Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Familiereis Tarzan en Jane

Familiereis Tarzan en Jane

Dag 1

Welkom in de parel van Afrika!

Afhankelijk van uw voorkeur vertrekt u 's ochtends vanuit Brussel met Brussels Airlines of vanaf Schiphol met KLM. De heenreis met Brussels Airlines is zonder tussenstop, de KLM vlucht kent een korte tankstop in Kigali (Rwanda). Eenmaal aangekomen wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar de eerste accommodatie in Entebbe brengt. Hier geniet u nog van een drankje onder Afrikaanse sterrenhemel en welverdiende nachtrust.

Dag 2

Mountainbikesafari in Lake Mburo Nationaal park

In de ochtend krijgt u een uitgebreide briefing over de reis door uw gids. Via de weg die Kampala met Rwanda verbindt, rijdt u naar het lieflijke Lake Mburo Nationaal Park. Na een duik in het zwembad maakt u een geweldige mountainbikesafari langs zebra's, impala's, giraffes en ander wild (u kunt deze activiteit eventueel vervangen door een wandelsafari of een nachtsafari).

Lake Mburo Nationaal Park

Lake Mburo Nationaal Park is het kleinste safarigebied van Oeganda en het enige natuurgebied waar de impala en de elandantilope leeft. Centraal in het park ligt het meer van Mburo waar nijlpaarden, krokodillen en veel vogelsoorten voorkomen.

Mountainbikesafari Lake Mburo – Middag

U maakt een heerlijke mountainbiketocht door de groene natuur van Lake Mburo Natonaal Park en omgeving. Onderweg komt u zebra’s, impala’s en lierantilopen tegen, tevens geniet u van de vergezichten. De mountainbikesafari is vanwege de hoogteverschillen in Lake Mburo Nationaal Park een uitdagende tocht en daarmee een heerlijk begin van uw dag! Voor een impressie bekijkt u deze video!

Wandelsafari Lake Mburo – Middag (optioneel)

Onder begeleiding van een ranger gaat u al wandelend door het park op zoek naar zebra’s, buffels, eland antilopen en giraffes. Ook voor vogelliefhebbers is dit een uitstekende manier om mooie foto's te maken want er zijn maar liefst 310 soorten vogels die in Lake Mburo Nationaal Park voorkomen!

Nachtsafari Lake Mburo – (optioneel)

Net voor het diner maakt u een spannende nachtsafari waarbij u op zoek gaat naar galago’s, hyena’s en ook een aardige kans maakt op het zien van een luipaard!

Dag 3

Op naar het sprookjesachtige meer van Mutanda

Vandaag rijdt u door naar het mooiste meer van Oost-Afrika, Lake Mutanda! De rest van de middag kunt u genieten van het uitzicht op de vulkanen of activiteiten ondernemen op of rond het meer!

Lake Mutanda

Het sprookjesachtige Mutanda meer ligt in het uiterste zuidwesten van Oeganda, aan de voet van de Virunga vulkaanketen. Deze imposante vulkaanketen verbindt de landen Oeganda, Congo en Rwanda met elkaar. In de omgeving van het Mutanda meer liggen verschillende regenwouden, leefgebied van de bedreigde berggorilla. Het meer is dan ook een ideale uitvalsbasis voor één van de meest bijzondere excursies van Oeganda, de gorilla trekking. De berggorilla komt onder andere voor in het nabijgelegen Mgahinga Gorilla Nationaal Park en het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. In de directe omgeving van het meer is echter ook een grote variatie aan dieren en planten te vinden. Zo is het mogelijk om er de ijsvogels en de grijze kroonkraan te spotten. Naast planten en vogels leven er aan de oevers van het meer ook diverse soorten slangen, otters, kameleons, kikkers en hagedissen. Kortom: een grote verzameling aan bijzondere diersoorten.

Excursies Bwindi & Lake Mutanda – (optioneel)

In deze groene en diverse omgeving kunt u werkelijk van alles ondernemen. Op en aan Lake Mutanda zijn verschillende leuke excursies te ondernemen, zoals zeilen, suppen of kajakken op het meer. Een sundownertour (met een drankje) op de motorboot is ook aan te bevelen. In het Mgahinga NP kunt u de Virunga vulkanen beklimmen of een Golden Monkey trekking doen en in het regenwoud van Bwindi kunt u – naast de gorilla trekking – ook verschillende mooie wandelingen maken. Verder kunt u de Batwa pygmeeën bezoeken of een villagetour maken in de buurt. Heeft u specifieke interesses? Geef uw wensen door aan onze reisspecialist.

Dag 4

Optionele gorilla trekking & watersport

In de ochtend reist u naar het Bwindi Nationaal Park voor sommigen misschien wel hét hoogtepunt van de reis, de gorilla trekking. De minimum leeftijd om mee te mogen is 15 jaar, maar we kunnen toestemming krijgen (dat moeten we aanvragen) voor kinderen vanaf 13 jaar. De trekkers krijgen een lunchpakket mee van de accommodatie voor onderweg. Wie geen gorilla trekking gaat doen, kan bij de lodge blijven om vanuit daar van alles te ondernemen. zie de mogelijkheden bij dag 5. 

* Mutanda lake Resort biedt eventueel een oppasservice aan, waarbij er niet alleen op uw kind gepast wordt, maar ook van alles wordt ondernomen met uw kind. 

Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Het bergregenwoud van Bwindi is samen met het Virunga gebergte in Rwanda het belangrijkste gebied voor de gorilla trekking. Het relatief kleine natuurgebied herbergt bijna de helft van alle berggorilla’s die in het wild leven. Naast de berggorilla’s leven er in totaal 120 soorten zoogdieren en 350 vogelsoorten.

Watersport Lake Mutanda – (optioneel)

Vanuit Mutanda Lake Resort kunt u geweldige watersport activiteiten ondernemen. Zo kunt u heerlijk zwemmen in dit bilharzia-vrije meer of zonnebaden vanaf een van de drie zwemsteigers. Als u wat actiever wilt zijn kunt u gebruik maken van de stand-up-paddle-boards, de kajaks of de laser zeilboot en voor een meer lokale ervaring kunt u gaan kanoën in een van de boomstamkano’s. Er is ook een motorboot, waarmee u een tocht over het meer kunt maken om vogels te spotten of simpelweg te genieten van de omgeving (met een glas wijn)? Waar u ook voor kiest; geniet van de prachtige omgeving en de sereniteit van dit sprookjesachtige meer.

* U kunt alle activiteiten ter plekke boeken bij Mutanda Lake Resort. 

Dag 5

Vrije dag aan het meer & watersport

Vandaag verblijft u aan Lake Mutanda. Het meer leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten. Maak een boottocht, ga suppen, zeilen of kajakken op het meer, of  maak een wandeling door de prachtige omgeving. U kunt vanuit hier ook allerlei activiteiten ondernemen in het Mgahinga Nationaal Park; zie optionele activiteiten.

Mgahinga Nationaal Park

Een van Oeganda's best bewaarde geheimen, het Mgahinga Nationaal Park. Genoemd naar één van de drie non-actieve vulkanen. Mgahinga betekent in de lokale taal hoopje stenen. Dit is het kleinste park van Oeganda met 33 km2 maar is samen met Volcanoes Nationaal Park in Rwanda en Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo één groot ecosysteem. Het ligt dichtbij de stad Kisoro en is ook prima te bereizen vanaf het Mutanda meer of Bwindi Nationaal Park. Vroeger leefde de Batwa een inheemse stam van Oeganda in Mgahinga Nationaal Park. Nadat het park officieel een nationaal park werd konden zij niet langer in dit gebied blijven. Tijdens de Batwa trail laten ze zien hoe men vroeger in het bos jaagde en verzamelden. De drie Virunga vulkanen die op Oegandees grondgebied liggen zijn te beklimmen. Muhavura de hoogste berg 4437 meter, Mgahinga 3474 meter en Sabinyo 3669 meter het drielanden punt van Oeganda, Rwanda en de Democratische republiek Congo. Er bevinden zich berggorilla's en gouden meerkatten in het park die tijdens een trekking bezocht kunnen worden. Kortom een divers park met voor ieders wat wils.

