Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda Groepsreis

Oeganda Groepsreis

 16-DAAGSE Groepsreis

vanaf € 5.750,- PER PERSOON

De nieuwe groepsreis van Matoke Tours is uniek in haar soort laat maar weer eens ons specialisme zien. Nergens anders kunt u zo’n  uitgebreide en luxe groepsreis vinden in slechts 16 dagen. Luxe zit hem bij Matoke Tours niet alleen in de accommodatie waar u verblijft, maar juist ook in de exclusiviteit van de activiteiten die we aanbieden. Zo zijn alle bootsafari's op een privéboot, zijn er twee chimpansee trekkings inclusief, gaat u opzoek naar de beroemde boomklimmende leeuwen van Ishasha en maakt u een adembenemende boottrip (sundowner) op Lake Mutanda . Het accommodatieniveau van deze reis is onovertroffen en uw ontbijt en diner zijn overal inclusief. 

Deze groepsreis begint rustig in Entebbe en de eerste safari en kennismaking met de prachtige landschappen van Oeganda in Lake Mburo. Daarna vervolgt u de reis naar het mooiste meer van Afrika, Lake Mutanda. Hiervan uit kunt u op gorilla trekking in het Bwindi regenwoud. U gaat opzoek naar de boomklimmende leeuwen in Ishasha (zuidelijke deel van het Queen Elizabeth NP. In het noorden van het Queen Elizabeth NP gaat u op twee safari's, op een prachtige bootsafari (privé) en maakt u een chimpanseetrekking in de Kyambura kloof. In Kibale Forest maakt een prachtige moeraswandeling door de wetlands van Bigodi en gaat u op chimpanseetrekking. In  Murchison Falls kiest Matoke Tours wederom voor een bootsafari in een kleine privé boot en daarnaast gaat u op safari en maakt u een wandeling bij de spectaculaire waterval. Uiteindelijk sluit u de reis in luxe af in Jinja. U overnacht hier in een zeer exclusieve lodge, midden in de Nijl! 

U reist in kleine groepjes (4 -12 personen) in verlengde Landcruisers. U overnacht in de betere middenklasse, semi-luxe en luxe lodges op de mooiste plekjes van Oeganda!

Hoogtepunten tijdens deze reis: Entebbe – Lake Mburo – Lake Mutanda – Bwindi Impenetrable Forest – Ishasha – Queen Elizabeth – Kibale Forest – Murchison Falls – Jinja aan de Nijl

Prijzen en vertrekdata

Benieuwd naar de vertrekdata en prijzen voor deze reis, kijk dan snel op onze prijs & data pagina. Op deze pagina vindt u alle details over wat in- en exclusief is bij deze reis, over de excursies, de groepsgrootte en informatie over welk vervoersmiddel gebruikt wordt.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Toen ik 12 jaar oud was, reisde ik voor het eerst naar Oeganda met mijn zus, vader en zijn Oegandese vrouw. Meteen bij aankomst werd ik verliefd op het land. Sindsdien heb ik Oeganda meerdere malen bezocht en is het net een tweede thuis. Ik heb er vrienden en familie en maak elke keer nieuwe dingen mee, en het verveelt nooit! Mijn liefde voor Oeganda is zo groot, dat ik zo snel mogelijk ook andere Afrikaanse landen wil bezoeken.”

van Celia Tieman, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

Deze reis begint in het zuiden van Oeganda en bezoekt vervolgens tegen de klok in de hoogtepunten van Oeganda. Logistiek zit deze reis ideaal in elkaar, waardoor de reistijd wordt gereduceerd en er meer tijd is om te genieten van de luxe en kleinschalige overnachtingsplekken. De reis wordt comfortabel afgesloten aan de machtige Nijl bij Jinja, zodat u aan het eind van de reis nog even kunt nagenieten van de reis op een magische locatie. Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! Alleen in Noord Uganda (Murchison Falls NP) kan het een stukje warmer zijn met temperaturen tussen de 28 en 35 graden. Houd daar rekening mee. ‘s Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen meteen normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatrekking kan zwaar en intensief zijn. De trekking kan twee uur duren, maar soms ook zeven uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!