9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Oeganda Groepsreis

Oeganda Groepsreis

 19-DAAGSE Groepsreis

vanaf € 3.250,- PER PERSOON

De nieuwe groepsreis van Matoke Tours is uniek in haar soort laat maar weer eens ons specialisme zien. Nergens anders kunt u zo’n uitgebreide groepsreis vinden in slechts 19 dagen en nergens anders is de balans tussen de bekende hoogtepunten en de minder bekende pareltjes zo goed. Het accommodatieniveau van deze reis is onovertroffen en natuurlijk hebben we wederom een aantal unieke en exclusieve activiteiten opgenomen die uitsluitend door Matoke Tours worden aangeboden.

Deze groepsreis begint ideaal met een rechtstreekse vlucht, zonder tussenstop, in Kigali (Rwanda). Na een bezoek aan het indrukwekkende genocide monument vervolgt u de reis naar het mooiste meer van Afrika, Lake Mutanda. U ontmoet de chimpansees in het minder druk bezochte Budongo Forest waar u, in tegenstelling tot Kibale Forest, met een klein groepje reizigers een intieme trekking beleeft. In Murchison Falls kiest Matoke Tours bewust voor een privé bootsafari in een kleine boot, in plaats van de grote boot met veel toeristen. Tijdens deze reis bezoekt u ook Kidepo Valley, één van Afrika's mooiste safari geheimen in het afgelegen noordoosten van Oeganda. Daarnaast ontmoet u de authentieke en kleurrijke Karamojong stam, alleen bij Matoke Tours standaard onderdeel in de groepsreis.

U reist in kleine groepjes (5-12 personen) in verlengde Landcruisers. U overnacht in de betere middenklasse en semi-luxe lodges op de mooiste plekjes van Oeganda!

Hoogtepunten tijdens deze reis: Kigali – Lake Mutanda – Bwindi Impenetrable Forest – Queen Elizabeth – Kibale Forest – Murchison Falls – Kidepo Valley –  Karamoja regio – Jinja aan de Nijl

Accommodatieniveau

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis overnacht u in de meest sfeervolle middenklasse en semi-luxe accommodaties van Oeganda. Deze accommodaties liggen op de mooiste plekken met fantastische vergezichten. Gezien de enorme populariteit van deze accommodaties zijn deze een jaar van te voren door Matoke Tours vastgelegd. Al sinds jaar en dag zien wij de accommodaties als verlengde van uw dag. Na een dag vol beleving is het hier heerlijk genieten voor uw tent of bungalow met uitzicht op het regenwoud, vulkanen, de Nijl of savannes. Naast de ideale route en originele programma is de keuze van deze accommodaties een onderscheidende factor ten opzichte van andere reisaanbieders. Per dag zijn deze plekken direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

Afrika is voor mij hét continent waar de allergrootse avonturen beleefd worden. Na vele reizen en lange tijden in Afrika, is mijn conclusie ”Travel is the only thing you buy that makes you richer’ !”

van Rob Minken, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

De KLM en Brussels Airlines vliegen rechtstreeks naar Kigali (Rwanda) en na een tussenstop naar Entebbe (Oeganda). De terugvlucht vanuit Entebbe naar Amsterdam of Brussel is rechtstreeks, doordat deze groepsreis start in Kigali en terugvliegt vanuit Entebbe zijn beide vluchten geheel rechtstreeks. Doordat deze reis begint in het zuiden van Oeganda en vervolgens tegen de klok in de hoogtepunten bezoekt, worden twee lange reisdagen van het gorillagebied terug naar Entebbe gemeden. Logistiek zit deze reis ideaal in elkaar, waardoor de reistijd wordt gerecuceerd en er meer tijd is om te genieten van overnachtingsplekken en zodoende alle indrukken comfortabel te verwerken. Tevens kiest Matoke Tours er bewust niet voor om in één keer van Kidepo Valley terug te rijden naar Entebbe, aangezien dit een te grote afstand is en het bijzondere Karamoja gebied wordt overgeslagen. De reis wordt comfortabel afgesloten aan de machtige Nijl bij Jinja, zodat u wederom de tijd heeft om na te genieten na deze indrukwekkende reis. Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd toteen heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! Alleen in Noord Uganda (eerste week van de reis) kan het een stukje warmer zijn met temperaturen tussen de 29 en 35 graden. Houdt daar rekening mee. ‘s Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen meteen normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voorgekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatrekking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fit heid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!