Watersport Lake Mutanda – (optioneel)

Vanuit Mutanda Lake Resort kunt u geweldige watersport activiteiten ondernemen. Zo kunt u heerlijk zwemmen in dit bilharzia-vrije meer of zonnebaden vanaf een van de drie zwemsteigers. Als u wat actiever wilt zijn kunt u gebruik maken van de stand-up-paddle-boards, de kajaks of de laser zeilboot en voor een meer lokale ervaring kunt u gaan kanoën in een van de boomstamkano’s. Er is ook een motorboot, waarmee u een tocht over het meer kunt maken om vogels te spotten of simpelweg te genieten van de omgeving (met een glas wijn)? Waar u ook voor kiest; geniet van de prachtige omgeving en de sereniteit van dit sprookjesachtige meer.

* U kunt alle activiteiten ter plekke boeken bij Mutanda Lake Resort. 

Lake Mulehe kanotocht en wandeling – (optioneel)

Lake Muléhe ligt naast Lake Mutanda en het is zeer de moeite waard om ook de omgeving van dit meer te verkennen. De activiteit begint in de ochtend met een boot/kanotocht over Lake Muléhe, gevolgd door een mooie wandeling langs het meer. Geniet van het prachtige uitzicht over zowel Lake Mutanda als Lake Muléhe met op de achtergrond het regenwoud van Bwindi en de Virunga vulkanen. Tijdens de wandeling ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking, vissers en een medicijnman. Ook een lokale lunch is inbegrepen. De wandeling is gedeeltelijk bergop maar niet extreem taai. De tour duurt ongeveer 6 uur in totaal en is een ideale mix van actief bezig zijn, genieten van prachtige vergezichten en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking. U kunt deze excursie ter plaatse boeken bij Mutanda Lake Resort.

Golden Monkey trekking Mgahinga – (optioneel)

U gaat op trekking naar de zeldzame Golden Monkeys! In Mgahinga Nationaal Park leven verschillende gehabitueerde groepen. De trekking vindt plaats op de voet van de Virunga vulkanen. Eenmaal in het woud mag u een uur bij de apen blijven. Ze houden van springen, slingeren en spelen. Het fotograferen van deze bijzondere beesten zal daarom echt een uitdaging zijn.

Sabinyo Gorge Trekking, Mgahinga – (optioneel)

De wandeling langs de Virunga vulkanen biedt de mogelijkheid om diep de ‘gorge’ van Sabinyo in te trekken. De ‘Gorge’ is gelegen in het zuidwesten van Mgahinga National Park. U wandelt door prachtige vegetatie en met mos begroeide ondergrond. De trekking biedt een zeer goed beeld van hoe hoog Mount Sabinyo werkelijk is, want het einde wordt beloond met een geweldig uitzicht over de pieken van het nationale park. Het eindpunt staat daarnaast bekend als één van de beste plaatsen in de omgeving om vogels te spotten. De wandeling duurt 4 á 5 uur en in de kloof houden zich diverse reptielen en vogelsoorten schuil. Met een beetje geluk spot u zelfs de zeldzame gouden meerkatten.

Dag 6

Boom-klimmende-leeuwen in Ishasha - naar Queen Elizabeth NP

Na het driedaagse verblijf aan het prachtig Mutanda meer, reist u vandaag richting Queen Elizabeth Nationaal Park. De route gaat dwars door het landelijke leven, langs koffie plantages, meren, bergen en het Bwindi regenwoud . Onderweg komt u verschillende Matoke marktjes tegen. Uw overnachting in het Queen Elizabeth Nationaal Park is wel heel bijzonder, want u verblijft vanavond met het gezin in uw eigen privéhuis (met kok) aan de rand van het park. U heeft een prachtig uitzicht en er is ook een zwembad. 

* U kunt de verharde weg vanuit Lake Mutanda naar Queen Elizabeth Nationaal Park nemen die comfortabel is. De route is ook erg mooi. U kunt er ook voor kiezen om de off-road route te nemen via Lake Bunyonyi, Bwindi en Ishasha. Dit is misschien wel de mooiste route van de reis. Als u hiervoor kiest bent u 1,5 uur langer onderweg en zal het wat meer hobbelen zijn. U zou dan zelfs onderweg een korte safari kunnen maken in Ishasha, waar u opzoek gaat naar de beroemde boom-klimmende leeuwen. Dat kost dan nog eens 1,5 uur. We raden dit echter niet aan met jonge kinderen, want de dag wordt dan veel te lang voor ze. Overleg uw wensen ter plekke met uw gids. 

Ishasha

Het zuidelijk deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park is Ishasha. De afgelegen ligging op de grens met de Democratische Republiek Congo zorgt voor een gering aantal bezoekers wat het wildernisgehalte ten goede komt. De savannes worden onderbroken door talrijke wilde vijgenbomen die door de boomklimmende leeuwen worden gebruikt. Door Ishasha stroomt de Ntungwe rivier waar nijlpaarden leven en de vegetatie weelderig en dicht is.

Jeepsafari Ishasha – Middag (optioneel)

Tijdens de safari gaat u op zoek naar de boomklimmende leeuwen, die hier de bovenste takken van oude vijgenbomen op zoeken. Tevens leven er in Ishasha onder anderebuffels, grote groepen Oegandese kobs en lierantilopen. In de Ntungwe rivier kunt u op zoek gaan naar nijlpaarden. U maakt de safari in de middag op het moment dat het nog warm is en de leeuwen de bomen nog bewonen. Als de zon onder gaat keert u terug naar uw accommodatie voor een lekker drankje. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 7

Veel wild tijdens de safari & bootsafari

Vandaag staat in het teken van de natuur in het Queen Elizabeth Nationaal Park. In de ochtend maakt u een jeepsafari en in de middag maakt u weer een geweldige bootsafari. U maakt deze bootsafari in uw eigen privéboot! Tussen de activiteiten door kunt u lunchen en zwemmen bij uw accommodatie.

Queen Elizabeth Nationaal Park

Het Queen Elizabeth Nationaal Park van bijna 2000 km ligt in de riftvallei en grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Centraal in dit natuurgebied ligt het Kazinga kanaal, dat de meren Edward en George met elkaar verbindt. U kunt hier geweldige bootsafari’s maken. Ten westen van het Kazinga kanaal bevindt zich een landschap met prachtige vulkaankraters. De Kyambura kloof is een enorme scheur in het savannelandschap, waar een regenwoud is en waar chimpansees leven. In het Queen Elizabeth NP leven olifanten, buffels, topi’s, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer. Er leven meer dan 600 vogelsoorten.

Jeepsafari Queen Elizabeth – Ochtend

Tijdens de safari in Queen Elizabeth gaat u op zoek grote kuddes buffels, olifanten, elegante Oegandese kobs, topi's, leeuwen, luipaarden en hyena's. Het landschap varieert van grasvlaktes met kandelaareuphorbia's, kratermeren en dichter geboste gebieden. Na een vroeg ontbijt rijdt u de opkomende zon tegemoet tijdens de safari. In de ochtend hangt er nog mist boven de savannes en hoort u de typerende geluiden van de Afrikaanse wildernis. Een ideaal begin van een dag in de natuur!

Privé bootsafari Queen Elizabeth – Middag

Het Queen Elizabeth Nationaal Park wordt omringd door de meren Lake Edward en Lake George. Deze meren worden door het natuurlijke Kazinga kanaal met elkaar verbonden en zit boordevol met wild! Een boottocht over dit kanaal is dan ook één van de absolute hoogtepunten van uw bezoek aan het park. Zelden zult u zoveel nijlpaarden op één dag zien! Naast de nijlpaarden kunt u enorme krokodillen, badende buffels en een enorme verscheidenheid aan vogels spotten. Wanneer u ook nog een groep olifanten elkaar ziet natspuiten weet u dat uw dag helemaal geslaagd is!

U heeft deze activiteit in een privéboot geboekt. Dit heeft een enorme meerwaarde ten opzichte van de grote algemene boot, want met een kleine boot komt u veel dichter bij het wild. Ook bepaalt u zelf het tempo en is het fijn om deze ervaring exclusief met uw eigen gezelschap te delen.

Dag 8

Langs theevelden en kratermeren naar Kibale Forest

De dag begint met een geweldig avontuur, waar u -samen met een bioloog – op zoek gaat naar leeuwen en luipaarden als ware onderzoekers. Daarna reist u naar Kibale Forest, waar u de rest van de middag vrij heeft en kunt genieten van uw prachtige lodge.

