9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 

Last minute Kenia

U heeft nog geen vakantie gepland staan voor die vrije dagen volgende maand, maar na het lezen van onze inspiratiebrochure begint het toch te kriebelen. Een last minute naar Kenia? Ja dat kan nog!

Bij Afrika denkt men al snel aan het spotten van de Big 5, kleurrijke stammen en die gave wildlife avonturen die u voorheen nog enkel in de documentaires van de BBC voorbij zag komen. Kenia combineert dit allemaal! Maak avontuurlijke jeepsafari’s door de Masai Mara, Samburu of Amboseli Nationaal Park, rijdt langs traditionele dorpjes en zie het Afrikaanse leven voorbij komen, mountainbike door Hell’s Gate NP voor een sportief avontuur en ga als afsluiter heerlijk ontspannen aan het witte strand en de blauwe zee van Diani Beach aan de Swahilikust. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn voor onze lastminute reizen naar Kenia.  

Bij Matoke tours zijn we als maatwerkspecialist gewend uw Kenia vakantie op maat samen te stellen. Samen kunnen we vandaag nog uw last minute wensen bespreken en weten we precies de juiste lodges voor u uit te zoeken. Zo weten we meteen welke lodges nog beschikbaarheid hebben. Deze lodges worden dan niet langer in optie gehouden voor andere reizigers, waardoor ze beschikbaar zijn voor u. Een last minute reis naar Kenia kan nog tot drie weken vooraf geregeld worden. Het beste is om de mogelijkheden telefonisch samen te bespreken, zo weet u wat er op korte termijn nog mogelijk is voor een fantastische lastminute vakantie naar Kenia! Houd zelf natuurlijk ook rekening met uw persoonlijke voorbereidingen zoals het halen van de juiste vaccinaties.

 

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze last minutes naar Kenia!

Hoogtepunten Kenia

Voor velen is het zien van de grote trek een belangrijke reden om naar Kenia te reizen. De jaarlijkse migratie van de kudde gnoe’s en zebra’s door de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia is een bijzondere gebeurtenis. Van juli tot en met oktober bevindt de kudde zich in de Masai Mara en met geluk maakt u hier ook het grote hoogtepunt mee: de rivieroversteek! Wanneer een grote kudde de oversteek waagt, wagen ze ook hun eigen leven. In het water schuilen krokodillen die op hun beurt verse maaltijden voorbij zien komen. Wanneer de reis in deze periode valt, doen onze gidsen natuurlijk hun uiterste best om ook ú getuige te laten zijn van dit fenomeen. In de andere maanden is het minstens zo interessant om een last minute vakantie naar Kenia te boeken, vanwege de scherpere prijzen die dan worden aangeboden.  

Naast de Masai Mara zijn er nog vele andere Nationale Parken die het bezoeken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Tsavo, het grootste Nationale Park van Kenia, bekend vanwege de stofrode olifanten, Amboseli Nationaal Park waarvandaan de top van de Kilimanjaro te zien is terwijl u op safari bent, of Samburu Nationaal Park met zijn eigen unieke Big five. Samen met de Kenia specialisten van Matoke Tours kunt u bespreken welke parken u graag zou willen bezoeken op reis.  

Ook wanneer u liever de rust opzoekt, is een last minute Kenia niet verkeerd. Het is heerlijk genieten onder de Afrikaanse zon aan de Swahilikust. Diani Beach, gelegen vlak bij Mombasa, heeft hagelwitte stranden en helderblauw water. Ideaal voor een zonvakantie of als afsluiter na een safari. Diani Beach is ook prima te combineren met een safari in Tsavo Nationaal Park.  

Voor de echte avonturiers en vogelliefhebbers is juist Hells Gate en Lake Naivasha niet te missen. Deze parken worden vaak gecombineerd vanwege de korte afstanden van elkaar. Lake Naivasha kent een zoetwatermeer waar u een mooie bootsafari kan maken en vele nijlpaarden, krokodillen en vogels tegen zal komen. Sportievelingen gaan naar Hell’s gate, een kloof ontstaan rondom een uitgedoofde vulkaan met een rotsachtig gebied waar men al fietsend zebra’s, buffels, hartenbeesten en mooie vogels tegenkomt. Ook is dit een ideaal terrein om te gaan rotsklimmen.  

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!