9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Kenia Familie Avontuur

Kenia Familie Avontuur

 15-DAAGSE Privéreis

VANAF € 3.470,- PER PERSOON

In Kenia is de kleurrijke cultuur net zo indrukwekkend als de nationale parken vol wilde dieren. Daarnaast zijn ook de excursie mogelijkheden eindeloos, zo wandelt u de ene dag tussen de wilde dieren en verkent u de andere dag de Afrikaanse natuur per mountainbike. Tijdens deze familie reis leert u vuur maken en dierensporen herkennen van de Samburu, gaat u speerwerpen met de Masai en ervaart u ook het alledaagse Afrikaanse leven onderweg. Tijdens de safari’s gaat u op zoek naar leeuwen, olifanten, giraffen, nijlpaarden en jachtluipaarden. In de Masai Mara rijdt u tussen de tienduizenden zebra’s en gnoes die de Grote Trek vertegenwoordigen. Het avontuur is compleet met de treinreis naar Mombasa waar de reis op enkele meters van een hagelwit strand wordt afgesloten. Deze safari reis combineert avontuur, wildleven en cultuur zoals dit alleen in Kenia te beleven is!

Op bezoek bij de Samburu
In de wildernis van Laikipia overnacht u in een satellietkamp onder begeleiding van een professioneel team van enthousiaste en bekwame Samburu die voor een ongeëvenaarde totaalbeleving zorgen. De gids weet alles van de flora en fauna en kan zeer goed wilde dieren benaderen. In de dagen van de wandelsafari worden netgiraffen, Grevy’s zebra’s, elanden, dikdiks en verschillende gazelle soorten gezien. Kinderen leren kampvuur maken en sporen zoeken van de Samburu. Tijdens deze dagen lopen cultuur en natuur op sublieme wijze in elkaar over. Mocht dit te avontuurlijk zijn dan bespreken onze specialisten graag de overige mogelijkheden.

Prettige accommodaties (vaak) met zwembad
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo overnacht u in het comfortabele Amani Mara Camp. Na de safari's geniet u van een verkoelende duik in het zwembad met uitzicht op de Masai Mara. Aan de kust van Kenia kunt u kiezen voor een (kleinschalig) resort of juist een privé villa met kok om zo de reis met uw gezelschap af te sluiten.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Mount Kenya – Laikipia – Lake Naivasha – Hell's Gate – Masai Mara – Keniaanse kust 

Accommodatieniveau

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis overnacht u in overwegend middenklasse accommodaties die uitermate geschikt zijn voor gezinnen. Zo is er vaak een zwembad beschikbaar om af te koelen na een indrukwekkende excursie en heeft Matoke Tours accommodaties geselecteerd die een familiekamer tot de beschikking hebben. Het is uiteraard ook mogelijk om luxer te overnachten, bespreek hierover de mogelijkheden met de specialisten. Gezien de vele mogelijke gezinssamenstellingen, verschillende kinderkortingen en kamerindelingen zullen wij voor u de prijs berekenen die geldt voor uw gezelschap. De prijzen die staan aangegeven zijn indicatief en op basis van een gezin van vier of vijf personen (2 of 3 kinderen tussen de 5 en 12 jaar) die gebruik maken van een familiekamer waar mogelijk.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika heeft mijn hart gestolen op het moment dat ik in Oeganda aankwam. Ik heb 6 jaar in Oeganda gewoond en veel mogen reizen door Oost-Afrika en Madagascar. Afrika is mijn thuis en ik heb er een prachtig gezin aan over gehouden. Ik kijk er naar uit om mijn passie voor de meest bijzondere bestemmingen in Afrika met u te delen!”

van Ilse van Agtmaal, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!