Predator Tracking Queen Elizabeth – Ochtend

In de ochtend maakt u een bijzondere safari, waarbij u samen met een bioloog uit het park op safari gaat. Deze bioloog onderzoekt de gedragingen en verplaatsingen van verschillende leeuwentroepen en een aantal individuele luipaarden. Hierdoor kijkt u mee door de ogen van biologen en leert zo op unieke wijze over de koning van de savanne! De leeuwentroepen (en luipaarden) worden middels een radiohalsband gevolgd, waardoor u de leeuwen te allen tijde zult treffen. Luipaarden zijn niet gegarandeerd. Doordat u met de bioloog meegaat, mag u van de wegen en paden af. De inkomsten van deze activiteit worden gebruikt om het onderzoek te financieren. Deze excursie vindt in de ochtend plaats.

Kibale Forest Nationaal Park

Kibale Forest behoort tot de meest primaatrijke regenwouden van Afrika. In het oerbos leven 13 verschillende primaatsoorten waaronder de roodstaartmeerkat, zwartwitte franjeaap, rode franjeaap, diadeemmeerkat, mantelmangabey en de galago. Het beschermde natuurgebied ligt op gemiddeld 1300 meter hoogte en is omgeven door theeplantages in het noorden en papyrusmoerassen in het zuiden. Naast de primaatsoorten zijn er ook veel bijzondere vogelsoorten in het woud en het moeras van Bigodi te vinden.

Dag 9

Een dag vol primaten in Kibale Forest

Vandaag staat volledig in het teken van de primaten die in dit prachtige regenwoud leven.
In de ochtend maakt u een chimpansee trekking; deze is inclusief. De minimum leeftijd om mee te mogen is 12 jaar, maar we kunnen toestemming krijgen (dat moeten we aanvragen) voor kinderen vanaf 10 jaar. De trekkers krijgen een lunchpakket mee van de accommodatie voor onderweg. Wie geen chimpanzeetrekking gaat doen, kan bij de lodge blijven om daar van alles te ondernemen.

Na de lunch bij uw accommodatie gaat u in de namiddag op zoek naar bijzondere tropische vogels en andere apensoorten in het Bigodi moeras.

* Het kan zijn dat deze twee excursies worden omgedraaid. Volorde is afhankelijk van de beschikbaarheid van de chimpanzee permits.

Chimpansee trekking Kibale Forest – Ochtend (optioneel)

U onderneemt de bijzondere chimpansee trekking. Aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en geluiden bent u samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige primaten. Het is altijd de vraag op welke wijze u de chimpansees gaat treffen, maar oog in oog met een mensaap die bijzonder veel op ons lijkt, is een fascinerende ervaring. Deze excursie vindt in de ochtend plaats. 

Bigodi Swamp wandeling – Middag

Vandaag maakt u een moeraswandeling door Bigodi Swamp, waarbij u naast meerdere apensoorten ook op zoek gaat naar de bijzondere reuzentoerako; een van Oeganda's mooiste vogels. U maakt de wandeling in de middag. Dan wordt het koeler en ziet u de meeste apensoorten die gaan foerageren.

Dag 10

Naar Murchison Falls en bezoek aan de watervallen

Onze eindbestemming voor vandaag is Murchison Falls Nationaal Park. De dag wordt gevuld met een prachtige route langs bossen, dorpjes, theeplantages, kratermeren en bergen. Eenmaal aangekomen in het park, maakt u een stop bij de Murchison watervallen voor een korte wandeling en prachtig uitzicht. De grond trilt soms onder uw voeten van het geweld van de waterval!

Wandeling Murchison waterval – Middag

Boven aan de Murchison waterval maakt u wandeling om dit natuurspektakel vanaf verschillende punten te bekijken. U ziet de watervallen van heel dichtbij en voelt de kracht van de Nijl die zich met enorme kracht door een spleet van amper zeven meter breed in de diepte stort. Indien de tijd het toelaat kunt u een stukje naar beneden lopen om zodoende de volledige waterval te kunnen zien, een prachtig gezicht! Voor u naar de lodge rijdt, maakt u eerst een korte fotostop op de top van de waterval.

Dag 11

Volledige dag safari in Murchison falls

Vandaag staat in het teken van al het natuurschoon dat het Murchison Falls Nationaal Park te bieden heeft. In de ochtend gaat u op jeepsafari in het park. In de middag maakt u een prachtige bootsafari op de Nijl, opzoek naar nijlpaarden, krokodillen en badende olifanten. Ook deze bootsafari is weer in een privéboot, exclusief voor uw gezin!

Murchison Falls Nationaal Park

Het Murchison Falls Nationaal Park is het grootste Oegandese wildpark en wordt door de machtige rivier de Nijl in tweeën gespleten. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten. Murchison Falls is door haar ligging aan de Nijl een van de groenste parken van Afrika. Misschien wel het meest indrukwekkende wat de Nijl overkomt op haar lange tocht vanaf het Victoria meer tot aan de Middellandse zee, zijn de Murchison watervallen.

Jeepsafari Murchison Falls – Ochtend

De safari’s in Murchison Falls focussen zich op het gebied ten noordwesten van de Nijl. Het groene, glooiende landschap wordt gedomineerd door de karakteristieke Borassus palmen, waarvan de vruchten een lekkernij zijn voor de savanne olifant. Naast olifanten gaat u op zoek naar Rothschild-giraffen, nijlpaarden, nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en vele tropische vogelsoorten. Na een vroeg ontbijt rijdt u richting het deltagebied voor de safari. De zon komt op en het is nog fris, het beste moment voor een safari over de savannevlaktes. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Nijl, waar honderden nijlpaarden liggen te baden in de zon. 

Privé bootsafari Murchison waterval – Middag

Onder het toeziend oog van krokodillen, nijlpaarden, buffels en apen vaart u langzaam over de Nijl. Apen verraden dat u eraan komt en watervogels zijn druk aan het vissen. Geregeld worden er olifanten en ander wild gespot, die de dorst komen lessen langs de oever van de machtige Nijl. De tocht brengt u uiteindelijk aan de voet van de 40 meter hoge en beroemde waterval (Murchison Falls). De tocht duurt ongeveer drie uur.
U heeft deze activiteit in een privéboot geboekt. Dit heeft een enorme meerwaarde ten opzichte van de grote algemene boot, want met een kleine boot komt u veel dichter bij het wild. Ook bepaald u zelf het tempo en is het fijn om deze ervaring exclusief met uw eigen gezelschap te delen.

Dag 12

Nog een safari in Murchison en vrije middag

Deze ochtend staat wederom in het teken van al het natuurschoon dat het Murchison Falls Nationaal Park te bieden heeft en maakt u nog een allerlaatste safari door het park. In de middag staat er niets op het programma, want het is ook wel eens fijn om gewoon lekker aan het zwembad van de lodge te hangen. 

Kunt u niet stil zitten? U kunt er voor kiezen om nog een bootsafari te maken, ditmaal naar het delta gebied (optioneel). Deze boottocht kunt u alleen in de vroege ochtend doen, dus komt dan in de plaats van de jeepsafari. De jeepsafari wordt dan naar de middag verplaatst.

Jeepsafari Murchison Falls – Ochtend

Na een vroeg ontbijt rijdt u richting het deltagebied voor de safari. De zon komt op en het is nog fris, het beste moment voor een safari over de savannevlaktes. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Nijl, waar honderden nijlpaarden liggen te baden in de zon.

Bootsafari Delta Lake Albert – (optioneel)

Naast de reguliere bootsafari naar de waterval is het ook mogelijk om een bootsafari te maken door het deltagebied in dit park. Het deltagebied ligt in het deel waar de Victoria-Nijl overgaat in Lake Albert en vervolgens in de Albert-Nijl. Dit deltagebied ziet er uit als een kleinere versie van de beroemde Okavango Delta (Botswana) en zit vol met wild, zoals nijlpaarden, krokodillen en badende olifanten. Ook is juist deze bootsafari een droom voor vogelliefhebbers. Bijzondere vogels zoals de Zadelbekooievaar, de Afrikaanse Reuzenijsvogel en de prehistorisch uitziende Schoenbekooievaar worden geregeld gespot.

Dag 13

Wandeling naar neushoorns - Terug naar Entebbe

Vandaag verlaat u Murchison Falls NP en rijdt u terug richting Entebbe. Onderweg maakt u nog een stop bij de Ziwa Rhino sanctuary, waar u een wandeling maakt naar de neushoorns. Na de wandeling en een luch (lunch exclusief), rijdt u door naar Entebbe, waar u nog een laatste nacht verblijft bij uw sfeervolle guesthouse.

