9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Familiereis Tarzan en Jane

Familiereis Tarzan en Jane

 15-DAAGSE Privéreis

vanaf € 3.980,- PER PERSOON

Matoke Tours directeur Wim Kok woonde 12 jaar in Oeganda en reisde met zijn zoon Noah wanneer het maar kon. Op basis van hun ervaringen stippelde Wim deze reis uit, ter ere van het 20-jarige jubileum van Matoke Tours in 2022. Vanwege de grote interesse is deze reis nu uitgewerkt als privéreis.

De reis begint rustig in Entebbe en de eerste safari en kennismaking met de prachtige landschappen van Oeganda in Lake Mburo. Daarna vervolgt de reis naar het mooiste meer van Afrika, Lake Mutanda. Hier blijven we drie nachten en heeft u alle tijd om te genieten van het meer en de omgeving. Kinderen van 15 jaar en ouder kunnen mee op de optionele gorilla trekking. Vervolgens rijden we naar Queen Elizabeth en Ishasha voor nog meer ontmoetingen met wild. Verder naar het noorden naar Kibale Forest, waar een chimpansee gemaakt wordt (inclusief vanaf 12 jaar). Laatste stop voor Entebbe is Murchison Falls waar we in de jeep en boot stappen om nog zoveel mogelijk wild te spotten. Een bezoek aan de watervallen mag hier natuurlijk niet ontbreken!

Speciaal voor deze reis hebben we de accommodatie standaard verhoogd. Zo overnacht u bij Mutanda Lake resort in de luxe cottages en verblijft u in Kibale Forest bij het luxe Turaco Treetops. Wat ook anders is dan gebruikelijk is dat beide bootsafari's in een privéboot zijn geboekt, exclusief voor uw gezin. Heel bijzonder zijn de 2 overnachtingen bij "The observatory"in een privéhuis met kok in Queen Elizabeth NP. Ook zit ontbijt en diner inclusief in deze reis plus drie keer lunch. Ook gaan we op safari met een bioloog in Queen Elizabeth NP, die een groep leeuwen onderzoekt. Tot slot mag u op de laatste dag van uw reis een dierenverzorger zijn voor een dag in de Entebbe zoo (optioneel).

Hoogtepunten tijdens deze reis: Lake Mburo – Lake Mutanda – Bwindi Impenetrable Forest – Ishasha – Queen Elizabeth – Kibale Forest – Murchison Falls – Ziwa Rhino Sanctuary – Entebbe

Noah's Droom

Bioloog en piloot worden!

Noah heeft een Nederlandse vader en een Oegandese moeder. Hij groeide op in Oeganda en reisde veel door Afrika met zijn vader. Hij wil later graag bioloog en piloot van een elektrisch Cessna vliegtuig worden. In 2019 verhuisde Noah met zijn vader naar Nederland, maar ze bezoeken Oeganda nog geregeld.  Recent ging hij weer even terug naar zijn geliefde Oeganda en maakte prachtige avonturen mee. Zie video. 

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Reizen is je steeds opnieuw verwonderen en open stellen voor nieuwe geuren, kleuren, smaken, ideeën, mensen, religies en culturen. Reizen zijn daardoor vitale levenslessen voor mijn zoon en voor mijzelf. Ik hoop in Afrika nog vele jaren mooie ontdekkingsreizen te kunnen maken.”

van Wim Kok, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

De reis begint in het zuiden van Oeganda en u reist vervolgens tegen de klok in langs de diverse hoogtepunten. Logistiek zit deze reis ideaal in elkaar, waardoor de reistijd wordt gereduceerd en er meer tijd is om te genieten van overnachtingsplekken en zodoende alle indrukken comfortabel te verwerken. Regelmatig verblijven we ergens drie nachten, waardoor er voldoende rust in het programma zit. Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! ‘s Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen meteen normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatrekking kan zwaar en intensief zijn én is niet voor alle leeftijden geschikt. De tracking kan twee uur duren, maar soms ook zeven uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!