Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda Groepsreis

Oeganda Groepsreis

Dag 1

Welkom in de parel van Afrika!

Afhankelijk van uw voorkeur vertrekt u 's ochtends vanuit Brussel met Brussels Airlines of vanaf Schiphol met KLM. De heenreis met Brussels Airlines is zonder tussenstop, de KLM vlucht kent een korte tankstop in Kigali (Rwanda). Eenmaal aangekomen wordt u opgewacht door uw reisleider en chauffeur die u naar de eerste accommodatie in Entebbe brengt. Hier geniet u nog van een drankje onder Afrikaanse sterrenhemel en welverdiende nachtrust.

Dag 2

Naar het lieflijke Lake Mburo Nationaal park

In de ochtend ontmoet u uw Matoke tours reisleider die een uitgebreide briefing geeft over de reis. In Entebbe vergaapt u zich aan het typisch Afrikaanse leven, kunt u geld wisselen en wat boodschappen doen. Via de weg die Kampala met Rwanda verbindt, rijdt u naar het lieflijke Lake Mburo Nationaal Park.

U komt in de vroege middag aan bij uw prachtige lodge.  We hebben deze middag bewust niets gepland, want u kunt  het wildlife voorbij zien lopen vanuit uw zwembad. In de vroege avond gaat u op een nachtsafari, waarbij u met spotlights opzoek gaat naar bushbabies, hyena's, luipaarden en ander wild. 

U kunt hier eventueel ook een een paardrij safari of een bush walk doen (optioneel). Als u hiervoor kiest, zal dit in plaats zijn van de nachtsafari. U dient dit vooraf te boeken! 

Lake Mburo Nationaal Park

Lake Mburo Nationaal Park is het kleinste safarigebied van Oeganda en het enige natuurgebied waar de impala en de elandantilope leeft. Centraal in het park ligt het meer van Mburo waar nijlpaarden, krokodillen en veel vogelsoorten voorkomen.

Nachtsafari Lake Mburo

Net voor het diner maakt u een spannende nachtsafari waarbij u op zoek gaat naar galago’s, hyena’s en ook een aardige kans maakt op het zien van een luipaard!

Paardrij safari Lake Mburo – Middag (optioneel)

Tijdens de paardrij safari in het Lake Mburo Nationaal Park verkent u de regio per paard. Zowel voor gevorderden als beginners een spannend avontuur. Let op: U mag niet meer dan 90 kilogram wegen en we kunnen dit niet vooraf boeken, dus ter plekke moet beschikbaarheid gecontroleerd worden.

Wandelsafari Lake Mburo – Middag (optioneel)

Onder begeleiding van een ranger gaat u al wandelend door het park op zoek naar zebra’s, buffels, eland antilopen en giraffes. Ook voor vogelliefhebbers is dit een uitstekende manier om mooie foto's te maken want er zijn maar liefst 310 soorten vogels die in Lake Mburo Nationaal Park voorkomen!

Dag 3

Op naar het sprookjesachtige meer van Mutanda

Vandaag rijdt u door naar het mooiste meer van Oost-Afrika, Lake Mutanda! U rijdt langs regenwouden, kratermeren en koffieplantages en over bergen en heuvels, tot u bij de vulkanen aan het schilderachtige meer van Mutanda uitkomt. Wat een uitzicht! De rest van de middag kunt u doorbrengen aan het meer. U kunt een duik nemen, suppen, zeilen, kajakken of gewoon van het uitzicht genieten vanuit een hangmat.

Lake Mutanda

Het sprookjesachtige Mutanda meer ligt in het uiterste zuidwesten van Oeganda, aan de voet van de Virunga vulkaanketen. Deze imposante vulkaanketen verbindt de landen Oeganda, Congo en Rwanda met elkaar. In de omgeving van het Mutanda meer liggen verschillende regenwouden, leefgebied van de bedreigde berggorilla. Het meer is dan ook een ideale uitvalsbasis voor één van de meest bijzondere excursies van Oeganda, de gorilla trekking. De berggorilla komt onder andere voor in het nabijgelegen Mgahinga Gorilla Nationaal Park en het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. In de directe omgeving van het meer is echter ook een grote variatie aan dieren en planten te vinden. Zo is het mogelijk om er de ijsvogels en de grijze kroonkraan te spotten. Naast planten en vogels leven er aan de oevers van het meer ook diverse soorten slangen, otters, kameleons, kikkers en hagedissen. Kortom: een grote verzameling aan bijzondere diersoorten.

Excursies Bwindi & Lake Mutanda

In deze groene en diverse omgeving kunt u werkelijk van alles ondernemen. Op en aan Lake Mutanda zijn verschillende leuke excursies te ondernemen, zoals zeilen, suppen of kajakken op het meer. Een sundownertour (met een drankje) op de motorboot is ook aan te bevelen. In het Mgahinga NP kunt u de Virunga vulkanen beklimmen of een Golden Monkey trekking doen en in het regenwoud van Bwindi kunt u – naast de gorilla trekking – ook verschillende mooie wandelingen maken. Verder kunt u de Batwa pygmeeën bezoeken of een villagetour maken in de buurt. Heeft u specifieke interesses? Geef uw wensen door aan onze reisspecialist.

Dag 4

Oog in oog met berggorilla's

Als u de gorillatrekking geboekt heeft, reist u in de ochtend naar het Bwindi Nationaal Park voor misschien wel hét hoogtepunt van uw reis, de gorilla trekking. U krijgt een lunchpakket mee van uw accommodatie dat u tijdens de lunchpauze kunt nuttigen. Gaat u geen gorilla trekking doen, dan kunt u vandaag lekker relaxen of ter plaatse een andere excursie boeken.

Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Het bergregenwoud van Bwindi is samen met het Virunga gebergte in Rwanda het belangrijkste gebied voor de gorilla trekking. Het relatief kleine natuurgebied herbergt bijna de helft van alle berggorilla’s die in het wild leven. Naast de berggorilla’s leven er in totaal 120 soorten zoogdieren en 350 vogelsoorten.

Gorilla habituatiedag Bwindi Forest (optioneel)

Matoke Tours biedt u de mogelijkheid om in plaats van de gorilla trekking de unieke gorilla habituatie dag te ondernemen.Tijdens deze bijzondere excursie gaat u mee met een groep onderzoekers om te ervaren hoe een gorilla familie wordt gehabitueerd. Deelnemers mogen maar liefst vier uur bij de gorilla familie blijven en de excursie wordt ondernomen in een gezelschap van slechts vier personen. Een bijzondere kijk dus op de habituatie van de gorilla's.

Watersport Lake Mutanda – (optioneel)

Vanuit Mutanda Lake Resort kunt u geweldige watersport activiteiten ondernemen. Zo kunt u heerlijk zwemmen in dit bilharzia-vrije meer of zonnebaden vanaf een van de drie zwemsteigers. Als u wat actiever wilt zijn kunt u gebruik maken van de stand-up-paddle-boards, de kajaks of de laser zeilboot en voor een meer lokale ervaring kunt u gaan kanoën in een van de boomstamkano’s. Er is ook een motorboot, waarmee u een tocht over het meer kunt maken om vogels te spotten of simpelweg te genieten van de omgeving (met een glas wijn)? Waar u ook voor kiest; geniet van de prachtige omgeving en de sereniteit van dit sprookjesachtige meer.

* U kunt alle activiteiten ter plekke boeken bij Mutanda Lake Resort. 

Boottocht Lake Mutanda

In de namiddag maakt u een boottocht bij ondergaande zon. In een oase van rust en een schilderachtig decor vaart u langs de vele eilandjes en kunt u een duik nemen in het meer. Onderweg komt u lokale vissers of schoolkinderen tegen die in uitgeholde boomstammen over het meer varen. Bekijk deze video voor een impressie van deze tocht!

Dag 5

Opzoek naar de boomklimmende leeuwen in Ishasha

Het is met heel intense herinneringen dat u Lake Mutanda achter u laat. Niet alleen de ervaring met de beschermelingen van Dian Fossy (‘Gorillas in the mist’) staat uw levenslang in het geheugen geprent, maar ook de schoonheid, de kracht en de unieke uitstraling van de Centraal-Afrikaanse natuur.
U rijdt vandaag over onverharde wegen dwars door het landelijke leven. Onderweg komt u verschillende Matoke marktjes, regenwouden en kratermeren tegen. Uw eindbestemming voor vandaag is Ishasha, in het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park. Dit deel staat bekend om haar boomklimmende leeuwen. In de middag maakt u een safari door dit gebied.

Ishasha

Het zuidelijk deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park is Ishasha. De afgelegen ligging op de grens met de Democratische Republiek Congo zorgt voor een gering aantal bezoekers wat het wildernisgehalte ten goede komt. De savannes worden onderbroken door talrijke wilde vijgenbomen die door de boomklimmende leeuwen worden gebruikt. Door Ishasha stroomt de Ntungwe rivier, waar nijlpaarden leven en de vegetatie weelderig en dicht is.

Jeepsafari Ishasha – Middag

Tijdens de safari gaat u op zoek naar de boomklimmende leeuwen, die hier de bovenste takken van oude vijgenbomen op zoeken. Tevens leven er in Ishasha onder anderebuffels, grote groepen Oegandese kobs en lierantilopen. In de Ntungwe rivier kunt u op zoek gaan naar nijlpaarden. U maakt de safari in de middag op het moment dat het nog warm is en de leeuwen de bomen nog bewonen. Als de zon onder gaat keert u terug naar uw accommodatie voor een lekker drankje. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Fotograaf: Wilco van DijenNoteer naam en/of tag @wilcovandijen wanneer je deze foto gebruikt.

Dag 6

Chimpansee trekking in Kalinzu Forest

Geniet van een heerlijk en rustig ontbijt, want er staat niets op het programma deze ochtend. In de loop van de ochtend rijdt u naar het Noordelijke deel van Queen Elizabeth NP (2 uurtjes), waar u verblijft bij een prachtige lodge. 

In de middag gaat u op uw eerste chimpansee trekking. Deze chimpansee trekking vindt plaats in het mooie, maar onbekende Kalinzu Forest. Omdat bijna niemand hier op chimpansee trekking gaat, zult u hier een intieme ervaring hebben.

Kalinzu Forest

Welkom in Kalinzu Forest, een verborgen juweel gelegen in de nabijheid van het Queen Elizabeth NP. Dit weelderige regenwoud strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 147 vierkante kilometer en biedt onderdak aan een indrukwekkende verscheidenheid aan flora en fauna. Kalinzu Forest is vooral bekend om zijn fascinerende populatie van wilde chimpansees, die hier in hun natuurlijke habitat gedijen.

Naast de chimpansees is Kalinzu Forest de thuisbasis van een verbazingwekkende biodiversiteit. Het herbergt meer dan 414 soorten bomen, 378 vogelsoorten, 262 vlindersoorten en talloze andere dieren, waaronder zwart-witte Colobusapen, blauwe meerkatten, luipaarden en diverse reptielen en insecten.

Chimpansee trekking Kalinzu Forest

Vandaag gaat u op chimpansee trekking in het onbekende, maar prachtige, Kalinzu Forest. Omdat u in een klein groepje op trekking gaat, zal de ervaring intiem zijn. Zodra u door het weelderige regenwoud van Kalinzu Forest wandel, voelt u de mystiek van deze plek. Het is hier dat u de gelegenheid krijgt om een intieme glimp op te vangen van het leven van de chimpansees. Als u uiteindelijk oog in oog staat met de chimpansees, voelt u de opwinding en verwondering toenemen. In hun diepe, expressieve ogen weerspiegelt zich een wereld van emoties, intelligentie en empathie.

Dag 7

Jeepsafari & bootsafari in privéboot

Vandaag staan er geweldige activiteiten op het programma. In de ochtend maakt u een safari door het park, waarbij u opzoek gaat naar olifanten, buffels, leeuwen, henyana's en meer.  In de middag maakt u een spectaculaire bootsafari op het Kazinga kanaal, waarbij u opzoek gaat naar nijlpaarden, krokodillen, vogels en badende olifanten. De bootsafari is op een privéboot, exclusief voor uw groep.

Queen Elizabeth Nationaal Park

Het Queen Elizabeth Nationaal Park van bijna 2000 km ligt in de riftvallei en grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Centraal in dit natuurgebied ligt het Kazinga kanaal, dat de meren Edward en George met elkaar verbindt. U kunt hier geweldige bootsafari’s maken. Ten westen van het Kazinga kanaal bevindt zich een landschap met prachtige vulkaankraters. De Kyambura kloof is een enorme scheur in het savannelandschap, waar een regenwoud is en waar chimpansees leven. In het Queen Elizabeth NP leven olifanten, buffels, topi’s, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer. Er leven meer dan 600 vogelsoorten.

Jeepsafari Queen Elizabeth – Ochtend

Tijdens de safari in Queen Elizabeth gaat u op zoek grote kuddes buffels, olifanten, elegante Oegandese kobs, topi's, leeuwen, luipaarden en hyena's. Het landschap varieert van grasvlaktes met kandelaareuphorbia's, kratermeren en dichter geboste gebieden. Na een vroeg ontbijt rijdt u de opkomende zon tegemoet tijdens de safari. In de ochtend hangt er nog mist boven de savannes en hoort u de typerende geluiden van de Afrikaanse wildernis. Een ideaal begin van een dag in de natuur!

Privé bootsafari Queen Elizabeth – Middag

Het Queen Elizabeth Nationaal Park wordt omringd door de meren Lake Edward en Lake George. Deze meren worden door het natuurlijke Kazinga kanaal met elkaar verbonden en zit boordevol met wild! Een boottocht over dit kanaal is dan ook één van de absolute hoogtepunten van uw bezoek aan het park. Zelden zult u zoveel nijlpaarden op één dag zien! Naast de nijlpaarden kunt u enorme krokodillen, badende buffels en een enorme verscheidenheid aan vogels spotten. Wanneer u ook nog een groep olifanten elkaar ziet natspuiten weet u dat uw dag helemaal geslaagd is!

U heeft deze activiteit in een privéboot geboekt. Dit heeft een enorme meerwaarde ten opzichte van de grote algemene boot, want met een kleine boot komt u veel dichter bij het wild. Ook bepaalt u zelf het tempo en is het fijn om deze ervaring exclusief met uw eigen gezelschap te delen.

Dag 8

Jeepsafari - naar Kibale Forest

In de ochtend maakt u nog een laatste jeepsafari in Queen Elizabeth. Optioneel kunt u een predator tracking bijboeken. Een Duits/ Oegandees biologenteam onderzoekt de katachtigen in Queen Elizabeth Nationaal park. Door ze met GPS en radio signalen te volgen kunnen ze hun manier van bewegen en hun gedrag onderzoeken. 

Na deze activiteit rijdt u langs matoke marktjes en kratermeren naar Kibale Forest. Bij aankomst in uw lodge komt u in een totaal andere wereld terecht; een apenwereld!  Hier heeft u de rest van de middag de tijd om te genieten bij uw prachtige lodge.

Jeepsafari Queen Elizabeth – Ochtend

Na een vroeg ontbijt rijdt u de opkomende zon tegemoet tijdens de safari. In de ochtend hangt er nog mist boven de savannes en hoort u de typerende geluiden van de Afrikaanse wildernis. Een ideaal begin van een dag in de natuur!

Predator Tracking Queen Elizabeth – Ochtend (optioneel)

In de ochtend maakt u een bijzondere safari, waarbij u samen met een bioloog uit het park op safari gaat. Deze bioloog onderzoekt de gedragingen en verplaatsingen van verschillende leeuwentroepen en een aantal individuele luipaarden. Hierdoor kijkt u mee door de ogen van biologen en leert zo op unieke wijze over de koning van de savanne! De leeuwentroepen (en luipaarden) worden middels een radiohalsband gevolgd, waardoor u de leeuwen te allen tijde zult treffen. Luipaarden zijn niet gegarandeerd. Doordat u met de bioloog meegaat, mag u van de wegen en paden af. De inkomsten van deze activiteit worden gebruikt om het onderzoek te financieren. Deze excursie vindt in de ochtend plaats.

Kibale Forest Nationaal Park

Kibale Forest behoort tot de meest primaatrijke regenwouden van Afrika. In het oerbos leven 13 verschillende primaatsoorten waaronder de roodstaartmeerkat, zwartwitte franjeaap, rode franjeaap, diadeemmeerkat, mantelmangabey en de galago. Het beschermde natuurgebied ligt op gemiddeld 1300 meter hoogte en is omgeven door theeplantages in het noorden en papyrusmoerassen in het zuiden. Naast de primaatsoorten zijn er ook veel bijzondere vogelsoorten in het woud en het moeras van Bigodi te vinden.

Dag 9

Een dag vol primaten in Kibale Forest

Vandaag staat volledig in het teken van de diverse apensoorten die in dit prachtige regenwoud en aansluitende moerasgebied leven. In de ochtend gaat u op chimpansee trekking (permits inclusief) en in de middag maakt u een wandeling door de moerassen/ wetlands van Bigodi. Tussen de activiteiten door geniet u van de lunch en een moment rust bij uw accommodatie

*De volgorde van de activiteiten  is op basis van de beschikbare chimpansee permits. Het kan dus zijn dat uw moeraswandeling in de ochtend is en de chimpansee trekking in de middag. 

Chimpansee trekking Kibale Forest – Ochtend

U onderneemt de bijzondere chimpansee trekking. Aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en geluiden bent u samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige primaten. Het is altijd de vraag op welke wijze u de chimpansees gaat treffen, maar oog in oog met een mensaap die bijzonder veel op ons lijkt, is een fascinerende ervaring. Deze excursie vindt in de ochtend plaats. 

Bigodi Swamp wandeling – Middag

Vandaag maakt u een moeraswandeling door Bigodi Swamp, waarbij u naast meerdere apensoorten ook op zoek gaat naar de bijzondere reuzentoerako; een van Oeganda's mooiste vogels. U maakt de wandeling in de middag. Dan wordt het koeler en ziet u de meeste apensoorten die gaan foerageren.

Dag 10

Murchison Falls NP - wandeling bij waterval

Volgens meerdere collega's is dit de mooiste dag van de reis. In het weinig bezochte Budongo Forest beleeft u een authentieke chimpansee trekking. Na deze bijzondere ontmoeting rijdt u door naar het Murchison Falls Nationaal Park waar vanmiddag een spectaculaire bootsafari naar de voet van de waterval op het programma staat.

Murchison Falls Nationaal Park

Het Murchison Falls Nationaal Park is het grootste Oegandese wildpark en wordt door de machtige rivier de Nijl in tweeën gespleten. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten. Murchison Falls is door haar ligging aan de Nijl een van de groenste parken van Afrika. Misschien wel het meest indrukwekkende wat de Nijl overkomt op haar lange tocht vanaf het Victoria meer tot aan de Middellandse zee, zijn de Murchison watervallen.

Wandeling Murchison waterval – Middag

Boven aan de Murchison waterval maakt u wandeling om dit natuurspektakel vanaf verschillende punten te bekijken. U ziet de watervallen van heel dichtbij en voelt de kracht van de Nijl die zich met enorme kracht door een spleet van amper zeven meter breed in de diepte stort. Indien de tijd het toelaat kunt u een stukje naar beneden lopen om zodoende de volledige waterval te kunnen zien, een prachtig gezicht! Voor u naar de lodge rijdt, maakt u eerst een korte fotostop op de top van de waterval.

En-route jeepsafari Murchison Falls – Middag

Na de wandeling bij de waterval rijdt u door naar uw lodge aan de noordkant van de Nijl. Omdat uw lodge in het park zelf ligt, is het laatste uurtje naar uw lodge een safari. Het dak kan dus omhoog en wellicht spot u al een olifant, leeuw of giraffe!

Dag 11

Volledige dag safari in Murchison falls

Vandaag staat heel de dag in teken van al het natuurschoon dat het Murchison Falls Nationaal Park te bieden heeft. In de ochtend maakt u een safari door het park en in de middag maakt u wederom ene prachtige bootsafari. Ditmaal vaart u over de Nijl, richting de waterval en onderweg kunt u vogels, nijlpaarden, krokodillen en badende olifanten spotten.

Jeepsafari Murchison Falls

Na een vroeg ontbijt rijdt u richting het deltagebied voor de safari. De zon komt op en het is nog fris, het beste moment voor een safari over de savannevlaktes. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Nijl, waar honderden nijlpaarden liggen te baden in de zon.

Privé bootsafari Murchison waterval – Middag

Onder het toeziend oog van krokodillen, nijlpaarden, buffels en apen vaart u langzaam over de Nijl. Apen verraden dat u eraan komt en watervogels zijn druk aan het vissen. Geregeld worden er olifanten en ander wild gespot, die de dorst komen lessen langs de oever van de machtige Nijl. De tocht brengt u uiteindelijk aan de voet van de 40 meter hoge en beroemde waterval (Murchison Falls). De tocht duurt ongeveer drie uur.
U heeft deze activiteit in een privéboot geboekt. Dit heeft een enorme meerwaarde ten opzichte van de grote algemene boot, want met een kleine boot komt u veel dichter bij het wild. Ook bepaald u zelf het tempo en is het fijn om deze ervaring exclusief met uw eigen gezelschap te delen.

Dag 12

Een safari naar het noorden van Murchison Falls

Ook vandaag staat in het teken van het meest wildrijke park van Oeganda. U onderneemt een jeepsafari in de ochtend. In de middag hebben we bewust niets gepland, zodat u ook een middag kunt relaxen en genieten van uw accommodatie met zwembad. Kunt u niet stil zitten? U kunt erv ook voor kiezen om nog een tweede jeepsafari te ondernemen in de middag. Dit kunt u ter plekke met uw chauffeur overleggen (er zijn geen meerkosten).

Jeepsafari Murchison Falls – Ochtend

Na een vroeg ontbijt rijdt u richting het deltagebied voor de safari. De zon komt op en het is nog fris, het beste moment voor een safari over de savannevlaktes. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Nijl, waar honderden nijlpaarden liggen te baden in de zon.

Jeepsafari Murchison Falls – Middag (optioneel)

Als in de middag het licht zachter wordt en de zon langzaam ondergaat, gaat u op safari. Ook het wildleven wordt actief in de namiddag, dus het wordt spannend wat u gaat treffen! In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 13

Heerlijk afsluiten aan de Nijl

Op naar de laatste stop van deze indrukwekkende reis. U stopt onderweg bij een lokaal restaurant voor lunch (exclusief). U komt tegen het eind evan de middag aan bij uw prachtige lodge, op een eiland midden in de machtige Nijl. Hier geniet u van het comfort van de lodge, de vogels, nijlvaranen en het adembenemende uitzicht op de langste rivier ter wereld! U heeft hier nog ruim te tijd om na te genieten van uw reis, te genieten van de prachtige accommodatie of om van alles te ondernemen.

Jinja

Jinja is een stad in het oosten van Oeganda en ligt op de oostelijke oever van het Victoriameer. Voor de komst van de Europeanen was Jinja een klein vissersdorpje. In de 19e eeuw gingen verschillende ontdekkingsreizigers op zoek naar de bronnen van de Nijl. Het was uiteindelijk John Hannington Speke die ze vond in Jinja. Vandaag de dag trekt Jinja reizigers aan die genieten van de prachtige tropische natuur en de vele activiteiten die mogelijk zijn.

Dag 14

Genieten in luxe of nog even lekker actief zijn

Jinja wordt niet voor niets "the adventure capital of Uganda" genoemd. U kunt verschillende optionele activiteiten ondernemen zoals raften op de langste rivier ter wereld, mountainbiken, paardrijden of een mooie boottocht of dorpswandeling! De activiteiten zijn ter plekke te boeken via uw gids of via de lodge. U kunt er echter ook voor kiezen om te genieten van de prachtige lodge en de omgeving.

Excursies Jinja – (optioneel)

Vanuit uw accommodatie kunt u werkelijk van alles ondernemen! Voor zowel de avonturier als degene die het liever wat rustiger aan willen doen is er genoeg keuze. Er kunnen verschillende sporten gedaan worden op de rivier of in de omgeving. Een echte aanrader voor de avonturiers is rafting, dit is namelijk dé ultieme plek daarvoor door alle stroomversnellingen van de Nijl in de buurt van Jinja. Daarnaast kunt u ook kiezen uit tuben, wildwaterkanoën, tuben op de Nijl, mountainbiken of quad-biken. Degene die het wat rustiger aan willen doen kunnen wellicht een mooie paardrijtocht maken langs de Nijl, of een dorpswandeling maken. U kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxen bij de lodge met uitzicht over de Nijl! U kunt alle activiteiten via uw gids of accommodatie boeken.

Dag 15

Ochtend in Jinja - reis naar Entebbe - Terugvlucht

U kunt deze ochtend nog even genieten van prachtige omgeving, de vogels, de geluiden en het comfort. Na de lunch rijdt u naar Entebbe, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Dit is het einde van uw reis! Fijne vlucht naar huis gewenst!

Dag 16

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.