Ziwa Rhino Sanctuary

Ziwa Rhino en Wildlife Ranch in Nakasongola is de thuisbasis van de enige neushoorns in Oeganda. Het neushoorn-re-introductieproject is een project van Rhino Fund Uganda en Uganda Wildlife Authority. Het conserveringsgebied ligt gunstig tussen Entebbe en Murchison Falls Nationaal Park en vormt daarmee een prettige tussenstop. In het gebied kan naast de populaire wandeling naar de neushoorns tevens een schoenbekooievaartocht en kanotocht ondernomen worden. 

Excursie Ziwa – Neushoornwandeling

Na aankomst bij het informatiecentrum van Ziwa begint de wandeling waarbij u op zoek gaat naar de zuidelijke witte neushoorns die hier leven. Aangezien deze neushoorns vrij zijn om zich te verplaatsen op 7.000 hectare land, is het soms even zoeken voordat deze bedreigde diersoort gevonden wordt. In het gebied kunt u ook andere diersoorten tegenkomen, waaronder Uganda kobs, oribis, bushbucks, waterbokken en verschillende vogelsoorten. Uiteindelijk staat u oog in oog met de prehistorische neushoorns een fascinerende ervaring. Voor een impressie van deze wandeling bekijkt u deze video!

Dag 14

Dagje in Entebbe en naar huis

Het is alweer uw laatste dag in Entebbe, maar niet getreurd, want u kunt vandaag nog van alles doen.

Zo kunt u gaan wandelen in de botanische tuin, spellen spelen bij uw guesthouse en een pizza eten bij Correti's aan het leuke strandje van Entebbe.

U kunt ook een heel leuk bezoek brengen aan de Entebbe Zoo, waar u mag meelopen met een dierenverzorger. U mag hem/ haar helpen de dieren te voeren.De inkomsten van deze activiteit komen ten goede aan educatieprogramma's voor basisscholen in Oeganda. 

Ook kunt u een prachtige boottocht door de moerassen van Mabamba maken, waar u op zoek gaat naar de prehistorisch uitziende schoenbekooievaar. Ook deze activiteit is meer dan de moeite waard! 

We hebben bij uw guesthouse een dagkamer voor u geboekt, dus u kunt nog een dutje doen en/ of zich opfrissen voordat u vanavond wordt afgezet op de luchthaven.

We hopen dat u een geweldige reis heeft gehad!

Entebbe Zoo Excursie – Kijkje achter de schermen (optioneel)

Onder begeleiding van de dierenverzorgers van het Uganda Wildlife Education Centre krijgt u niet alleen uitleg over de verzorging van de dieren, maar wordt u ook de mogelijkheid geboden om de dieren te ontmoeten en te voeren. Leer hoe de gezondheid van de dieren in het oog wordt gehouden en wat voor gedrag de dieren vertonen. Een zeer leerzame en interessante ervaring voor jong en oud! De inkomsten van deze activiteit komen ten goede aan educatieprogramma's voor basisscholen in Oeganda. 

Botanische tuin Entebbe – (optioneel)

De botanische tuinen bieden een variatie aan tropische planten en inheemse boomsoorten. De Grijze roodstaartpapegaai, Vleermuiswouw en Palmgier zijn een paar van de vele vogelsoorten die u kunt vinden in de tuin. Het is dan ook een echte attractie voor vogelliefhebbers! De vele planten en bomen trekken ook andere dieren aan, zoals bijvoorbeeld colobus aapjes, reptielen en insecten. Met een lokale gids verkent u de tuinen en kunt u afsluiten met een drankje in de gezellige bar op de oevers van het Victoria meer.

Schoenbekooievaar safari Mabamba vanuit Entebbe – via uw accommodatie (optioneel)

Vanuit uw accommodatie in Entebbe wordt een transfer georganiseerd (per auto en boot) naar de Mabamba Swamps. Hier maakt u per lokale kano een bootsafari door de moerassen en wetlands van Mabamba, waarbij u opzoek gaat naar de prehistorisch uitziende Schoenbekooievaar. Nergens in Oeganda is de kans groter dan hier om deze bijzonder vogel in haar natuurlijke habitat te spotten. De Schoenbekooievaar valt op door haar opvallende snavel en grijsblauwe voorkomen. Tijdens de boottocht is er ook de mogelijkheid om talloze andere waterdieren te spotten.

* Deze activiteit kan alleen in de ochtend en duurt een halve dag (inclusief vervoer van – en terug naar Entebbe). Het vervoer van en naar de excursie wordt geregeld door de accommodatie.

Dag 15

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.