Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
eTA Kenia

eTA Kenia

eTA (Electronic Travel Authorisation) Kenia

Een toelichting op ...

Een reis naar Kenia staat op de planning, of heeft u zelfs misschien al geboekt. Een prachtige bestemming met een grote variatie aan mogelijkheden. Van uitgestrekte wildparken, mooie meren, verschillende landschappen en  een kleurrijke cultuur, tot aan de Big 5 en uitgestrekte stranden. Voordat u zich onderdompelt in dit Afrikaanse land is het van belang stil te staan bij de juiste reisdocumenten. Wat heeft u nodig om dit land te kunnen bezoeken? Hieronder een uitgebreide toelichting.

Online eTA aanvraag

Het is voor iedere reiziger naar Kenia verplicht om vóór aankomst in Kenia een eTA aanvraag in te dienen. Deze kunt u online doen. Bij deze online aanvraag is het ook noodzakelijk per creditcard de visakosten te betalen, US$ 30 p.p. Als u de gehele procedure online hebt doorlopen en de betaling hebt gedaan, ontvangt u een bevestiging, die u bij aankomst laat zien.

Het eTA is 3 maanden geldig vanaf het moment van uitgifte, vraag het dan ook niet te ver van te voren aan, want binnen deze termijn moet u het land betreden. Bij binnenkomst krijgt u dan een visum die ook maximaal 90 dagen geldig is. De geldigheid van het visum zelf, dus het aantal dagen dat u in het land mag verblijven, gaat in op het moment dat u het land binnen komt.

Hulp bij visumaanvraag?

Visum International

Aangezien wij geen expert zijn in visaformaliteiten, laten wij dit graag over een gespecialiseerde partner. Naast het feit dat u vaak zelf eenvoudige een (e-)visum aan kunt vragen, zijn er reizigers die hier hulp of begeleiding bij willen. Wij hebben alle vertrouwen in Visum International. Een bedrijf dat is gericht op het ontzorgen van de reiziger in de visumaanvraag.

Zij kunnen voor al onze bestemmingen uw visumaanvraag verzorgen. Het e-visum is in (bijna) alle gevallen voldoende.

NB: Aangezien niet alle bestemmingen op hun website zijn bijgewerkt, raden wij aan telefonisch met het bedrijf contact op te nemen om te sparren over mogelijkheden en kosten.

Kosten en benodigdheden

de feiten op een rij

eTA plicht

Er geldt een eTA plicht voor Kenia. De hieronder beschreven gegevens gelden voor Nederlandse en Belgische nationaliteiten. Indien u een andere nationaliteit heeft kunt u bij de ambassade informeren welke documenten u nodig hebt.

Per 1 januari 2024 is het verplicht uw eTA voor Kenia voor vertrek aan te vragen!

eTA voor Kenia

Een single entry visum voor Kenia moet u voor vertrek online aanvragen via etakenya.go.ke/en

Kosten eTA

 • US$ 30 p.p. voor Kenia

Geldig paspoort

Voor reizen naar Kenia dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Kenia geldig is. Bovendien dient u nog minimaal 3 lege visumpagina’s in uw paspoort te hebben bij aankomst.

Overige verplichtingen

 • U dient te beschikken over een retour- of doorreisticket.
 • U dient een bewijs van voldoende financiële middelen (cash/creditcard) te kunnen overhandigen indien hier om gevraagd wordt.
 • Een bewijs van inenting tegen gele koorts is mogelijk vereist. Voor meer informatie zie de website van de LCR.

Reizen met minderjarige kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft met minderjarige kinderen. De regels zijn bovendien nog strenger als er maar één ouder meereist of als beide ouders niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

NB: Bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit, voor andere nationaliteiten checkt u dit met de Keniaanse Ambassade of consulaat.

Opmerkingen

vanuit de Keniaanse immigratiedienst

 • Vult u alle informatie correct in. Dus al uw namen volgens paspoort, data, aantal dagen voor het visum, paspoortnummer, geboortedatum etc.
 • Kijk het nog een keer goed na voordat u op het eind op de knop verzenden drukt of het formuliertje inlevert op de luchthaven (afhankelijk van soort aanvraag).
 • Als achteraf blijkt dat u toch een foutje heeft gemaakt kan het zijn dat u de aanvraag opnieuw moet doen en ook opnieuw moet betalen (er is dan helaas geen restitutie van de eerder gemaakte kosten mogelijk)
 • eTA voor single entry moet van te voren online worden geregeld
 • Indien u meerdere keren naar Kenia gaat zoals bijvoorbeeld een tussenstop op de terugreis dan moet voor elke entree een nieuwe ETA worden aangevraagd. Dit kan pas gedaan worden als u weer Kenia uit bent. Hiervoor wordt aangeraden om de “Kenya Travel Authorisation” mobiele app te downloaden, hierin worden alle gegevens opgeslagen van de vorige aanvraag wat een nieuw aanvraag doen makkelijker maakt.
 • De Keniaanse Ambassade wijst u erop dat er frauduleuze websites in omloop zijn, zoals www.kenya-evisa-online.com. Deze site NIET gebruiken, deze is niet gelinkt aan de Keniaanse regering, maar lijkt er erg veel op, gebruikt dezelfde logo’s, maar vraagt veel meer dan de aangeraden regeringssite. Degene die wel goed is, etakenya.go.ke

 

Diverse mogelijkheden

De verschillende opties

Het kan via een aantal manieren:

 

Zo gaat u te werk

Online eTA aanvraag

Via de website etakenya.go.ke moet u uw single entry eTA voor vertrek aanvragen. U maakt een account aan en vult in wat er wordt gevraagd. Een visum kost daar US$ 30.

Vraag het eTA ook niet te lang van te voren aan. Het eTA is 3 maanden geldig vanaf het moment van uitgifte, binnen deze termijn moet u het land betreden. Bij binnenkomst krijgt u dan een visum die ook maximaal 90 dagen geldig is.

Wat heeft u onder andere nodig, zie genoemde site voor details?

 • Reisschema
 • Boekingsbevestiging
 • Geldig paspoort, met 1 lege pagina
 • Recente paspoortfoto (geen scan van paspoort)
 • Retourticket
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Kenia:

Reisinformatie | Verlengingen | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure