9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Jubileumreis Oeganda 2022

Jubileumreis Oeganda 2022

 15-DAAGSE Groepsreis

vanaf € 3.980,- PER PERSOON

Deze jubileumreis richt zich op gezinnen met kinderen. Deze groepsreis begint rustig in Entebbe en de eerste safari en kennismaking met de prachtige landschappen van Oeganda in Lake Mburo. Daarna vervolgt de reis naar het mooiste meer van Afrika, Lake Mutanda. Hier blijven we drie nachten en heeft u alle tijd om te genieten van het meer en de omgeving. Kinderen van 15 jaar en ouder kunnen mee op de optionele gorilla trekking. Vervolgens rijden we naar Queen Elizabeth en Ishasha voor nog meer ontmoetingen met wild. Verder naar het noorden naar Kibale Forest, waar optioneel een chimpansee trekking gedaan kan worden. Laatste stop voor Entebbe is Murchison Falls waar we in de jeep en boot stappen om nog zoveel mogelijk wild te spotten. Een bezoek aan de watervallen mag hier natuurlijk niet ontbreken!

Speciaal voor deze reis hebben we de accommodatie standaard verhoogd. Zo overnacht u bij Mutanda Lake resort in de luxe cottages en verblijft u in Queen Elizabeth bij het luxe Katara Lodge. Ook zit ontbijt en diner inclusief in deze reis plus drie keer lunch. Ook gaan we op safari met een bioloog in Queen Elizabeth NP die een groep leeuwen volgt en mag u dierenverzorger zijn voor een dag in de Entebbe zoo. Wat ook anders is dan gebruikelijk is dat beide bootsafari's in een privéboot zijn geboekt, exclusief voor onze groep. Tot slot wordt de reis begeleid door Matoke Tours directeur Wim (en zijn zoon Noah), die 12 jaar in Oeganda woonde.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Lake Mburo – Lake Mutanda – Bwindi Impenetrable Forest – Ishasha Queen Elizabeth – Kibale Forest – Murchison Falls

Jubileumreis

Wat een mijlpaal! Matoke Tours bestaat op 14 februari 2022 alweer 20 jaar (ja inderdaad, op Valentijnsdag) en dat gaan we vieren met deze unieke jubileumreis! 

Wij hebben een prachtige droomreis uitgestippeld, waar u en uw kinderen zich af en toe Tarzan of Jane zullen wanen. Zo maakt u geweldige safari’s, bent u dierenverzorger in de dierentuin en gaat u met een onderzoeksteam mee de savanne op om wilde leeuwen te onderzoeken. Ook maakt u verschillende bootsafari’s langs enorme krokodillen, nijlpaarden en badende olifanten en gaat u kanoën in een uitgeholde boomstam op een paradijselijk meer met vulkanen op de achtergrond. Verder maakt u een nachtsafari op zoek naar luipaarden en nachtdieren en kunt u op familiebezoek bij onze naaste soortgenoten; de chimpansees in het regenwoud van Kibale (minimum leeftijd 12 jaar). Wat een avontuur! We bieden ouders (en kinderen vanaf 15 jaar) ook de mogelijkheid om op gorilla trekking te gaan. Reisleider Wim zal die dag gaan suppen, zeilen en kajakken met de kinderen die niet mee gaan.

Noah's Droom

Bioloog worden!

Noah is 10 jaar en is half Nederlands en half Oegandees. Hij wil bioloog en piloot worden. Hij heeft jaren in Oeganda gewoond en woont sinds kort weer in Nederland. Recent ging hij weer even terug naar zijn geliefde Oeganda en maakte prachtige avonturen mee.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Reizen is je steeds opnieuw verwonderen en open stellen voor nieuwe geuren, kleuren, smaken, ideeën, mensen, religies en culturen. Reizen zijn daardoor vitale levenslessen voor mijn zoon en voor mijzelf. Ik hoop in Afrika nog vele jaren mooie ontdekkingsreizen te kunnen maken.”

van Wim Kok, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

De reis begint in het zuiden van Oeganda en u reist vervolgens tegen de klok in langs de diverse hoogtepunten. Logistiek zit deze reis ideaal in elkaar, waardoor de reistijd wordt gereduceerd en er meer tijd is om te genieten van overnachtingsplekken en zodoende alle indrukken comfortabel te verwerken. Regelmatig verblijven we ergens drie nachten, waardoor er voldoende rust in het programma zit. Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! ‘s Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen meteen normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatrekking kan zwaar en intensief zijn én is niet voor alle leeftijden geschikt. De tracking kan twee uur duren, maar soms ook zeven uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!