worden overnacht en de sfeer van lang vervlogen tijden kan worden gevoeld. Naast de vele visarenden leven er rondom het meer ook veel andere watervogels zoals de zadelbekooievaar, verschillende ijsvogelsoorten en de Afrikaanse lepelaar.

HELL’S GATE NATIONAAL PARK

Ten zuiden van Lake Naivasha ligt het relatief kleine Hell’s Gate Nationaal Park dat een groot hoogteverschil kent. In het park zijn twee uitgedoofde vulkanen te vinden die de Hell’s Gate kloof en twee lavatorens hebben veroorzaakt. Via de kloof kan er een warmwaterbron bezocht worden en tijdens de activiteiten in het nationale park kunnen buffels, giraffen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, Thomson gazellen, Grant gazellen en elanden gezien worden.

Activiteiten in Lake Naivasha en Hell's Gate

Avontuurlijke mogelijkheden!

Het gebied staat bekend om de excursiemogelijkheden die op andere plekken in Kenia niet mogelijk zijn. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden:

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

UIT LIEFDE VOOR AFRIKA

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!