9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Samburu

Hoogtepunten

Samburu

Leven in en rond de rivier!

Ten noorden van de hoogvlakte van Mount Kenya liggen drie aaneengesloten reservaten Samburu Nationaal Reservaat, Shaba wildreservaat en Buffalo Springs Nationaal Reservaat. Het gebied van de Samburu stammen vormt het overgangsgebied van de vruchtbare en groene grond van Mount Kenya naar het semi-woestijnachtige noorden van Kenia. U kunt het gehele jaar door op safari in Samburu Nationaal Reservaat en door de hoge wilddichtheid zijn de laagseizoenmaanden minstens zo interessant.

UNIEKE DIERSOORTEN

Door haar afgelegen ligging in Noord–Kenia kent het gebied een unieke flora en fauna en vindt u hier de beisa oryx (Oost–Afrikaanse spiesbok), de prachtige grévyzebra en de gerenoek (giraffe-gazelle) die op zijn achterpoten bladeren van de bomen plukt. Naast deze bijzondere zoogdieren komt u tijdens de safari ook de bizarre gierparelhoen en de sierlijke Somalische struisvogel met zijn blauwe poten tegen.

EWASO NYIRO RIVIER

De hoogste concentratie wilde dieren houdt zich op rondom de Ewaso Nyiro rivier die als een groene levensader door het rode landschap kronkelt. Het smeltwater van de gletsjers van Mount Kenya zorgt voor een constante stroming van de rivier die door het woestijnachtige noorden van Kenia naar Somalië stroomt. De rivier zorgt voor een scheiding tussen Samburu Nationaal Reservaat en Buffalo Springs Nationaal Reservaat. Aan de oevers van de rivier groeien doumpalmen, tamarinden, acacia’s en liggen krokodillen in de brandende middagzon. De weelderige begroeiing vormt een uitstekende plek om dekking te zoeken voor prooidieren, uiteraard gevolg door leeuwen, luipaarden en zelfs jachtluipaarden komen voor in het reservaat.

SAMBURU STAM

De Samburu is een nomadische bevolkingsgroep die nauw verwant is aan de Masai en waarvan er 150.000 in het noorden van Kenia leven. Op weg naar het Samburu Nationaal Reservaat komt u verschillende Samburu tegen die te herkennen zijn aan de felrode kleding en kleurrijke sieraden. De Samburu is een trots volk met een eigen taal (Samburu) en gewoonten. Mocht u nog meer over deze bijzondere stam te weten willen komen dan kunt u een dorpje bezoeken om te kijken hoe de mensen hier leven.

Activiteiten in Samburu

Safari's, actief en stammen!

In het Samburu Nationaal Reservaat zijn uiteenlopende activiteiten mogelijk. Naast een klassieke  jeepsafari kunt ook een actieve excursie ondernemen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden:

JEEPSAFARI

Tijdens de safari komt u het gehele jaar door wilde dieren tegen, waaronder de bijzondere diersoorten die alleen in Samburu voorkomen. Tijdens de safari kunt u een bezoek aan Samburu Nationaal Reservaat en Buffalo Springs Nationaal Reservaat combineren middels de centraal gelegen brug over de Ewaso Nyiro rivier. Vooral in het droge seizoen is het wildleven aan de oevers van de rivier te vinden. Groepen olifanten banen zich een weg door de rivier en roofdieren wachten hun kansen af.

WANDELSAFARI

Een wandelsafari wordt aangeboden door verschillende accommodaties in het Samburu Nationaal Reservaat. In de ochtend of in de namiddag als de zon al wat lager staat is dit een uiterst ontspannen activiteit, waarbij u één bent met de Afrikaanse natuur.

KAMEELSAFARI

Het droge, rode landschap van Samburu leent zich uitstekend voor een safari op de rug van een kameel. De kameelsafari’s worden begeleid door Samburu krijgers die alles weten over het landschap, het wildleven en de Samburu cultuur.

BERGWANDELEN

Niet ver van het Samburu Nationaal Reservaat kunt u een prachtige wandeling naar de top van Mount Ololokwe maken. Vroeg in de ochtend rijdt u naar de berg en begint u aan een pittige tocht, onderweg stopt u op een mooie plek voor een stevig ontbijt. Eenmaal op de top geniet u van een magnifiek uitzicht over het land van de Samburu. De tocht duurt in totaal ongeveer 6 uur.

BEZOEK AAN DE SAMBURU

Tijdens een bezoek aan een Samburu dorp leert u over de ceremonies, tradities en over de levenswijze van deze kleurrijke nomadenstam. Er wordt gezongen en gedanst zoals dit ook gebeurt ten tijde van oorlog of festiviteiten. Tevens kunt u een kijkje nemen in de hutten die gemaakt zijn van takken en mest.

andere hoogtepunten

In Kenia

In Kenia treft u kleurrijke stammen en staat u versteld van grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten van Noord – Kenia of staat aan de Mara rivier op het moment dat de migrerende megakudde hier doorheen trekt. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten in Kenia!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen